Prymek .... w Test Explorer SE pokazał, co można wydrukować z ustawień detektora na dobrym polu testowym ... :za
... te 2 nieoznakowane cele ... które Prymek zdetekovał .. to rzymskie monety ... które służą do testowania prawdziwej reakcji wykrywacza na takie nieoznakowane cele ... w normalnie brudnym i zamaskowanym terenie ...
Ogromną zaletą tego testu jest możliwość porównania tych samych celów w innych ustawieniach detektora - a tym samym ujawnienia pewnych ukrytych możliwości detektora z punktu widzenia wykrywania już w poprawionej separacji lub czułości i głębokości wykrywania.
Lechowiec .... Testowanie Spectra ... Specjalnie przetestowałem 1 model Spectry "Vision" w wieloczęstotliwościowej 3F na 3 cewkach, były to cewki 6x10 "Mars Sniper, 12x10" SEF i 13 "Detech Ultimate ...
Testowanie odbyło się to wspólnie z Mike'iem, który ze swoim Spectra V3i zgromadził wystarczająco dużo czasu na tym polu testowym, a także w regularnym wykrywaniu.
Nasze obserwacje i opinie na temat tego wykrywacza są praktycznie identyczne… iw tym czasie próbowaliśmy także kilku innych ustawień lub mini testów… które ujawniły inne pozytywne, ale mniej pozytywne… właściwości detektora…
Typ pola testowego mówi, że pracuję tam dobrze tylko z filtrami pasmowymi 10 Hz i 12,5 Hz ground filter .... .Każdy filtr masy niższy niż pasmo 7,5 Hz i pasmo 5 Hz są po prostu sygnalizowane, że nie są skuteczne w tym terenie ... po prostu tracisz dobre sygnały.
SAT był chyba 35-40 ... to ustawienie mocno ogranicza przejście sygnału do strefy żelaza ... na bardzo głębokich sygnałach ... możesz spróbować zmienić dowolne inne ustawienie w Spectre ... aby wyeliminować to zjawisko ... ale tylko Vysoky Sat 35-40 znacznie pomoże wyeliminować taki sygnał zawijania w żelazku .... zostanie odcięty, a sygnał detekcji z sygnału masy zostanie odcięty ... i - co zaskakujące znajduje odzwierciedlenie w ograniczeniu sygnału owinięcia do strony strefy żelazka .. Zoptymalizowałem dodatkowo Cosistence -Base Threshold Ustawiłem na 75 ... otrzymujesz mocniejsze i wciąż dokładne widmo sygnału VDI na wyświetlaczu ...
Nie sądzę, żeby ktokolwiek był zaskoczony ... że użyłem TX Bost ON na multi 3F ... Nadal trzymam się zasad Spectra, a Multifrequency jest bardzo miękka ... a standardem powinien być TX Bost ON ... Wzmocnienie RX dla 5-7 w zależności od typu cewki .... optymalne .. Czułość DS 88-92,93 Cały metal w 65 ...
Kiedy wyłączysz TXBost ... to teren poletka Top Digin silnie absorbuje sygnał ... i tutaj żaden wzrost wzmocnienia RX do 10-12 nie pomoże ...
Whites powinni oznaczać wieloczęstotliwościowe 3F bez TX Bost jako tryb ECO ...
Podstawowa część testu musiała najpierw przejść Vision z testem żelaza w 2D i 3D ... gdzie ustawiliśmy optymalne opóźnienie regeneracji, które wynosi 25-30.
Ustawienie wysokiej czułości na All metal .. v Mixe .. może również maskować sygnał z boratinky na w teście 3D ... więc optymalnym jest Allmetal 60-65 ..
Podczas testu Mike z Top Digin i ja ... na niektórych celach separacji zmniejszyliśmy recovery delay do 15-20 ... ale to, co zyskaliśmy na niektórych celach separacji ... więc sygnał został utracony na innych celach ...
Ponownie, w przypadku niektórych słabych celów, próbowałem zwiększyć „Opóźnienie regeneracji do 60”… ale różne drobne zanieczyszczenia zaczęły maskować więcej znaku podczas zamiatania szpuli w teście.
Czasami… mniej w końcu oznacza więcej… i lepszą wydajność detektora…
W powtarzanych testach ... z 3 testowanych cewek, najlepszy jak dotąd to 12x10 "SEF ... ponieważ uzyskał największą liczbę głębokich i zamaskowanych celów ....
13 „Ultimate zdołał już ukryć niektóre z bardziej wymagających zamaskowanych celów
6x 10 Mars Sniper stracił już część głębokości, a także niektóre cele separacyjne ...
Mogę powiedzieć z głębi Wykrywanie, czułość i Identyfikacja jest na "Visione" na wieloczęstotliwościowej Bardzo dobrze ...
Jak to jest z separacją…? Cóż… nie jest idealna… jest taka amerykańska… ale w kolejnych testach zobaczymy… co można poprawić.
Testowanie "Vision" nie jest zakończone ... ponieważ w dalszych testach chcę przetestować jeszcze 3 cewki, a mianowicie ... 7 "ultimate, 6x8" Sef, a dla porównania także 7 "Mars MD .. ..
Następnie przetestujemy Vision przy 1F 22,5 kHz ... i zobaczymy, jak częstotliwość 1F poradzi sobie z testowanymi celami ...
Dziękuję bardzo Mike. Prymkowy i Jack.. za możliwość przetestowania Vison na ich polu testowym Top Digin. :1
|