prymek napisał(a):
Ten film to moja " twórczość " - 4:20 sygnał koloru jest jednostronny czyli kolor-żelazo - bardzo trudno wyseparować czysty ( dwustronny ) sygnał koloru ponieważ bardzo blisko znajduje się duży przedmiot z żelaza i maskuje głęboko zakopaną monetę ( 3 krajcary - sreberko na 26cm ) zwróć uwagę że to cewka duża o średnicy 30cm a na dodatek mam wrażenie że cewki Golden Mask biorą nieco szerzej . Mimo wszytko wynik nad tym celem uważam za dobry ( porównując inne wykrywacze które tam miałem )
Rozumiem, faktycznie może to być trochę wina dużej cewki. Obecnie chodzę z proximą ze standardową cewką przez co odseparowanie dźwięku stali od koloru wg. mnie jest strasznie ciężkie (może w słuchawkach) mi się nie udało jak
na razie. Teren w którym kopie jest strasznie zaśmiecony co sprawia, że z proxą szukanie monet jest trudne. Szukam wykrywacza typowo na monety do trudnego terenu. Wiadomo mogę wydać 3-4 tysiące na wykrywacz ale po co skoro mogę mieć dobry wykrywacz na 2x mniejszą cenę? Gdzie i jak mogę przetestować lub czy moglibyście zrobić test CK w zaśmieconym terenie? Pozdro