Teraz jest poniedziałek, 11 sierpnia 2025, 17:32

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 47 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Vista smart plus
PostNapisane: sobota, 18 lutego 2017, 23:13 
Szeregowy
Szeregowy

Witam,
wiosna już się przebija a ja jeszcze nie zdecydowałem się co zakupić.
Oglądałem w sieci chyba wszystkie filmy z tym wykrywaczem i jestem coraz bardziej do niego przekonany.
Proszę o opinię użytkowników (czyli mam ,miałem, chodziłem a nie znajomy miał ...)
Moim głównym celem są drobne sreberka taki jak : greszelki , silber grosze czy drobne części pruskich thalarów , najczęściej świeżo zaorane pola.
Wcześniej chodziłem z explorerem II minelaba i od visty oczekuję czegoś ciut lepszego .

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Re: Vista smart plus
PostNapisane: niedziela, 19 lutego 2017, 10:26 
Młodszy Chorąży Sztabowy
Młodszy Chorąży Sztabowy

cinek1979 napisał(a):
Witam,
wiosna już się przebija a ja jeszcze nie zdecydowałem się co zakupić.
Oglądałem w sieci chyba wszystkie filmy z tym wykrywaczem i jestem coraz bardziej do niego przekonany.
Proszę o opinię użytkowników (czyli mam ,miałem, chodziłem a nie znajomy miał ...)
Moim głównym celem są drobne sreberka taki jak : greszelki , silber grosze czy drobne części pruskich thalarów , najczęściej świeżo zaorane pola.
Wcześniej chodziłem z explorerem II minelaba i od visty oczekuję czegoś ciut lepszego .

Nie miałem , ale zastanawiałem sie nad nabyciem. Mnie odstręczyły warunki gwarancji: dwa lata elektronika i rok na sondę. W podobnej kasie można już będzie mieć GM 5 Plus z 5 letnią gwarancją na elektronikę i 2 lata na sondę. To i to bułgar .

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 21 lutego 2017, 21:23 
Szeregowy
Szeregowy

Nie wiem dlaczego ale przekonują mnie filmiki Michała Majchrowicza , liczyłem na opinię użytkownika który nie jest jednocześnie dystrybutorem .

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 21 lutego 2017, 22:01 
Kwatermistrz
Kwatermistrz

Abstrahując od tematu dystrybucji. Bułgar to, bułgar tamto... :-) Cięzko sklasyfikować ten kociołek. Nie można ich wszystkich wrzucać do jednego worka. To tak jakby wziąć za ogoł nasz rynek i wszystkie polskie wykrywacze. A u nas spore kontrasty jeśli idzie o jakość, przebicie i potencjał marketingowy.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 22 lutego 2017, 19:38 

Mam viste warrior i czuły skubaniec jest na wszelki kolor. Poprawiam nim pola po at pro. Teraz wiadomo jaka jest aura więc trochę poczeka a na razie w las zabieram garretta

Wysłane z mojego SM-A310F przy użyciu Tapatalka

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 22 lutego 2017, 21:28 
Szeregowy
Szeregowy

A jak ze wzbudzaniem warriora - chodzi mi o delikatne trącenie cewką ziemi , patyka czy łodygi ?
Druga sprawa która zawsze mnie nurtowała w analogach to zabrudzenia puszki i pokręteł - są na to jakieś sensowne osłony?

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 23 lutego 2017, 20:23 

Warrior o patyki,badyle, trawy nic się nie wzbudza jedynie od czasu do czasu pojękuje trochę jak w deusie przy wysoko ustawionej czułości. Ale to raczej normalka przy tych 18 kHz. Nie wiem jak kiedys ale teraz osłony na pokrętła elektroniki i baterie są standardowo dodawane przy zakupie visty. Co jest na plus bo łatwo ufajdać ją na polu.

Wysłane z mojego SM-A310F przy użyciu Tapatalka

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 24 lutego 2017, 11:35 
Podporucznik
Podporucznik

A jak wypada vista varior+ w zestawieniu z XP GMP użytkował może ktoś te dwa detektory?.Osobiście jestem zainteresowany tymi dwoma wykrywaczami,w XP GMP przemawia trochę na plus; słuchawki bezprzewodowe i sztyca ,vista trochę tańsza .

