Teraz jest piątek, 18 lipca 2025, 04:38

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 203 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5 ... 14  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Teknetics T2 / T2 SE - wyłącznie
PostNapisane: poniedziałek, 3 listopada 2014, 18:55 
Porucznik
Porucznik

Chodził ktoś z Was na T2 w trybie all metal?Jak wrażenia?Da radę na tym chodzić;-)?

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 3 listopada 2014, 19:29 
Kapitan
Kapitan

nie rozumiem pytania? to nie tryb statyczny z F75 i nie rozstraja sie ciągle.
ja zazwyczaj chodze na allmetal zasiegi lepsze, szybkosc dzialania i separacja tez lepsza, a i identyfikacja niezle dziala, nie tak jak w dyskr,,, ale dla mnie wystarczajaco,
wiekszosc detektorów w allmetal dizala najlepiej,,, niestety operatorzy nie potrafia docenic tego co detektor do nich mówi...... i to dla tego większośc osób chodzi na dyskryminacji....
ja osobiscie wole allmetal i zmniejszona czulosc.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 3 listopada 2014, 19:32 
Generał Broni
Generał Broni

Używam all jak mam czyste miejsce, bez dużej ilości śmieci, albo jest już przechodzone na dyskrymie. Ja akurat lubię go za czysty, surowy sygnał, gdzie wszystko zależy od operatora a nie elektroniki, która za ciebie analizuje wskazanie. Wszystko idzie na ucho :lol: Czasami używam też do rozdzielenia dwóch celów, które leżą blisko siebie, to jest żelaza i koloru.

Przy właściwym ustawieniu tryb all powinien być głębszy niż w dyskrymie http://m.youtube.com/watch?v=PIpmw9Kmz90

Minus tego trybu, to przy dużej ilości sygnałów nie oderwiesz wzroku od wyświetlacza.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 3 listopada 2014, 22:35 
Porucznik
Porucznik

Ok dzięki za Wasze opinie,a jak wygląda zużycie baterii w porównaniu np.do bardzo baterio-żernej Omegi;-)?W mojej omedze aku przy chodzeniu na dyskryminacji od 01 (bez wyciętego żelaza) starcza na zaledwie 5-6 godzin(aku varta ready to use 200mAh),podejrzewam,że na all metalu to ten czas jeszcze chyba się skróci;-)Z tym,że w T2 są 4 paluszki i z tego co wiem ta wykrywka jest dużo bardziej ,,energooszczędna'';-)Mam rację?

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 4 listopada 2014, 08:39 
Kapitan
Kapitan

tedinho13 napisał(a):
Ok dzięki za Wasze opinie,a jak wygląda zużycie baterii w porównaniu np.do bardzo baterio-żernej Omegi;-)?W mojej omedze aku przy chodzeniu na dyskryminacji od 01 (bez wyciętego żelaza) starcza na zaledwie 5-6 godzin(aku varta ready to use 200mAh),podejrzewam,że na all metalu to ten czas jeszcze chyba się skróci;-)Z tym,że w T2 są 4 paluszki i z tego co wiem ta wykrywka jest dużo bardziej ,,energooszczędna'';-)Mam rację?

czyli nie jest baterio żerna !!!!
200mAh !!! to bardzo malo, takie niestety sa aku 9V. prównaj teraz, że to tylko 10% pojemności zasilania na paluszkach.... nawet zakładajac 2x większe napiecie to i tak tylko 20% ilosci ładunku.... czyli omega na 4 paluszkach aku działała by kolo 25h .... mało?
T2 jest na paluszki zwykle aku maja 1800-2500Ah .... kilkanaście godzin to nie jest problem.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 4 listopada 2014, 10:42 
Major
Major

I co ważne omega gdy spadło napięcie o połowę traciła na zasięgu a już T2 tego problemu nie ma, chodzę do ostatniego kwadraciku i w moim odczuciu jest tak samo. No i omega przy spadku napięcia traciła na stabilności, a T2 nie.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 4 listopada 2014, 21:35 
Porucznik
Porucznik

Bardzo mocno zastanawiam się nad przesiadką z Omegi na G2 lub T2.Nie wiem tylko czy G2 dla mnie nie będzie lepsza(interesuje mnie tylko drobnica)?Biorę to na zwykłą logikę G2 19Khz(teoretycznie lepszy na drobnicę tak?)T2 13kHz (wg.mojej logiki jest bardziej uniwersalnym wykrywaczem?)Dobrze kombinuję czy ni chu chu;-)?

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 4 listopada 2014, 21:45 
Generał Broni
Generał Broni

Kombinujesz dobrze, ale czy ta różnica w częstotliwości T2 a G2 ma aż tak ogromny wpływ na wyszukiwane drobne przedmioty ?? Moim zdaniem nie. Tutaj opieram się na swoim doświadczeniu, gdzie T2 podnosiłem cieniutkie srebrne denarki, o średnicy 10mm ... o miedzianych skrawkach miedzi mniejszych niż główka zapałki, nie wspomnę.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 4 listopada 2014, 22:30 
Porucznik
Porucznik

Z chęcią bym kupił od Ciebie tą t2 ale najpierw musiałbym sprzedać Omegę;-)Może mi pomożesz;-)?

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 4 listopada 2014, 22:41 
Generał Broni
Generał Broni

tedinho13 napisał(a):
Z chęcią bym kupił od Ciebie tą t2 ale najpierw musiałbym sprzedać Omegę;-)Może mi pomożesz;-)?

:D jest na sprzedaż, ale bez przekonania. Po jedenastu latach to najprzyjemniejsza wykrywka jaką miałem i nie mam ciśnienia. Osobiście polecam doświadczonym poszukiwaczom, ale nie zaśmiecajmy wątku, bo jest o fajnym sprzęcie ;)

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 4 listopada 2014, 23:15 
Major
Major

Zawsze mówiłem, że omega to świetny sprzęt ale po zmianie na T2 sam byłem zły na siebie, że zrobiłem to tak późno.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 4 listopada 2014, 23:30 
Porucznik
Porucznik

A jak sobie radzi z dyskryminacją żelaza? bo np.Omega bardzo często się na nim wykłada;-)

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 4 listopada 2014, 23:34 
Porucznik
Porucznik

staregraty napisał(a):
Zawsze mówiłem, że omega to świetny sprzęt ale po zmianie na T2 sam byłem zły na siebie, że zrobiłem to tak późno.

;-)Jakieś konkretne różnice?Co najbardziej przemawia za T2 Twoim zdaniem?

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 4 listopada 2014, 23:44 
Generał Broni
Generał Broni

tedinho13 napisał(a):
A jak sobie radzi z dyskryminacją żelaza? bo np.Omega bardzo często się na nim wykłada;-)

Rozwiń co to jest "wykłada się" na żelazie.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 5 listopada 2014, 00:05 
Porucznik
Porucznik

Generalnie chodzi mi o wskaźnik zawartości tlenków żelaza,w Gammie 6000 bardzo rzadko mi się zdarzało żeby mnie oszukał a w Omedze ten wskaźnik praktycznie to jedna wielka pomyłka(w necie bardzo dużo takich opinii). Często też jak wolniej idę pojawia się pojedynczy sygnał,machnę kilka razy(tak jak by wstrzeliwuję się w przedmiot),i już jest sygnał podwójny,pokazuje jako kolorek,lecz po wykopaniu bardzo gęsto i często wychodzi zardzewiały kawałek żelastwa.Przy dużych przedmiotach to jest normalne ale na mniejszych nie powinno być takich problemów...

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 203 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5 ... 14  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]