Teraz jest środa, 10 września 2025, 16:50

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Autor Wiadomość
 Tytuł: Tejon standard/detech
PostNapisane: wtorek, 14 października 2014, 22:23 
Starszy Szeregowy
Starszy Szeregowy

Witam, mam pytanie - czy warto zrobić przeskok z cewki standardowej 23/20 cm na Detech Ultimate 33 cm?
Czy w jakimś stopniu przybędą cm na zasięgu? Jak ma się cewka Detecha 33 cm na drobnicę?

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Re: Tejon standard/detech
PostNapisane: środa, 15 października 2014, 07:47 
Moderator
Moderator

Ja myślę że warto tzn. warto kupić cewkę dodatkową typu dd ( wprawdzie nie miałem ultimate ale miałem firmową 12/10 DD i krótko detech sef 12/10, z ultimate chodziłem trochę na Tejonie kolegi z Czech ) . Ja myślę że wystarczy cewka 12/10 albo sef albo firmowa , przyrosty głębokości na ultimate w porównaniu do 12/10 nie są już takie ogromne . Zawsze na większych cewkach troszeczkę się traci na drobiazgach ale to nie jest jakaś przepaść . Wg. mojego gustu ultimate jest trochę zbyt duża i zbyt lekka , z dużymi cewkami na tejonie częściej myliłem się na dużym żelazie głęboko jednak głębokość na kolorki większe niż moneta znacząco i zauważalnie wzrosła . Jeśli chcesz dam ci linki do moich testów porównawczych tejona z cewką zwykła i dd 12/10 - ( tejon wykręcony na maxa z korektą gruntu 20% ,nówki baterie czułość max ale w pełni stabilny ) i nie sprzedawaj tej małej cewki , jest bardzo dobra i musisz ją mieć w zestawie .

Odpowiedz z cytatem  

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]