kawe napisał(a):
- Kolego Krzywy. Zaznaczyłem od razu że test nie jest idealny i nie krzyczę o przewadze jednego czy drugiego detektora. Zaznaczyłem też że zrobimy testy z zardzewiałymi gwoździami. Proszę więc o trochę pokory w podejściu do tego materiału.
A ja proszę o trochę pokory w podejściu do oglądających. Każdy może mieć swoje zdanie i je wyrażać. Nie każdy musi chwalić taki test jak Twój. A skoro wrzucasz filmik na forum, powinieneś się z tym liczyć.
kawe napisał(a):
- W obu wyrywaczach grunt był ustawiony do tej samej gleby. 15 metrów przed domem są pola teścia więc daleko chodzić nie muszę żeby ustawić ten sam balans gruntu :P. Niemniej jednak wiem że to testy robione w powietrzu, dlatego też dałem info że warunki są takie a nie inne.
Czy uważasz, że jak ustawisz grunt w jednym miejscu, to dwa rożne wykrywacze będą się podobnie zachowywać w innym? GM jest akurat czuły na ustawienia gruntu a na przykład w GMP to jakbyś nie ustawił, zawsze jest dobrze, no może przesadziłem, ale dużo wybacza.
kawe napisał(a):
- Przy ustawieniu Gain na 0 nie było różnicy w odpowiedzi detektora (producent mówi że przy najszybszych nastawach Gain może być 0 lub 1). Jedynie dźwięki były trochę cichsze, dlatego zdecydowałem się na Gain 1 żeby lepiej było słychać detektor.
Sprawdź przy threshold np 15, a nawet 10
kawe napisał(a):
- Treshold faktycznie nie ustawiałem tak nisko. Kolego Krzywy, napisz mi na jakich ustawieniach mam powtórzyć teścik. Zrobię krótki filmik z Twoimi nastawami żeby można było zobaczyć jak zmienia się praca GM przy zmianie parametrów.
TH 10-15
Gain - 0
Disc Depth -15
i w nastepnym teście zmienić tylko Disc Depth na 8 i na 0
cewki się różnią wielkością na korzyść Visty, co prawda niedużo, ale jednak.
kawe napisał(a):
NIEBIESKIE SKARPETKI XD XD XD wiedziałem że ktoś zauważy XD XD. Ajjjj kurde bo się zgrzałem wcześniej przy bieganiu a adidasy niestety puściły farbę... :cry:
Tutaj się uśmiałem, że podszedłeś do tego z luzem ;)