Teraz jest sobota, 19 lipca 2025, 14:55

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 34 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: E-trac przesiadka na equinox 800
PostNapisane: piątek, 18 grudnia 2020, 20:32 
Podpułkownik
Podpułkownik

Dzięki, Exito!!

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 19 grudnia 2020, 20:51 
Generał Brygady
Generał Brygady

exito napisał(a):
-paszka- napisał(a):
A mnie łokieć boli od etracków ,szlak trafia od tych zacisków,drugi raz przechodzę na eqnoxa bo po roku mam dość.pozdro

Paszka jakbyś chwilkę podumał nad dwoma zwykłymi paskami od różnych toreb/pokrowców/ (takie co da się odpiąć) to miałbyś mega wygodne zawieszenie do tego klocka i prędzej Ci nogi wysiądą niż ręka :1 .

Pętelka i pasek. Lewe ramię pętelka > koniec paska do uchwytu wykrywacza. Pasek - przełożenie przez kark.
Nie przeszkadza w kopaniu, a sprzęt zawsze pod ręką i nie trzeba o nic opierać ani kłaść na ziemię. Polecam do każdego sprzętu.

Sekret leży w "MIEĆ ZAMIAR i CZAS to zrobić" :h

Ja powiem tak -niema lepszego sprzętu dla mnie przygłuchego Księżycowego Grabarza jak E- TRAK
ale jego konstrukcja przegrywa z nowszą bardziej funkcjonalną i ergonomiczną technologią.Montować jakieś paski to sobie może pan Władysław na plaży w Juracie szukając pierścionków z amelinium.
przerobiłem tych wykrywaczy ,nie wiem ze 5,7 sztuk razem z explorerami i jedynym rozwiązaniem jest rozebrać go i na nowo zbudować z lekkiej sztycy ,nowego zasobnika na drukarce 3D i nową obudowę do wyświetlacza (bo ta wygląda jak przenośny telewizorek na antenkę)też na drukarce. Zamontować słuchawki bezprzewodowe i tyle,miałem taki zamiar tak go stuningować ale nie ogarnę projektu pojemników na 3d i jakoś nie ma czasu za bardzo. Wracając do pasków to już teraz jak wchodzę w krzaczory, zagajniki i inne nader rozrośnięte habazie to szlak mnie nosi jak cewka się haczy,kabel od słuchawek plącze, a jeszcze wszystko ma być przywiązane do ramienia. :ups: :ups: :ups: nie dla mnie te paski

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 19 grudnia 2020, 23:29 
Specjalista
Specjalista

Etrac praktycznie przejął konstrukcję, wymiary i wagę Explorera ... bo w tamtych czasach duży ...i ciężki detektor oznaczał wyższą klasę i "cenę" detektora ...... praktycznie u prawie wszystkich producentów detektorów ..
waga detektorów wynosiła 1,8-2,5 kg.

W tym samym czasie niektóre z podstawowych detektorów producentów były bardziej kompaktowe … niektóre detektory z małą cewką Tesoro ważyły ​​mniej niż 1 kilogram…

Wreszcie XP z detektorem Deus… pokazał inny trend ..., - lekki i zbalansowany detektor wyższej klasy.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 29 grudnia 2020, 22:43 
Szeregowy
Szeregowy

-paszka- napisał(a):
exito napisał(a):
-paszka- napisał(a):
Wracając do pasków to już teraz jak wchodzę w krzaczory, zagajniki i inne nader rozrośnięte habazie to szlak mnie nosi jak cewka się haczy,kabel od słuchawek plącze, a jeszcze wszystko ma być przywiązane do ramienia. :ups: :ups: :ups: nie dla mnie te paski

Wiem o czym mówisz, jednak chciałbym Cię zachęcić chociaż do spróbowania, ponieważ będziesz wtedy w stanie ocenić coś, z czym miałeś do czynienia i wyłamać się z tłumu rodaków oceniających coś czego w rękach nie mieli :h . To tak samo jak na dzisiejsze czasy podgrzewana kierownica w samochodzie lub frezowana deska do krojenia chleba z pojemnikiem na okruchy - wszyscy wyśmiewają a Ci co mają już innej nie chcą. :1

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 34 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]