~8V czyli punkt wyłączenia to jest akurat tyle do ilu woltów można bezpiecznie rozładowywać taki pakiet akku. I to jest rozładowanie do "końca".
To nie są akumulatory żelowe które można wyrżnąć do zera.
opi napisał(a):
U mnie wygląda to tak, że chodzę sobie normalnie i zerkam co jakiś czas na Volty. Poza tym, jeśli już akumulatorki są rozładowane, spectra po prostu zaczyna wariować - ekran migocze, robią się jakiś paski czy coś i nie mogę go wyłączyć bo już nie reaguje. .
Rozumiem że to czeski błąd, chciałeś napisać że nie możesz
włączyć.
Nie mam żadnego migania i innych "efektów", przychodzi moment 7,8V czy też coś w okolicy, spectra daje sygnał i się wyłącza, nie dając się ponownie włączyć. Pisałem już że w okolicy 9V pipiskuje trochę.
Jeśli u Ciebie jest inaczej to coś jest skopane, tak jak u Lechowca.
opi napisał(a):
Powinniście się cieszyć, że w ogóle jest możliwość wyboru między bateriami a akumulatorkami NiMH / NiCd. Dzięki temu, sprzęt może mniej więcej określić, jak dużo pozostało jeszcze energii.
Opi, błagam Cię, co Ty za farmazony piszesz, jak sobie kupię kanarka za kilkaset złotych, i będzie miał taką funkcję to wtedy się będę cieszył, ale nie w sprzęcie za prawie 7tysięcy, w którym powinno być wszystko.
Jeśli porównasz sobie pod względem skomplikowania elektroniki, Spectre i cyfrowy oscyloskop w podobnej cenie, który robi takie rzeczy że głowa mała, to Spectra jest śmiesznym zabawkowym urządzonkiem. Zapłaciliśmy horrendalną cenę za coś, co nie jest jej warte.