Teraz jest niedziela, 10 sierpnia 2025, 01:17

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 117 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5 ... 8  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Do użytkowników Etraców
PostNapisane: czwartek, 8 sierpnia 2013, 22:07 
Kapitan
Kapitan

Dziś etrac zaskoczył mnie głębokością ,stałością indentyfikacji na moich nowych ustawieniach,ale muszę
to jeszcze sprawdzić przez dłuższy okres poszukiwań.Swoje doświadczenia opiszę.
Pozdrawiam

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 8 sierpnia 2013, 22:15 
Major
Major

Jeśli jakieś ciekawe ustawki to dawaj, bądź kolegą. Razem opiszemy co i jak, a to że głęboko daje to fakt, ja już w lepszą łopatę zainwestowałem

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 9 sierpnia 2013, 05:17 
Generał Dywizji
Generał Dywizji

gigo75 napisał(a):
Tak jak wcześniej pisałem, wzorce to jedno a życie ...uczy dużo więcej :ups:
Np. jak chodzicie - raczej AM czy jednak z dyskryminacją. Czy dużo więcej wychodzi fantów chodząc na AM, czy jednak nie ma sensu słuchać non stop śpiewu i chodzić z dyskrymą.
Czułość raczej na manualu czy auto+..., chociaż widzę że jednak manual jest nieco czulszy na podobnych ustawkach
Na ,,śmietnikach" raczej ciężki do opanowania nawet z 6x8 śpiew non stop

nieco czulszy? auto a manual to 2 rozne wykrywacze.Nie po to kupiłes etraca by chodzic na auto:) ustaw czulosc tak by spiewal sam co jakis czas( na max jak sie da) i zobaczysz roznice w głębokosci

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 9 sierpnia 2013, 22:37 
Major
Major

alex_2013 napisał(a):
gigo75 napisał(a):
Tak jak wcześniej pisałem, wzorce to jedno a życie ...uczy dużo więcej :ups:
Np. jak chodzicie - raczej AM czy jednak z dyskryminacją. Czy dużo więcej wychodzi fantów chodząc na AM, czy jednak nie ma sensu słuchać non stop śpiewu i chodzić z dyskrymą.
Czułość raczej na manualu czy auto+..., chociaż widzę że jednak manual jest nieco czulszy na podobnych ustawkach
Na ,,śmietnikach" raczej ciężki do opanowania nawet z 6x8 śpiew non stop

nieco czulszy? auto a manual to 2 rozne wykrywacze.Nie po to kupiłes etraca by chodzic na auto:) ustaw czulosc tak by spiewal sam co jakis czas( na max jak sie da) i zobaczysz roznice w głębokosci

Tak jak pisałem, jeszcze nie mam opanowanego sprzętu, a chodzę przeważnie na starych wsiach więc śpiew non stop. Czułość właśnie staram się na manualu ciągnąć, ale często popierduje i to wkurza
A co z dyskrymą??? Czy lepiej na AM

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 10 sierpnia 2013, 05:37 
Generał Dywizji
Generał Dywizji

zalezy, jak tolerujesz all metal to na nim jedz ciągle, ja sobie tam troche wycinam, zalezy czego szukam

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 10 sierpnia 2013, 21:19 
Major
Major

cóż, głównie drobnica mnie interesuje więc za wiele nie wycinam Fe-27/30, Cu-5 ale robie to na maskowaniu, a może lepiej by dyskryminacją obciąć.
A reszte ustawień jak dajesz te ważniejsze

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 17 sierpnia 2013, 13:37 
Major
Major

Naprawdę takie tabu z tymi ustawkami E Tracka jest :roll: Czy może nikt nie chodzi :lol: bo za ciężki w obsłudze
No chłopaki dawajcie coś a nie tylko pole i pole :D

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 18 sierpnia 2013, 09:40 
Generał Dywizji
Generał Dywizji

no ale co potrzebujesz konkretnie powiedz. Reka mnie boli dwie noce z rzedu, a kolega z F2 , wielka roznica wagowa jest

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 18 sierpnia 2013, 10:29 
Kapitan
Kapitan

