W moim zestawie ringi jak najbardziej były i dlatego od razu je zamontowałem. Weszły idealnie bez żadnego oporu, praktycznie na płasko więc nie musiałem wciskać sztycy na siłę między uszy. Dopiero później zacząłem wertować instrukcję i trafiłem na te trzy zdania, które całkowicie zbiły mnie z tropu. Dzięki koledzy za rozwianie wątpliwości!
Krzyselektron napisał(a):
Lepiej pisz czy T2 podpasował :].
Pewnie dopiero za pół roku będę w stanie napisać coś sensownego, ale pierwsze wrażenia jak najbardziej pozytywne. Wykrywacz jest bardzo podobny do Makro Racera, zarówno pod względem dźwięków jak i konstrukcji, przy czym już w chwili wzięcia do ręki widać kolosalną różnicę w jakości wykonania. Przykładowo klapka od baterii - w Makro baterie leżą prawie na ziemi, a sama klapka wygląda tak jakby zaraz miała się rozpaść. W T2 baterie ułożone są pionowo względem gruntu, do tego na odpowiednim podwyższeniu, porządnie zamknięte i uszczelnione. Ergonomia wręcz miodowa, wykrywacz jest bardzo lekki i wygodnie się nim operuje. Mam wrażenie, że jest też bardziej stabilny bo kręciłem się po tym samym terenie i w T2 miałem ciszę (tryb: 2+, czułość: 80), natomiast w MR2 (tryb: 2 tony, czułość: 80) towarzyszyło mi nieustanne ćwierkanie gdzieś w tle. Oczywiście interfejs w Racerach jest nie do pobicia i chyba jedynie na tym tle T2 ustępuje im miejsca.