Teraz jest niedziela, 10 sierpnia 2025, 01:17

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 117 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 8  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Do użytkowników Etraców
PostNapisane: środa, 21 sierpnia 2013, 22:16 
Major
Major

alex_2013 napisał(a):
uzywam juz tylko 15x12 detech chyba ze sporadycznie jest b zasmiecony teren wtedy standardowej

na zaśmieconym standardowej :1 ja jeszcze az tak dobrze nie radze sobie z etrackiem ale zapewne z ta cewka 15x12 zasiegi sa niezłe :ups:

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 22 sierpnia 2013, 02:04 
Moderator
Moderator

Wracajac do poczatkowego-kilka malutkich zlotek nim wyjalem..ale byly to tylko"pierdniecia" z tym ze pozniej sygnal byl powtarzalny.
Załącznik:
1.8 statera-porownanmie wielkosci.jpg

Mozna o tym poczytac na :
http://ioh.pl/artykuly/autorzy/janusz-modzelewski/
Wlasnie przeszlem pierwsza awarie Etraka /blisko 5 lat juz ma sprzet/ -na szczescie naprawa na polu-wyczyszczenie stykow wewnatrz - pokazywal mi Low Batery.

Zadnych pattern-czesto zmieniamy miejsce wiec rozne typy gruntu -w sumie dyskryminuje tylko zelazo tak 23-27. Oczywiscie tez nic auto i +3. :) wtedy ssie drobnice.

Załącznik:
Zloty stater.jpg

Akurat ostatnio pozyczalem koledze Rutusa -starego Solarisa - jedzie plazowac nad morze-i.... podczas pokazywania jak to dziala porownalem z moim-i kur. Rutus mial dobre 30% wiekszy zasieg,zadne testy takie proste porownanie,w domu w powietrzu.
Jutro chyba wezme Optime w teren i posprawdzam na spokojnie.

Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 22 sierpnia 2013, 11:37 
Generał Dywizji
Generał Dywizji

Zadnych pattern-czesto zmieniamy miejsce wiec rozne typy gruntu -w sumie dyskryminuje tylko zelazo tak 23-27. Oczywiscie tez nic auto i +3. wtedy ssie drobnice

23-27?

to nic i auto+3 masz na mysli all metal?

chyba tego celta znalazłes gdzies czechy slowacja?

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 23 sierpnia 2013, 22:54 
Major
Major

Czyli to racja - chodzić na AM z lekkim maskowaniem żelaza do 25 i dobrze się osłuchać. No i POWOLI :1 a fanciki same powyskakują.
Ciężko mi jeszcze z drobnicą idzie na większych głębokościach, bo te ciche sygnałki gdzieś się podziewają, no i ID niestabilne

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 24 sierpnia 2013, 05:09 
Generał Dywizji
Generał Dywizji

musisz zdecydowac albo chcesz miec wykrywacz na takie glebokosci jak inni i wtedy masz poprawne ID, kopiesz sobie 11,12 ect...albo kopiesz jak ja kazdy sygnal koloru na 2 tonach nie patrzac wcale na ID, nie sugerujac sie nim i wtedy masz szanse wyciagnac cos glebiej fajnego

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 24 sierpnia 2013, 07:30 
Major
Major

A widzisz :roll: trafna uwaga, nie pomyślałem o takim zastosowaniu ustawek a również czasem chodzę na nocki no i wtedy nie bardzo z włączaniem ekranu a tu można inaczej choć i nakopać się idzie dużo więcej ale trafić też więcej idzie :1

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 29 sierpnia 2013, 13:56 
Major
Major

alex_2013 napisał(a):
.albo kopiesz jak ja kazdy sygnal koloru na 2 tonach nie patrzac wcale na ID, nie sugerujac sie nim i wtedy masz szanse wyciagnac cos glebiej fajnego

Przećwiczyłem te ustawki ....i powiem szczerze że niestety mi nie podpasowały. Głównie dlatego że to całkiem inne tony niż na multi i zaczyna się człowiek gubić a tu ciemna nocka :ups: i czas leci. Ale dzięki za podpowiedź :1

