Teraz jest czwartek, 7 sierpnia 2025, 04:43

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 132 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Fisher f75 LTD v1 a F75LTD v2
PostNapisane: środa, 11 listopada 2015, 22:35 
Młodszy Chorąży
Młodszy Chorąży

Zeppo035, kolego nic się nie stało.
Szkoda tylko że kolega Seimitar, zamieścił ten kontrowejsyjny test na forum.
Wyrządził tym sporo niesmaku posiadaczom i przyszłym nabywcom tego sprzętu.
Tym wpisem, to już bardzo precyzyjnie strzelił sobie w kolano:

Ustawiając w f75 tylko 1 ton dźwięku,gdzie żelazo i kolor dają taki sam ton,można spokojnie do moich wyników dodać jeszcze po ok.10 cm do każdej monetki,tylko kto na takich ustawieniach szuka w terenie kopiąc każdy zardzewiały gwóźdź.Można jeszcze wtedy zmontować fajny filmik na youtube,najlepiej jeszcze z testami w powietrzu :lol:

Jaka jest prawda? To niech każdy użytkownik F75, sam sobie odpowie.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 12 listopada 2015, 10:42 
Starszy Sierżant
Starszy Sierżant

Witam mam okazje kupic f75 chcialbym sie dowiedziec jaka jest roznica miedzy f75ltd chdzi o zasiegi w glebie i separacje

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 12 listopada 2015, 11:48 
Sierżant Sztabowy
Sierżant Sztabowy

Miałeś kolego się odezwać i zobaczyć fisherka :)

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 12 listopada 2015, 16:48 
Pułkownik
Pułkownik

Rok użytkowałem podstawowego złotego f75,od dwóch lat wersje Ltd,ale jak widać jeszcze nie znam na tyle dobrze tych maszyn,by mi wyszły mniej"kontrowersyjne"wyniki :roll:
Edd są dwie możliwości...albo nie masz zbytnio pojęcia o charakterystyce działania f75,albo masz w tym jakiś interes,by te bajki odnośnie zasięgów nadal krążyły wśród potencjalnych nabywców wykrywaczy.
Poniżej link do filmików kol.Prymka gdzie rzetelnie testuje kilka głębokich wykrywaczy,na różnej wielkości monetkach,i już od jakiegoś czasu zakopanych w ziemi.Na tych filmikach doskonale widać,jak wysokoczęstotliwościowe sprzęty krztuszą się,przy zakopanych na "zaledwie"32cm wielkich 5 kopiejkach.
https://www.youtube.com/user/prymek7/videos
Najgłębszy wykrywacz jaki sprawdzałem,to był argo3/DD29.Z leśnej małej polanki wyciągnął mi na granicy swojego zasięgu,i słyszalności min.miedziany guzik duży 35mm z 35-40cm,2gr Sap z 30cm,3 krajcarki z ponad 20cm.Wcześniej to miejsce było kilkukrotnie czyszczone przez Ltd i GM.
Fishery mają wiele innych rożnych zalet,i następnym sprzętem jaki zakupie będzie bez wątpienia Ltd2,ale na pewno nie z powodu jakiś mitycznych zasięgów,których nie posiada :)
Nie chce mi się tu toczyć słownych batalii,i na tym koniec,ale szczerze wszystkim życzę tych boratynek z 30cm+ :ups:

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 12 listopada 2015, 17:15 
Sierżant Sztabowy
Sierżant Sztabowy

Ja z Ltd na ustawieniach JE boratynke wyciagbalem max 22 cm ale co ja wiem dopiero sie ucze tego sprzetu

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 12 listopada 2015, 21:52 
Młodszy Chorąży
Młodszy Chorąży

Seimitar, wytłumacz jak Twój F75, na indentyfikacji jednotonowej ma zwiększony zasięg,o ok 10cm.
Zasięg jest jednakowy od 1-4F, a na jednym tonie kolor sygnalizowany jest na wyświetlaczu. I kto tu wprowadza teorie spiskowe?

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 14 listopada 2015, 16:09 
Młodszy Chorąży
Młodszy Chorąży

No cóż, kolega SEMITAR z gatunku Homo Sapiens, przyjął pozycję Xelix Aspersa Maxima (i zamknął się w sobie). Koledzy proponuję wszystkim miłujących prawdę posiadaczom F75, wykonać test na monetę 3 groszową SAP.
Wiem że wielką przeszkodą będzie, zdobycie piasku bardzo nieprzyjaznego w biciu rekordów, ale proszę zróbcie to, bez względu na warunki glebowe, tylko nie w domu.
Szczęśliwcy posiadający monetę , Stanisława w zbroi, proszę się nie podniecać gdy wynik okaże się większy nawet o kilka centymetrów od podanego.
Największymi wrogami prawdy jest lenistwo, a zaraz potem brak samodzielnego myślenia, więc kochani nie łykajcie , wszystkiego jak pelikan, tylko włączcie myślenie, bo to nie boli.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 14 listopada 2015, 17:16 
Pułkownik
Pułkownik

