kowal00071 napisał(a):
benekpe napisał(a):
Chodziłem na 9 spider. Następnym razem wezmę też dodatkowo 12-tkę, bo ona też by się sprawdziła doskonale.
Ja chodziłem na 12 spider po 15 min miałem dość, kapsel na kapslu i zawleczki, spróbuję na twoich ustawieniach
Jeśli chodzi o plażowe szukanie to ono jest specyficzne i jednocześnie bardzo przewidywalne. Tutaj podstawą jest identyfikacja - współczesne monety i niestety zrywki z piwa dają bardzo czysty sygnał - zarówno dźwiękowy jak i graficzny. Wszystko poniżej ID 40 i z przebiciem na żelazo to plażowy śmieć. Kapsel daje wysokie wskazanie jednak wyczuwalne są przebicia w zakresie żelaza - zarówno dźwiękowe jak i na wykresie.
Dzisiaj odkryłem potencjał dużej 12-tki na mocno zaśmieconym w żelazo polu.
Pole na tyle atrakcyjne, że w natłoku żelaznych śmieciowych sygnałów trafiały się te wartościowe.
Przy dużej cewce niski threshold w przedziale do 15 i jeden ton na kolor - to w moim przypadku była recepta na sukces. Przy takich niskich nastawach ta cewka potrafiła wyłapać maleńkie kolorowe drobinki z którymi nawet krecik miał problemy - a to wszystko w żelazowym śmietniku :D
Trafiła mi się niklowa moneta II RP (ewenement na naszych śląskich polach :( )- dosyć głęboko - GM5+ nie miał absolutnie żadnych problemów z jej poprawną detekcją - czysty piękny monetkowy sygnał.