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 4 września 2013, 21:19 
Major
Major

No i E Track pokazał co w trawie piszczy :o nawet na SEF 6/8" z ok 80cm wyjąłem skrzyneczkę w której podczas II wojny transportowano amunicję do kałacha. A czy była cała czy pusta to nie będę się wypowiadał :cop

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 4 września 2013, 21:30 
Kapitan
Kapitan

Kałacha w czasie II wojny to chyba jeszcze nie skonstruowano.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 5 września 2013, 05:15 
Generał Dywizji
Generał Dywizji

Przećwiczyłem te ustawki ....i powiem szczerze że niestety mi nie podpasowały. Głównie dlatego że to całkiem inne tony niż na multi i zaczyna się człowiek gubić a tu ciemna nocka :ups: i czas leci. Ale dzięki za podpowiedź :1[/quote]

dziwne bo to duzo lepsze ustawienie niz multitone szczegolnie na noc i na sluch- głebsze, szybsze i 2 tonowe czyli kopiesz wysokie sygnaly a niskie to zelazo, jesli jest sygnal mieszany to patrzysz na quickmask cale otwarte gdzie jest krzyzyk- jak w gornej prawej czesci to moze byc moneta jak w dolnej prawej to raczej gwóźdz.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 6 września 2013, 19:43 
Major
Major

ADAM2 napisał(a):
Kałacha w czasie II wojny to chyba jeszcze nie skonstruowano.

:oops: masz rację w 49r wszedł do uzbrojenia, a więc jak myślicie czyżby ktoś po wojnie już się tego pozbył?
w sumie możliwe bo skrzyneczka w dobrym stanie zachowana a i opakowania papierowe bardzo czytelne

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 6 września 2013, 19:53 
Major
Major

dziwne bo to duzo lepsze ustawienie niz multitone szczegolnie na noc i na sluch- głebsze, szybsze i 2 tonowe czyli kopiesz wysokie sygnaly a niskie to zelazo, jesli jest sygnal mieszany to patrzysz na quickmask cale otwarte gdzie jest krzyzyk- jak w gornej prawej czesci to moze byc moneta jak w dolnej prawej to raczej gwóźdz

Spoko są ok, tylko że to inne tony inny ,,głos" i trochę rozprasza uszy przyzwyczajone do czego innego, ale popieram to co piszesz :1

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 11 września 2013, 21:27 
Szeregowy
Szeregowy

Witam
Chodzę z e trac od 3 tygodni. Początkowo próbowałem, tak jak było w kilku miejscach proponowane, iść na all lub z wycięciem na dole. Dla początkującego to kaplica. Dostawałem k...serca i jedyne o czym myślałem to potłuc do cholerstwo. By nie zwariować ustawiłem sobie monety z proponowanych przez producenta i jest lepiej. Mam świadomość że zapewne część mnie omija, a właściwie to ja je omijam ale nie było innej rady. Dopiero teraz, już po liźnięciu tematu, będę go przestawiał.
Przez te trzy tygodnie trochę wykopków naniosłem. Może mam szczęście albo ustawienia fabryczne nie są takie złe.
Pozdrawiam

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 12 września 2013, 12:23 
Generał Dywizji
Generał Dywizji

coins jest bardziej "uposledzone"/ mniej widzi i subiektywnie płytsze nawet na czułosci manualnej max niz np wycinka do 32 zelaza od dolu. Porównywalem w terenie jest róznica, jak ogarniesz bardziej, przelec te same miejsca juz na niefabrycznym, czulosc manualna.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 12 września 2013, 20:25 
Szeregowy
Szeregowy

spróbuję w sobotę. Zobaczymy co to da. Dziś byłem na miejscu gdzie był kiedyś dwór. Teraz tam jest śmietnik dla całego powiatu. I nawet z ustawieniami fabrycznymi wariował i wskazywał np.; 10-40 a tam tylko duże żelastwo. Oj nakopałem się dziś. By sobie ułatwić chodzenie, wziąłem saperkę zamiast porządnego szpadla. Katastrofa budowlana!!
Jutro w pole. Tak na marginesie, to sieją już oziminy?

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 117 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 8  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]