Gringo napisał(a):
Pozwoliłem sobie dopisać się w istniejącym wątku,aby nie powielać w nowych tematach starych problemów i innych dylematów.Mam e tracka około 2 miesięcy,po X terra 705.Ogólnie ze sprzętu jestem bardzo zadowolony,jeszcze się wzajemnie poznajemy i pewnie nam chwilę zejdzie,choć sprzęt do zbyt trudnych i kłopotliwych nie należy.Mam pytanie do Kolegów bardziej "oswojonych" z tym sprzętem.Pytanie dotyczy menu opcji zaawansowanych,a szczególnie reakcji głęboko i szybko.Otóż naczytałem się na różnych forach,a nawet w tym wątku,ze należy sprzęt ustawiać albo na włączonej reakcji głęboko,a na wyłączonej szybko,albo odwrotnie,nigdy jednocześnie włączona reakcja głęboko i włączona szybko.I tu w zasadzie nie bardzo kojarzę o co chodzi,dlaczego tak niektórzy Koledzy twierdzą.?Przeglądając instrukcję obsługi ,w ustawieniach fabrycznych Minelaba ,np dla zabytków,jest wyraźnie napisane,że pozyskiwanie głębokie jest ustawione na opcji włączonej,jak również i opcja szybka jest jednocześnie też włączona,przy gęstości odpadków wysokiej i gruncie trudnym.(tabela instrukcji obsługi strona 83)Może ktoś z Kolegów by coś skrobnął na ten temat? :oops:
na 2 tonach ferrous faktycznie sugerują żeby mieć ustawione głęboko i a wyłączone szybko. Jakas logika w tym jest. Instrukcją obsługi się nie sugeruj, jest coś takiego jak czułość auto w ustawieniach w instrukcji oraz czułość manual ustawiana ręcznie- popatrz na różnicę w zasięgu między np 24 auto a tą samą czułością 24 manualną.