Teraz jest sobota, 27 grudnia 2025, 00:49

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Autor Wiadomość
 Tytuł: Cewki do XLT
PostNapisane: czwartek, 21 sierpnia 2014, 22:41 
Plutonowy
Plutonowy

Witam
Mam pytanie do byłych oraz obecnych użytkowników xlt-ka czy ktoś z Was posiadał kiedyś inne cewki do niego oprócz standardowej ?? Chodzi mi szczególnie o BULLSEYE 5.3 i blue max shooter DD ?? Jakie są Wasze odczucia ??
Pozdr.
Hubert

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Re: Cewki do XLT
PostNapisane: piątek, 22 sierpnia 2014, 13:26 
Kapitan
Kapitan

Ja niestety ze niestandardowych dysponuję jedynie magnum force field 15" - więc jedynie na jej temat mógłbym coś napisać.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 22 sierpnia 2014, 14:10 
Plutonowy
Plutonowy

tomasir napisał(a):
Ja niestety ze niestandardowych dysponuję jedynie magnum force field 15" - więc jedynie na jej temat mógłbym coś napisać.

Recenzja każdej cewki do XLT będzie pomocna :1 Tym bardziej że nie ma zbyt wielu użytkowników tego sprzętu, a przede wszystkim niestandardowych cewek do niego .
Pozdr.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 22 sierpnia 2014, 20:10 
Kapitan
Kapitan

no to szybki opis. Cewka 15 cali, lekka jak na swoją wielkość. Jest ona dedykowana pod poszukiwania depozytów i innych duzych przedmiotów (konstruktor pisze o wielkości "puszki") . Mimo, to muszę przyznać, że cewka bowiem wcale nie pomija drobnych przedmiotów, nawet śrut dobrze mi wykrywała. Ale z racji wagi i wielkości proponowałbym ją głównie do poszukiwań głębiej zalegających i większych przedmiotów - myślę, że doskonale sprawdzi się na militarkę oraz meteoryty (do tego celu ją mam). Cewkę cechuje bardzo dobra stabilność - przy takich samych ustawieniach XLT mogę na niej ustawić wyżej preamp gain niż na standardowej.

ta cewka występuje równiez w wersji 25", ale nie miałem okazji takowej użytkować.

ps. Warto dodać, że te cewki są dość poszukiwane i jedyna realna szansa to próbowac je kupić na ebayu. Z racji rzadkości wystepowania i niezłych parametrów - osiągają one wysokei ceny niestety :(

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 22 sierpnia 2014, 22:27 
Porucznik
Porucznik

Ja miałem kiedyś tą snajperkę 5,3". Dzięki temu że jest niewielka można było nieźle z czułością podciągnąć, nie wzbudzała się. Dobra na zaśmiecony teren. Sporo mniejszy zasięg od standartowej 9,5". Kupiłem, użyłem 2-3 razy i leżała.
Pozdreawiam
Natan

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 26 sierpnia 2014, 11:48 
Plutonowy
Plutonowy

Nikt nic więcej nie wiem o cewkach do XLT ?? Wiem że swego czasu był to popularny sprzęt może ktoś się jeszcze wypowie ???
Pozdrawiam

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 27 sierpnia 2014, 08:39 
Porucznik
Porucznik

Bo w tamtych czasach była popularna 9,5 i wszyscy się nią podniecali dziś to za mało ale nikt nie produkuje 11" ani 13" które były by wskazane . Moim zdaniem przez to spadła popularność XLT osobiście jestem w trakcie robienia 13" DD ale już rok ,,robię" to pewnie mi jeszcze zejdzie . Na dziś możemy tylko podziwiać działanie na filmie ładniej DD :) https://www.youtube.com/watch?v=rLVoX7gY2wI

https://www.youtube.com/watch?v=ns8SDQGUdXY

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 28 sierpnia 2014, 11:12 
Porucznik
Porucznik

Były jeszcze cewki koncentryczne HOT SHOTS 12" od Jimmy'go Sierra, bardzo chwalone ale niestety bardzo trudno dostępne jedynie z drugiej ręki.
Sam polowałem kilka lat i nie trafiłem...

Odpowiedz z cytatem  

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]