Etrac tak naprawdę nie wymaga jakiś szczególnych ustawień.Na każdych jest głęboki i wychwytuje najdrobniejsze fanty.Ma dużo niepotrzebnych bajerów.Ludzie go demonizują.Przy za szybkim przemiataniu
niepotrzebnie popiskuje .To mikroprocesor nie zdąrzy właściwie okreslić obiektu.Należy zwracać uwagę na
stałą identyfikację i stały powtarząjący się dzwięk ,odpowiednio ustawiony w wykrywaczu.Ja chodzę na 2.
Zrobiłem również swój wzorzec dyskryminacji wczesniej dając etrakowi odpowiednie cele do rozpoznania.
Jestem bardzo zadowolony ze współpracy z Nim.
Pozdrawiam

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 18 sierpnia 2013, 21:26 
Generał Dywizji
Generał Dywizji

ja bym wzorców nie uzywał jako takich pamietaj ze moneta która zeskanowałes na 35 cm gl w glebie na sztorc da inne ID i moze byc pominieta.Jesli juz akceptujesz np monete która daje ci sygnał 12;40 lekko skaczac to akceptuj ja i jej otoczenie szersze ( najwiekszy kwadrat lepiej wybrac w edycji) Najlepiej zostawic w miare otwarte okno wycinając smiecie i falsy. Coins multitone nawet na manualu jest plytsze niz np 2 tone forrous z ekranem który wstawiłem tu wczesniej. Czulosc tylko manual i grunt zawsze difficult, do tego do tego nie wlaczac fast i deep razem. A tak to jest w miare łatwy sprzet, graficzne przedstawienie dyskryminacji jest wrecz prostsze niz 3 pokretla do regulacji jak np w cortezie.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 18 sierpnia 2013, 21:54 
Kapitan
Kapitan

Wykonując wzorzec błąd ortograficzny!!! wszyskie Twoje sugestie pod uwagę .Kopię tylko wtedy gdy sygnały i identyfikację mam powtarzalne i dobrze na tym wychodzę.Czasami wychodzą fanty których nie chciałbym kopać. Np.polmos id.zawsze 12-42,a czasami wychodzą carskie monetki.I to właśnie zależy od głębokości na których leżą,albo 12-06 spodziewam się ,że to aluminiowa folia ,a tu fajne wojskowe guziki z czasów Księstwa Warszawskiego.Nie ma idealnego wykrywacza,ale Etrac jest dla mnie idelny.Sporo przerzuciłem wykrywek,ale żadna nie dorównuje Etrakowi.Ostatnio na moim doświadczalnym poligonie porównywałem go z 2-oma wykrywaczami znanych firm .To co widział Etrac ,one nie widziały.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 19 sierpnia 2013, 06:08 
Generał Dywizji
Generał Dywizji

ja kopie wszystko co daje sygnal na kolor lub mieszany sygnal.Niestety czesto nie uzywam LCD bo kopie w nocy i zalezy mi na dyskrecji :D .Ale przekonalem sie ze ID to nie wyrocznie delficka, do powiedzmy 20 cm to sie sprawdza ale monetki glebsze mozesz pomijac bo ci pokazuje juz inne ID

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 20 sierpnia 2013, 13:22 
Kapitan
Kapitan

Może ktoś z Was napisze jakie /oprócz standartowej / cewki i jakiej firmy można dokupić do Etraca.
I jeszcze dodatkowo czy ma to sens.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 20 sierpnia 2013, 15:34 
Major
Major

Ja dodatkowo na śmietniki po starych wsiach używam SEF 6x8 i naprawdę się dobrze sprawdza w takich miejscach. Może jest trochę płytsza od 11 ale za to nadrabia lekkością i separacją. Wychwyci praktycznie obiekty o kilka cm od siebie oddalone i da dobry sygnał bez zakłóceń i maskowania.
Dzięki koledzy za odzew i za dobre i praktyczne rady. :1
Z tym za szybkim przemiataniem to racja że popiskuje, ale jeśli się wróci do tego niby celu to przeważnie już nie daje sygnału

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 20 sierpnia 2013, 22:36 
Generał Dywizji
Generał Dywizji

uzywam juz tylko 15x12 detech chyba ze sporadycznie jest b zasmiecony teren wtedy standardowej

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 117 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5 ... 8  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]