Edd jesteś chyba w jakimś amoku,ochłoń trochę,zrelaksuj się,poczytaj na spokojnie z zrozumieniem :spoko Nawet nie zauważyłeś,ale chyba już dawno włączyli myślenie.Stąd ta cisza :lol:
PS.Fajny,pełen dramaturgi apel,dawaj jeszcze jeden :yay

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 14 listopada 2015, 20:01 
Młodszy Chorąży
Młodszy Chorąży

Proszę napisz, w którym miejscu będąc w amoku napisałem kłamstwo.
Kolego jesteś dorosłym wg. profilu dzieckiem NEO, powielającym z dna inernetowych felkalii prawdę absolutną. Proszę, podejmij konstruktywny dialog, a się okaże że król jest nagi.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 14 listopada 2015, 20:18 
Moderator
Moderator

Dyskusja trochę się zaostrza i z wrodzonej ostrożności napiszę - wyluzujcie , nie chcę by ten interesujący wątek zszedł na przysłowiowe psy . :lol:
Dodam że posty nic nie wnoszące do wątku będę umieszczał w koszu .

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 14 listopada 2015, 22:47 
Podporucznik
Podporucznik

Jakoś nie mogę się zgrać z Paulusem na ten filmik ale mogę opisać swoje odczucia. Nie jestem osłuchany w sprzęcie i testuję wciąż tego Fisherka. Jednak zauważyłem, że lepiej mi się pracuje ze snajperką niż cewką 11". chodzę wolniej i muszę więcej machać. Rekompensuje mi to jednak lekkość tej cewki. Pewnie z braku doświadczenia opuszczam wiele sygnałów, jednak coraz częściej wracam do domu zadowolony.
Przeważnie chodzę z czułością 99, jednak bez DST, bo mam wrażenie, że to farbowany tryb. Ustawiam 4 tony i tryb JE, choć dzisiaj Pracowałem na Bp i mnie pozytywnie zaskoczył. Czasem też muszę dostrajać ręcznie bo na niektórych ziemiach nie chce ruszyć automat, ale Paulus potwierdził, że tak czasem bywa. Nie wycinam też metalu, bo lubię wszystko słyszeć. Nie chcę nikogo obrazić, ale testy kolegi seimitar wydają mi się dziwne, bo jestem pewien, że na snajperce kopię głębiej fanty niż opisał kolega, ale może to wina tej luźnej ziemi jak napisał na dole posta, że ubita i wilgotna gleba daje inne odczyty. Pochodzę jeszcze trochę i znowu się odezwę by opisać swoje wrażenia, ale wątek będę śledził z zaciekawieniem. Pozdrawiam wszystkich Fisherowców :8)

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 14 listopada 2015, 23:40 
Generał Broni
Generał Broni

Kolego szperacz01 spróbuj chodzić na 2 tonach.
F75 przypomina trochę orkiestrę i chodząc na 4 tonach jest większy problem z wyłapaniem właściwego sygnału.
Bardzo ważna sprawa to dyskryminacja,ja nie chodzę więcej niż 2.
Spróbuj a nie pożałujesz :)

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 15 listopada 2015, 00:03 
Pułkownik
Pułkownik

Jutro będę chodził po leśnym ugorku. Zabiorę z sobą miarkę i trojaka,i tym razem ziemia będzie ubita,oraz wilgotna.Sam jestem ciekawy,jaka będzie różnica,w stosunku do mojego poprzedniego pomiaru,który wywołał tyle kontrowersji.Jak starczy czasu,to zrobię to samo jeszcze na jakimś świeżo przeoranym polu.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 15 listopada 2015, 01:02 
Podporucznik
Podporucznik

marczello22 napisał(a):
Kolego szperacz01 spróbuj chodzić na 2 tonach.
F75 przypomina trochę orkiestrę i chodząc na 4 tonach jest większy problem z wyłapaniem właściwego sygnału.
Bardzo ważna sprawa to dyskryminacja,ja nie chodzę więcej niż 2.
Spróbuj a nie pożałujesz :)

Mi pasują 4 tony, bo słyszę co mam pod cewką, al. posłucham się rady i spróbuję pobiegać na 2 i zobaczymy jaka jest różnica :1

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 15 listopada 2015, 11:46 
Plutonowy
Plutonowy

F75 tylko na dwóch tonach, sygnały są czytelniejsze, a i tak patrzy się na LCD :1
Uzywaj trybu PF, a jak będziesz chodził wolniej, to BP.

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 132 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]