Teraz jest środa, 6 sierpnia 2025, 18:09

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 82 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Golden Mask Coin Killer 15khz
PostNapisane: wtorek, 21 marca 2017, 23:29 
Moderator
Moderator

keniou napisał(a):
Deusem nie wykopiecie 10/20/50 gr niklowych :)

Wykopiecie, ale nie czesto sie to zdarza :)

Zaobserwowane dzisiaj i moze Ameryki nie odkrylem, ale ... jak pisal Prymek trzeba sie dzielic spostrzezeniami :h

Wiec ... Dyskryminacja ustawiona na 2, dzwiek przelamany kolor-zelazo ... mowie kopne... co mi tam ... wyszla mala plomba, kolejna podobna sytuacja ... wyszlo mikro koleczko miedziane ... mysle sobie wtf :evil: , czemu tak kiepsko sygnalizuje kolorowe drobinki

Dyskryminacja pomimo, ze ustawiona na 2 to byla w gornej czesci kwadracika ... wystarczylo zjechac troszke nizej w dolna czesc kwadratu (2) i sygnaly na mikro kolor zrobily sie czyste, bez charkniec zelaza

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 22 marca 2017, 13:02 
Porucznik
Porucznik

Z ck jak chcę posprzątać po kolegach to dyskryminacja na połowie 2.
Wtedy sygnały kolorowej drobnicy pozbawione charczenia ale to też nie na 100%.
Niestety wtedy poza dyskryminacją lubi znajdować się koks no i trzeba się troszkę więcej nakopać niż koledzy z innymi patykami :D
Kopię raczej wszystkie głębokie sygnały koloru z żelazem.
Takie same sygnały powierzchowne odpuszczam bo ck raczej do kilku cm się nie myli.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 22 marca 2017, 16:12 
Moderator
Moderator

Dokładnie tak jak piszecie dyskryminacja na 1,5 a do tego czułość na zero wtedy żadne smietnikowe pole nie straszne

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 22 marca 2017, 22:26 
Generał Dywizji
Generał Dywizji

Czy cewka SEF 10x12" DeTech dedykowana dla Golden Mask GM1 GM2 GM3 GM4 GM1+ GM4+ PRO GM4 S bedzie bez problemów współpracowac z Coin Killerem?Pytam tu bo ze sprzedawca Coin Killera nie udaje mi sie skontaktować :(

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 24 marca 2017, 19:05 
Generał Dywizji
Generał Dywizji

krzysiekk napisał(a):
Czy cewka SEF 10x12" DeTech dedykowana dla Golden Mask GM1 GM2 GM3 GM4 GM1+ GM4+ PRO GM4 S bedzie bez problemów współpracowac z Coin Killerem?Pytam tu bo ze sprzedawca Coin Killera nie udaje mi sie skontaktować :(

Cewka chodzi z Coin Killerem-to tak informacyjnie dla innych.Spawdzone dzieki pomocy kolegi Ślimaka :1

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 25 marca 2017, 09:51 
Kapral
Kapral

ezelab napisał(a):
benekpe napisał(a):
Większość czułych wykrywaczy takiekamienie widzi i jakoś nikogo to nie dziwi. Nie widzę różnicy w ilości zasygnalizowanych kamieni użytkując bułgarskie wykrywacze i obecnie deusa. Powiem tylko tyle, że każdy Bułgar charakterystycznie takie kamienie sygnalizuje i przy niewielkiej nawet wprawie nie kopie się ich prawie wcale. Deusem kopię każdy kamień, koks. Potwierdzam, kanarki na takie kamienie są ślepe.

Wszystkie FirsTexsasy i Garretty są od tej przypadłości wolne , nawet te nisko budżetowe te bez strojenia do gruntu nap seria EuroAce ,EuroTEK , Digitek, Ace etc. Wiadomo każdy sprzedawca i i zapalony użytkownik bedzie chwalił swoją piszczałkę . Dodam tylko od siebie ze trafiają sie kamiene magnetyczne ważące ponad 200 kilo .
jesli chodzi o prace na żwirowisku to można zapomnieć o jakiejkolwiek wydajności tych produktów Bułgarskich.
Można stroić sobie do kamyka zawsze trafi sie większy o inne gramaturzegłebiej zakopany , wystarczy minimalny ruch pokrętłem gruntu na inny kamyk o innej masie i cała zabawa idzie od nowa .

