Teraz jest niedziela, 28 grudnia 2025, 10:03

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 38 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Golden Mask 1+ HF \GM1+ HF
PostNapisane: sobota, 8 listopada 2014, 20:29 
Młodszy Chorąży
Młodszy Chorąży

saku napisał(a):
keniou napisał(a):
saku napisał(a):
https://www.facebook.com/video.php?v=656510454442183

Wszystkie filmy obejrzałem dzięki za info. Czy dobrze zauważyłem problem z identyfikacją monety leżącej w okolicy stali ?

W przypadku którego filmu i dołka?

https://www.youtube.com/watch?v=6Lp4Dyv ... zb36QTTreg

od 4:20

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 8 listopada 2014, 21:25 
Moderator
Moderator

Ten film to moja " twórczość " - 4:20 sygnał koloru jest jednostronny czyli kolor-żelazo - bardzo trudno wyseparować czysty ( dwustronny ) sygnał koloru ponieważ bardzo blisko znajduje się duży przedmiot z żelaza i maskuje głęboko zakopaną monetę ( 3 krajcary - sreberko na 26cm ) zwróć uwagę że to cewka duża o średnicy 30cm a na dodatek mam wrażenie że cewki Golden Mask biorą nieco szerzej . Mimo wszytko wynik nad tym celem uważam za dobry ( porównując inne wykrywacze które tam miałem )

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 8 listopada 2014, 22:06 
Młodszy Chorąży
Młodszy Chorąży

prymek napisał(a):
Ten film to moja " twórczość " - 4:20 sygnał koloru jest jednostronny czyli kolor-żelazo - bardzo trudno wyseparować czysty ( dwustronny ) sygnał koloru ponieważ bardzo blisko znajduje się duży przedmiot z żelaza i maskuje głęboko zakopaną monetę ( 3 krajcary - sreberko na 26cm ) zwróć uwagę że to cewka duża o średnicy 30cm a na dodatek mam wrażenie że cewki Golden Mask biorą nieco szerzej . Mimo wszytko wynik nad tym celem uważam za dobry ( porównując inne wykrywacze które tam miałem )

Rozumiem, faktycznie może to być trochę wina dużej cewki. Obecnie chodzę z proximą ze standardową cewką przez co odseparowanie dźwięku stali od koloru wg. mnie jest strasznie ciężkie (może w słuchawkach) mi się nie udało jak na razie. Teren w którym kopie jest strasznie zaśmiecony co sprawia, że z proxą szukanie monet jest trudne. Szukam wykrywacza typowo na monety do trudnego terenu. Wiadomo mogę wydać 3-4 tysiące na wykrywacz ale po co skoro mogę mieć dobry wykrywacz na 2x mniejszą cenę? Gdzie i jak mogę przetestować lub czy moglibyście zrobić test CK w zaśmieconym terenie? Pozdro

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 8 listopada 2014, 22:45 
Moderator
Moderator

taki film GM4 jest na youtube ( cewka sef 8/6 ) . Poszukaj jakiegoś użytkownika GM4 który miał wcześniej Proximę - może będzie się chciał podzielić swoją wiedzą - jestem pewien że takie osoby są .

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 8 listopada 2014, 22:56 
Generał Broni
Generał Broni

keniou napisał(a):
Obecnie chodzę z proximą ze standardową cewką przez co odseparowanie dźwięku stali od koloru wg. mnie jest strasznie ciężkie (może w słuchawkach) mi się nie udało jak na razie. Teren w którym kopie jest strasznie zaśmiecony co sprawia, że z proxą szukanie monet jest trudne.

To nie tylko problem cewki, ale głównie przeznaczenia Proxy - to sprzęt uniwersalny, czyli ze średnim filtrem, co skutkuje już dużym maskowaniem koloru przez żelastwo oraz grunt. DD niewiele by tu pomogła.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 8 listopada 2014, 23:18 
Młodszy Chorąży
Młodszy Chorąży

_cheetah_ napisał(a):
keniou napisał(a):
Obecnie chodzę z proximą ze standardową cewką przez co odseparowanie dźwięku stali od koloru wg. mnie jest strasznie ciężkie (może w słuchawkach) mi się nie udało jak na razie. Teren w którym kopie jest strasznie zaśmiecony co sprawia, że z proxą szukanie monet jest trudne.

To nie tylko problem cewki, ale głównie przeznaczenia Proxy - to sprzęt uniwersalny, czyli ze średnim filtrem, co skutkuje już dużym maskowaniem koloru przez żelastwo oraz grunt. DD niewiele by tu pomogła.

Kupując sprzęt sugerowałem więc ceną oraz opiniami z forum ale nie wiedziałem czego chce szukać. Proxima to mój pierwszy wykrywacz a zawsze to co pierwsze pamięta się długo. Przez moją niewiedzę i niepewność kupiłem sprzęt nie do końca przeznaczony dla mnie i muszę go sprzedać. Ciekaw jestem konfrontacji CK z optimą bo biorę pod uwagę te dwa wykrywacze. Może jeszcze cibole bo to też typowy moneciak w dobrej cenie.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 13 listopada 2014, 18:10 
Starszy Plutonowy
Starszy Plutonowy

ktoś moze ma doswiadczenie jak wypada Optima na tle CK ?

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 16 listopada 2014, 14:57 
Kapral
Kapral

Witam co do wykrywaczy Golden Mask jest to świetny sprzęt za bardzo dobre pieniądze. Mam GM1+ a teraz kupuje GM 4 pro. Jeśli był by ktoś zainteresowany gm1+ jest na sprzedaż.

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 38 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]