Teraz jest wtorek, 1 lipca 2025, 21:01

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Autor Wiadomość
 Tytuł: Problem z cewka Impacta
PostNapisane: poniedziałek, 4 listopada 2019, 18:37 
Generał Brygady
Generał Brygady

Problem jest następujący. Przerywający kabel przy cewce. Uwalona jedna żyła, lub ekranowanie. Ewidentnie od składania tego szajskiego stelaża. Wykrywacz na gwarancji, ale Viking już się na sprawę wypina, co było pewne znając ich podejście. Jedyna szansa w producencie i tu moja prośba. Ma ktoś jakieś kontakty, zna kogoś w firmie komu można problem przedstawić. Szukam kogoś kto już coś takiego przerabiał i może mi pomóc?
Pisałem już na ogólnego maila, ale bez odzewu. Pamiętam problem z uszami i wtedy załatwiali takie sprawy gładko.
Kolejna sprawa to jak to ch..stwo zabezpieczyć, bo jakoś nie mam ochoty kupować co roku nowej cewki? Myślałem powyciągać to na zewnątrz i zawijać w koło sztycy, ale to wymaga wiercenia w stelażu.

Kup tu turecki wykrywacz.... Normalnie to Proscan by mi kabel wymienił, ale on się Nokty nie tyka.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Re: Problem z cewka Impacta
PostNapisane: poniedziałek, 4 listopada 2019, 20:10 
Starszy Szeregowy
Starszy Szeregowy

Spróbuj na tego maila do nich pisać
burak.tunc@noktadetectors.com
Kontaktowałem się z nimi kiedyś a z pod tego maila gość do mnie odpisywał bez problemu. Też próbowałem z głównej strony to fakt że odpisali mi z poślizgiem ale odpisali. Tłumaczyli tym że mają setki pytań próśb i innych rzeczy i nieraz nie wyrabiają z odpisywaniem.
Jeżeli Ci to nie przeszkadza to zadzwoń do Michała Majchrowicza który jest sprzedawcą jak i beta testerem Nokta Makro na Polskę i na pewno ma z nimi stały kontakt, myślę że na pewno Ci pomoże.
Gdzieś już widziałem zdjęcie sztycy z wywierconą dziurą i kablem owiniętym na zewnątrz tak jak piszesz. Postaram znaleźć to zdjęcie i wrzucić.
Fakt że z tym kablem był nie trafiony pomysł co widać po następnych modelach kruzer-anfibio-simplex gdzie już odeszli od tego pomysłu.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 4 listopada 2019, 21:07 
Generał Broni
Generał Broni

[quote="tara" Wykrywacz na gwarancji, ale Viking już się na sprawę wypina,[/quote]

Ja bym im nie odpuścił. Gwarancja to nie ich widzimisię, tylko uregulowana prawnie kwestia. Pamiętaj też, że o wiele korzystniej jest skorzystać z rękojmi. Jak dalej będą robić problemy to napisz do Powiatowego Rzecznika Konsumenta - prawie zawsze działa :)

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 4 listopada 2019, 22:01 
Starszy Szeregowy
Starszy Szeregowy

Tu masz bezpośrednio adres e-mail do dilera Nokta Makro. Myślę że ta miła pani Ci pomoże
dilek@noktadetectors.com

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 5 listopada 2019, 09:29 
Generał Brygady
Generał Brygady

Lipek napisał(a):
[quote="tara" Wykrywacz na gwarancji, ale Viking już się na sprawę wypina,

Ja bym im nie odpuścił. Gwarancja to nie ich widzimisię, tylko uregulowana prawnie kwestia. Pamiętaj też, że o wiele korzystniej jest skorzystać z rękojmi. Jak dalej będą robić problemy to napisz do Powiatowego Rzecznika Konsumenta - prawie zawsze działa :)[/quote]

Standardowe ich podejście od lat. Nawet mnie to już przestało dziwić. Urwałeś sobie kabel- twój problem, nie nasz a to że sztyca źle zaprojektowana i przeciera kabel to pech... Jak oni to nazwali uszkodzenie mechaniczne. Ale żeby skrobnąć coś do Nokty jak oni to widz,ą to już się nie wysilili.

Nawet nie chce mi się z nimi walczyć. Jestem dobrej myśli, że u producent nie potraktuje mnie z buta.

Dziękuje panowie za linki i wysyłam tam filmik z objawami

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 7 listopada 2019, 15:43 
Generał Brygady
Generał Brygady

Kolego biesan, skorzystałem z Twojego linka. Błyskawicznie, odpisał ni jaki Burak i załatwili sprawę pozytywnie. Mam do wymiany cewkę w GreenCamo. Da się? Ciekawe co na to Viking...
Śmiało z wszelkimi problemami pisać na podany adres. Chyba, że kupiliście wykrywacz gdzie indziej, to pewnie da się to załatwić w cywilizowany sposób przez dystrybutora. Czekam jeszcze na obiecane fotki z przeróbki Impacta.
Dziękuję za pomoc i pozdrawiam

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 7 listopada 2019, 21:26 
Generał Dywizji
Generał Dywizji

Apropo Buraka - warto wiedzieć że to tureckie imię męskie pochodzące od imienia konia proroka Mahometa i jest obecnie mocno popularne ;)

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 8 listopada 2019, 09:52 
Starszy Szeregowy
Starszy Szeregowy

Cieszę się że udało się wszystko szybko załatwić. Życzę innym markom oraz sprzedawcom takiego podejścia i załatwianie spraw.
Kurde nie mogę znaleźć tych fotek impacta po przeróbkach. A na pewno gdzieś widziałem, chyba na jednym z angielskich for, kabel był wyciągnięty na zewnątrz.
Jeszcze raz spróbuję te fotki namierzyć.
Zrób po swojemu tak jak Ty uważasz, wywierć dziurę, wyciąg kabel. Sprzęt ma służyć nam a nie my jemu.

Odpowiedz z cytatem  

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]