Widzę że kolega miał wiele Bułgarów i testował je w wielu ekstremalnych warunkach,bynajmniej można to wywnioskować po posiadanej wiedzy na ten temat :1

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 3 kwietnia 2017, 13:47 
Kapitan
Kapitan

prymek napisał(a):
...do tego czułość na zero...
Długo byłem sceptyczny wobec takiego podejścia :) Okazuje się, że to był mój błąd ;)
Prymek :1

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 4 kwietnia 2017, 11:28 
Moderator
Moderator

w sumie to filmik niepubliczny bo zrobiłem dla Sapera ale pokazuje jak sobie radzi CK z głębokimi celami w zmineralizowanym gruncie przy różnej szybkości przemiatania , jak dobrze "trzyma" cel przy szerokich machnięciach cewką i nie gubi celu . Na te centymetrowe głębokości to raczej nie patrzcie , u mnie klamrę na 40cm bieda wykryć a na innych poletkach widziałem że sygnał był z 55-60cm .
https://youtu.be/qOWgDpYJHrk

to filmik do mojego postu z 12 marca w temacie: Alter 71 - ustawienia, testy itp

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 13 kwietnia 2017, 00:00 
Kwatermistrz
Kwatermistrz

O matko przenajświętsza, jak Ty Prymek , zmierzyłeś ten grunt? Na podstawie tezy: o wysokiej mineralizacji wysnuwasz różne wnioski - jestem ciekaw :)

???

Napisz jaką metodę pomiarową zastosowałeś i zwarłeś w metodyce testów.

TAKTYK

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 13 kwietnia 2017, 07:28 
Moderator
Moderator

nie trzeba Przenajświętszej bo to bardzo proste , jeśli brakuje mi skali na pokrętle by odciąć wpływ gruntu a w innych "normalnych" rejonach używam tylko połowę zakresu to mogę uznać że grunt jest bardzo zmineralizowany . Akurat jesteśmy w temacie GM więc na setkach filmików widać jak ludzie ustawiają pokrętło gruntu więc można spokojnie ocenić jak bardzo mają trudny , zmineralizowany grunt .

Prościej - numerycznie , MXT tryb prospecting grunt 83-84 .

Tak jak zdecydowana większość użytkowników forum jestem praktykiem a nie teoretykiem i nie mam " narzędzi " do sprawdzania jak gleba jest zmineralizowana ale mogę ocenić warunki na podstawie swoich doświadczeń i obserwacji .

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 13 kwietnia 2017, 13:03 
Kwatermistrz
Kwatermistrz

prymek napisał(a):

Prościej - numerycznie , MXT tryb prospecting grunt 83-84 .

Tak jak zdecydowana większość użytkowników forum jestem praktykiem a nie teoretykiem i nie mam " narzędzi " do sprawdzania jak gleba jest zmineralizowana ale mogę ocenić warunki na podstawie swoich doświadczeń i obserwacji .

O taką właśnie odpowiedź mi chodziło :1 83-84 to mega wysoko. Co to za region Polski?

TAKTYK

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 13 kwietnia 2017, 15:05 
Moderator
Moderator

Południe Polski , Cieszyn , tereny podgórskie , w 19w. masowo odkrywkowe kopalnie syderytu - powstały nawet dwie huty żelaza , miejscami jest tak źle że wykrywacze znajdują monety jedynie w ściółce

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 29 czerwca 2017, 15:41 
Specjalista
Specjalista

Zakupilem na Slowacii od reki w okazii G-M coin-killer- nowa styca- cewka 9 ".. To je moj "1. analog" y dektektor n.7-v" stajni"...,Waga 1580 gramu s bateriamy .Vykonanie solidne,ergonomicne,y kompaktove .Strojenie do gruntu -bez problemu,jest na cewke 9" szybky -prubne 20 minut pozamiatalem teren bez kopania, y nie jest problem szie szybko osluchac jak uz szie mialo jakysz detektor wiecej casu v rekach... :) .

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 29 czerwca 2017, 15:58 
Szeregowy
Szeregowy

Teraz tylko dobre słuchawki z impedancja 32 ohm . Duża różnica jakości dźwięku na słuchawkach ,a głośnika CK :)

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 29 czerwca 2017, 16:48 
Specjalista
Specjalista

32 ohm ?, -ne zle,- dzenky jeremy , tak sluchawky to podstawa v kazdej wykrywke,,ale sprobuje tez bezprewodowe sennheisery rs160,,

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 82 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]