Teraz jest środa, 18 czerwca 2025, 16:12

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 56 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: tesoro tejon
PostNapisane: piątek, 13 maja 2016, 19:21 
Generał Dywizji
Generał Dywizji

W Polsce nie, słuchawki amerykańskie nie mają certyfikatów CE i komercyjnie nie mogą być importowane. Prywatnie można kupić na amerykańskim eBayu.
Przewód spiralny jest solidny.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 14 maja 2016, 11:34 
Szeregowy
Szeregowy

Wracając do tematu użytkowania tejona,dziś wybieram się na plażę poćwiczyć użytkowanie sprzętu,jakich nastawień używać,i jaką alternatywną dyskryminację wybrać aby rozróżniać śmieci,od monet,a może i złotka :lol: ?

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 14 maja 2016, 14:49 
Młodszy Chorąży
Młodszy Chorąży

Jeśli plaża nad morzem to nie szukaj przy wodzie , jest niestabilny i trzeba zjechać z czułością(tak było u mnie na cewce koncentrycznej 9x8 ) .Jeśli plaża nad jeziorem to moje nastawy pierwsza dyskryminacja na Foil lub trochę wyżej druga delikatnie powyżej Tab ,vco mam ustawione na godz. 15 ( słuchawki posiadam o brzmieniu wysokotonowym) . Pimpek temu wykrywaczowi musisz poświęcić dużo czasu na osłuchanie , albo go pokochasz albo znienawidzisz.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 14 maja 2016, 15:17 
Generał Dywizji
Generał Dywizji

Pierwsza dyskryminacja w połowie między Iron a Foil a druga na 0. Będziesz kopał miliony zrywek od piwa i kapsli jeżeli szukasz w Mielnie, Sarbinowie lub okolicach, ale to jedyny sposób aby znaleźć coś złotego. Nigdy nie miałem problemów z szukaniem blisko wody a czułość używałem prawie na maksimum (cewka 9x8).

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 14 maja 2016, 16:51 
Szeregowy
Szeregowy

I moje pierwsze doświadczenie,znalazłem zawleczki od piwa,polmosy2,kapsle po piwie2,guzik i kawałek nie wiem,miedzi,mosiądzu.Wykrywacz potwornie wzbudzał mi się na kamieniach,na początku szukałem,ale potem udało już mi się odrużniač kamień od czego kolwiek innego.Bardzo zdziwiony tym jestem, no ale do wszystkiego trzeba przywyknąć. Ustawiłem dyskryminację trochę powyżej foil,bo nawet pudełka po papierosach wykrywał,drugą miałem na wysokośći tab.Plaża Unieście-Mielno.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 14 maja 2016, 18:56 
Generał Dywizji
Generał Dywizji

Musisz nauczyć się dostrajania do gruntu i wtedy nie będzie reagował na kamienie. Plaże Mielno - Unieście to nie jest dobre miejsce na poznawanie wykrywacza, za dużo śmieci. Cewka 11x8" to dobra cewka na las i pola, na plażę lepsza byłaby mniejsza.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 14 maja 2016, 19:58 
Młodszy Chorąży
Młodszy Chorąży

Denarze jeśli zastosuje ustawienia proponowane przez Ciebie , czyli pierwsza dyskryminacja między Iron ,a foil druga na zero . To w ciągu 2 lub 3 miesięcy kolega pozbędzie się Tejona ,tak to mogą szukać zaawansowani użytkownicy. Pimpek na początek znajdź pole lub las nie zaśmiecone tak jak plaża i powoli wsłuchuj się w dzwięk które przekazuje wykrywacz.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 5 czerwca 2016, 19:10 
Szeregowy
Szeregowy

Witam ponownie. Jestem juz po kilku wypadach w teren,i mam pytanie,dlaczego nie mogę wyciąć kapsli po piwsku,próbowałem naprawdę różnych ustawień,dostrajane do gruntu myślę że mam już troche opanowane,mimo tego kapsle brzęczą jak brzęczały,nie słyszę żadnej różnicy przy kapslu czy monecie,dyskryminację mam ciut powyżej foil,a drugą na tab,i w dwóch brzęczy identycznie.Próbowałem słuchać ze słuchawkami jak i bez,gdzieś na yutube widziałem film z wykrywką Mikrona i tam przy testowaniu roznych przedmiotów wyraznie słychać było różnicę barwy dzwięku.Czy winna temu może być cewka mam 11x8" Widescan?

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 6 czerwca 2016, 07:56 
Generał Dywizji
Generał Dywizji

Nigdy Tejonem nie znajdowałem kapsli od piwa używając cewki 9x8" i dobrych słuchawek (Killer B, Gray Ghost, Sunray Pro). Nie kop sygnałów, obciętych na krawędziach, trzeszczących, skrzeczących i niepowtarzalnych przy przemiataniu w obie strony. Sygnał musibyć pełny, soczysty, jeżeli cichy to nawet lepiej, bo jest głębszy. Z cewką 11x8" nie mam większego doświadczenia.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 6 czerwca 2016, 17:55 
Chorąży Sztabowy
Chorąży Sztabowy

Też używam Tejona dość intensywnie i kapsli od piwa nie kopalem zbyt wiele. Sygnał na kapsel jest całkowicie inny od czystego metalu kolorowego ale i to czasem warto sprawdzić. Jeśli się osłuchasz i spędzisz w terenie odpowiednio dużo czasu to zobaczysz możliwości tego sprzętu. Cewka 11x8" jest rewelacyjna i równie stabilna jak ta koncentryczna 9".

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 10 czerwca 2016, 20:15 
Szeregowy
Szeregowy

Witam. Pozwoliłem sobie kupić cewkę koncentryczną,używaną,i teraz rozumiem o czym pisaliście. :D Sygnał na kapsel jest naprawdę inny,głuchy by rozróżnił,niestety cewka dd jest chyba bardziej czuła,i dlatego daje mocniejsze sygnały,w tej chwili zaczynam rozumieć tą wykrywkę i wasze opisy koledzy. :1

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 21 września 2016, 20:20 
Sierżant Sztabowy
Sierżant Sztabowy

A ja mam pytanie do Denara, dlaczego piszesz, żeby dać pokrętło gruntu delikatnie na pozytywnie, w internecie jest dużo opinie, aby właśnie dać minimalnie na minus, jakieś 1/4 obrotu i to daje do głębokości, nawet jest filmik na Youtube.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 22 września 2016, 14:48 
Generał Dywizji
Generał Dywizji

Nie mam konkretnego uzasadnienia, w moim przypadku to działało.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 22 września 2016, 18:37 
Szeregowy
Szeregowy

Sprowadziłem sobie słuchawki killer b optima, chciałbym powiedzieć WOW. Dźwięk jest na pewno lepszy, czysty. Świetnie wygłuszaja dzwięki z zewnątrz, generalnie prawie nic nie słychać. Na pewno wielkim + jest kabel. Naprawdę jest moc, gdy się nie plącze. Myślę że słuchawki fajnie sie spisują z tejonem. Niestety nie mam żadnego porównania gdyż jest to mój pierwszy wykrywacz. Na chwilę obecną jestem zadowolony z zakupu. :1

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 1 października 2017, 14:49 
Szeregowy
Szeregowy

Pytanie dotyczy cewki DD Tesoro.Czy ktoś może mi podpowiedzieć jak zdjąć osłonę? Czy są tam jakieś zatrzaski? Za cholerę nie mogę jej zdjąć. Ktoś potrafi mi pomoc?

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 56 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]