Goldpower napisał(a):
Threshold Level - zakładam, że działa w podobne sposób jak Iron Threshold w XP GMP a może się mylę. Nie mam instrukcji do X-Terry 705.
Threshold Pitch - "Odstrojenie sygnału wiodącego" - kompletnie tego nie rozumiem, może ma być "dostrojenie"!? Jeśli dostrojenie to do czego i co daje?
Tone Break - Nie bardzo to wyjaśnienie do mnie dociera. W specyfikacji nie ma podanego przedziału ustawień w ramach konkretnych wartości, tylko ferrous/ non-ferrouis.
Tone Pitch - Jeśli dobrze rozumiem, to przypisujemy tym konkretne tony do konkretnych zakresów ID. W przypadku wyboru 50 tonów można do każdego tonu przypisać wąski zakres ID. Kto opanuje te 50 tonów to identyfikacja będzie na słuch :ups:
Tone break - najeżdzasz na cel ,pokazuje ci np. -5 ,i teraz możesz w dyskryminacji wybiórczej (notch) odrzucić ten przedmiot tak by ci sprzęt go nie sygnalizował(np kapsel,odłamek). Jest zakres -9 - 0 to ferro ,od 0-40 kolor.
Tone pitch - podział tonalny na żelazo/kolor czyli na żelazo wybierasz sobie np. 1 ton i od -9-0 ten tobie sygnalizuje,a na kolor wybierasz np . 5 tonów,nie poszczególne zakresy tonalne bo tego w minelabie nie ma tylko ilośc tonów ustawiona przez producenta.
Odstrojenie to jest zmiana wysokości dzwięku (wpisz na YT ,,pitch w syntezatorze,, ) i zobaczysz na czym polega.
Threshold tutaj to nei to samo co w xp GMP. Trochę duzo pisania na czym polega dlatego proponowałem instrukcje od terry gdzie to jest wyjasnione i pokazane:
http://www.minelab.com/__files/f/4051/4 ... EN_WEB.pdfJeśli nie pomogłem to musisz poczekać na filmy z YT z testami funkcji ;)