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 24 lutego 2017, 12:52 
Generał Broni
Generał Broni

kosiorek napisał(a):
A jak wypada vista varior+ w zestawieniu z XP GMP użytkował może ktoś te dwa detektory?.Osobiście jestem zainteresowany tymi dwoma wykrywaczami,w XP GMP przemawia trochę na plus; słuchawki bezprzewodowe i sztyca ,vista trochę tańsza .

Dodałbym jeszcze trzy dźwięki :D a to bardzo dużo daje informacji o fantach.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 24 lutego 2017, 13:15 
Generał Broni
Generał Broni

A to nie jest tak że bez wyświetlacza i tak trzeba ryć jak dziki i wszystko jak popadnie prócz żelastwa?
Dźwięki ile by ich nie było chyba nie pomogą za bardzo.... [emoji12]

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 24 lutego 2017, 13:46 
Kwatermistrz
Kwatermistrz

damiano napisał(a):
A to nie jest tak że bez wyświetlacza i tak trzeba ryć jak dziki i wszystko jak popadnie prócz żelastwa?

To zależy jaki analog. W GM dyskryminacja na 2 i heja. Wiesz kiedy pod cewką masz zelastwo, kiedy folie... Całą reszte kopiesz.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 24 lutego 2017, 13:59 
Generał Broni
Generał Broni

Wiem, wiem miałem okazję widzieć w akcji. Niestety czasami lepiej żelaza nie słyszeć bo uszy puchną na zaśmieconym terenie... Można jeszcze dodać że wiesz kiedy kamień magnetyczny.... O folii się nie wypowiem bo nie było dane jej zaobserwować.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 24 lutego 2017, 15:26 
Podporucznik
Podporucznik

W x-terce nauczyłem się chodzić ma al metal niewyobrazam sobie teraz chodzić na dyskryminacji , tej zimy trafiłem na dobre miejscówki które poprawiłem bardzo wolnym chodzeniem bez dyskryminacji i efekt był ,bardzo niepewny sygnał skaczące id.w net nie do kopania, a w dołku żelastwo i sreberko.Separacja w x-terce nie powala , a jednak..Muszę zaopatrzyć się właśnie w detektor w dobrą separacją i bez maskowania bo x-terką wiem że dużo pominąłem tym bardziej że tereny zaśmiecone żelastwem. Pozdrawiam

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 24 lutego 2017, 17:55 
Generał Broni
Generał Broni

damiano napisał(a):

Tym tokiem rozumowania to kupmy sobie wszyscy tesoraki te najtańsze po 800zł :)Kto chodzi z Gmp a chodził z innym analogiem wie o co chodzi mi się już nie chce pisać wywodów co dają trzy dźwięki i duża ilość tonów przy nich,bo już dawno zauważyłem że w tym dziale w kółko Macieja jest to samo klepane o kilku wykrywaczach. :ups:

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 24 lutego 2017, 19:05 
Generał Broni
Generał Broni

Turze napisz po prostu że na Twoich terenach GMP dla Ciebie nie ma sobie równych i Ci odpowiada - i to będzie prawdziwe skoro tak uważasz.
Po prostu nie uwierzę w cudowność wielu tonów GMP.
Jakbyś był przypadkiem w okolicach Jury Krakowsko-Częstochowskiej na wakacjach to proszę odezwij się.
Zapewniam Cię że zmienisz zdanie co do pewnych "cudownych" właściwości wielu tonów. Kilka popularnych sygnałów wystarczy i nie będziesz mógł rozróżnić co jest co.
Niczego nie zamierzam udowadniać Tobie na siłę bo każdy ma swoich faworytów - chciałbym tylko obiektywnie to sprawdzić i potwierdzić.

Ps. Tesoro wcale nie jest takie złe, sam miałeś więc chyba nie zaprzeczysz [emoji6] A i prosty dźwięk Tesoro ma swoje niuanse.

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 47 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]