Trochę z tym roboty miałem, okazało się że dziwne niestabilności były spowodowane niedokręconą śrubą wtyczki do elektroniki, być może te podejrzanie dobre wyniki też były tym spowodowane, moja wina, czasami się odkręca i luzuje. Nie mniej jednak czując swój błąd ponowiłem testy, tym razem po za budynkiem, teren może nie idealnie wolny od zakłóceń nie mniej jednak lepszy od wnętrza budynku. Wyniki nie są już aż tak nieprawdopodobnie pozytywne :roll: W nazwach zdjęć jest to czego i jakich częstotliwości dotyczą.
Załącznik:
DSC03438m 3 czest.jpg
Załącznik:
DSC03440m 3 czest.jpg
Załącznik:
DSC03442 m 2,5khz.jpg
Załącznik:
DSC03443 7,5khz.jpg
Załącznik:
DSC03444 m 22,5 khz.jpg
jak widać i tak są co najmniej zadowalające.
Co do cewki, nie była serwisowana przynajmniej nie prze zemnie, nie jest nowa, ani na taką nie wygląda, nie udało mi się kupić osłony na cewkę (widocznie bardziej opłaca się sprzedawać cewki niż osłony :evil: ) wykrywacz jest u mnie prawie od roku, kupiłem używany, jak widzę po stanie, mocno chodzony sprzęt i nie tylko po cewce to widać. Jest to wersja upgrade v3 do v3i.
Załącznik:
DSC03447 m.jpg
Załącznik:
DSC03445 m.jpg
kontynuując testy, ale teraz już w budynku bo jest ciemno zimno i leje i nie chce mi się wychodzić a dobrze jest temat doprowadzić do końca ;)
Załącznik:
DSC03452 m.jpg
Załącznik:
DSC03453m.jpg
Załącznik:
DSC03454m.jpg
W praktyce jest zazwyczaj dużo fałszywych sygnałów i popierdywania, rzadko udaje się dokręcić na max, fajny teren sucha piaszczysta i równa gleba. Metodą na uspokojenie jest też corelate z rozjechanymi bardzo widełkami spline, ale to może innym razem opisze.
No i skoro jesteśmy przy temacie trwałości cewek jak widać trafiają się dobre sztuki, a co z innymi niż 10" dd ? jak z ich trwałością np. tych ukraińskich 12" ? detechów, snajperek, koncentryków 9,5"? może ktoś się wypowie?