Teraz jest niedziela, 13 lipca 2025, 02:28

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Autor Wiadomość
 Tytuł: Czy warto?
PostNapisane: piątek, 18 września 2020, 16:26 
Młodszy Chorąży
Młodszy Chorąży

Witam, czy warto przesiadać się z coin kiler na XP gold maxx?Pytanie kieruję do kolegów którzy mieli okazję przetestować oba wykrywacze.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Re: Czy warto?
PostNapisane: piątek, 18 września 2020, 16:51 
Moderator
Moderator

mam wieloletni staż z tymi wykrywaczami i mimo to nie jestem w stanie odpowiedzieć na twoje pytanie . GMP jest wykrywaczem o wiele trudniejszym - trudniej osiągnąć poziom mistrzostwa - z ck15 życie jest znacznie łatwiejsze . Kluczem w gmp jest balansowanie na skraju id żelaza i nauka jest na początku trudna ( jeśli będziesz używała ustawienia dyskryminacji auto wiele stracisz ) , jednak wykrywacz ma fantastyczne audio i jeśli jesteś audiofilem to wybór doskonały dodatkowo słuchawki bezprzewodowe xp działają perfekcyjne . Czy znajdziesz więcej ? nie jestem w stanie odpowiedzieć - gmp wymaga zaangażowania ale zabawa w jego poznawanie jest bardzo przyjemna .
jeśli masz jakieś pytania szczegółowe to pytaj - odpowiem .

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 18 września 2020, 18:10 
Młodszy Chorąży
Młodszy Chorąży

Dziękuje kol. prymek za odpowiedź. Mam jeszcze jedno pytanie: czy gold maxx ma lepsze osiągi chodzi mi o głębokość?

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 18 września 2020, 18:28 
Moderator
Moderator

Jako, ze ja rowniez uzywalem kilka lat oba powiem cos od siebie :h

XP GMP :

Mocowanie elektroniki na sztycy deusa to jeden wielki niewypal ... puszka wskakuje w takie 2 male pi_z_dryki, nie jest idealnie spasowana, przez co ma mikro luzy, co w konsekwencji prowadzi do ... duzych luzow, czujesz jak caly detektor pracuje i nie jest to zbyt przyjemne. Ok ... mozna ja nosic przy pasie badz na szyi ale ... kto to robi ? :h
Nie widzi kamieni magnetycznych. Z cewka 11" jest bardzo stabilny i podatny na zylowanie nastaw (czulosc, grunt) - mialem 2 sztuki i obie chodzily identycznie wiec ... jest powtarzalnosc wsrod tych detektorow, nie loteria ... :lol:
Z cewkami dodatkowymi nie warto eksperymentowac, najlepiej spisuja sie 2 firmowe ... przetestowalem Nela Tornado i Detech Ultimate
Oryginalne sluchawki bezprzewodowe to czysta poezja ... mialem je i z XP GMP i z Adventisem 2

Coin killerow mialem 3szt. 2 szt. dluzej i jedna krocej. Kazdy z nich byl inny, nie mowiac o cewkach (spider), gdzie dobrze trafic to byla loteria. Za to ... kiedy trafiles na dobry egzemplarz ze stabilna cewka to praca byla bardzo przyjemna.
Sprzet prosty, skuteczny ... bez wodotryskow. Kocha kamole magnetyczne(jak wiekszosc GM), ale po dzwieku mozna je rozpoznawac.

Reasumujac : gdybym mial przed soba ... 2 do wyboru ... Xp GMP (11") i Coin Killera (nawet z cewka SEF Detech, w mojej opini najlepsza :D ) to ... bralbym GMP :)

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 19 września 2020, 15:03 
Młodszy Chorąży
Młodszy Chorąży

Dzięki koledzy, chyba będzie nowy kij

Odpowiedz z cytatem  

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]