Teraz jest środa, 6 sierpnia 2025, 06:42

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 78 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Sprawdzone przez Was ustawienia do ETrac'a
PostNapisane: poniedziałek, 9 czerwca 2014, 05:34 
Generał Dywizji
Generał Dywizji

ADAM2 napisał(a):
Może ktoś pochwali się takimi ustawieniami,aby etrac widział złoto wysokich prób. :lol: :lol:

Przyznam, że złota nie mam w domu więc nie ćwiczyłem pod jego kątem. Na jakim ekranie szukasz?

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 9 czerwca 2014, 07:16 
Kapitan
Kapitan

Żebyś błąd ortograficzny!!! co robił Etrac nie zobaczy złota wysokoj próby np.750 .

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 9 czerwca 2014, 10:38 
Sierżant Sztabowy
Sierżant Sztabowy

Witam

Adam E-trac nie ma problemu z wysoka proba zlota! Problemem bylo zapewne ze wysokiej proby zlote lancuszki sa naprawde bardzo drobne i E-trac widzac je wycina je jako mineralizacje gruntu.

pozdrawiam

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 9 czerwca 2014, 11:04 
Kapitan
Kapitan

kryst76 napisał(a):
Witam

Adam E-trac nie ma problemu z wysoka proba zlota! Problemem bylo zapewne ze wysokiej proby zlote lancuszki sa naprawde bardzo drobne i E-trac widzac je wycina je jako mineralizacje gruntu.

pozdrawiam

Nie wiem czy testowałeś Etraca na 5-u rublach,a łańcuszek który używałem w testach drobny nie był,dodatkowo zawieszony na nim krzyżyk też nie mały/.O innych wyrobach ze złota pisał nie będę. :666

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 9 czerwca 2014, 11:32 
Sierżant Sztabowy
Sierżant Sztabowy

No to naprawde dziwne :? . Sam znalazlem na polu spory pierscionek z brylantem bez bic prawdopodobnie ponad 100-letni przy probie kwasem 22-24 karaty, E-trac widzial go bez problemu z kilkudziesieciu centymetrow w ziemi. Znam ludzi znajdujacych DUZO zlota etrakiem na plazach. Mozesz napisac jakie ustawienia byly przy tescie? Jak reagowal wykrywacz tzn. czy nie bylo zadnej reakcji, czy sygnal wiodacy znikal, a moze wskazywal na zelazo? Skad masz te zlote przedmioty ?

Pozdrawiam

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 9 czerwca 2014, 14:14 
Kapitan
Kapitan

kryst76 napisał(a):
No to naprawde dziwne :? . Sam znalazlem na polu spory pierscionek z brylantem bez bic prawdopodobnie ponad 100-letni przy probie kwasem 22-24 karaty, E-trac widzial go bez problemu z kilkudziesieciu centymetrow w ziemi. Znam ludzi znajdujacych DUZO zlota etrakiem na plazach. Mozesz napisac jakie ustawienia byly przy tescie? Jak reagowal wykrywacz tzn. czy nie bylo zadnej reakcji, czy sygnal wiodacy znikal, a moze wskazywal na zelazo? Skad masz te zlote przedmioty ?

Pozdrawiam

Przedmioty własne ,jak również od zaprzyjażnionego jubilera.Najwyższe próby.Z mojej strony nie ma sensu na ten temat pisać.To są fakty i nerwy mi puszczają.To jest wykrywacz z górnej pułki ,w takiej wysokiej cenie,a nie widzi złota.Widzi stopy złota,gdzie jest kupę miedzi.Pozdrawiam.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 9 czerwca 2014, 17:50 
Sierżant Sztabowy
Sierżant Sztabowy

22 karaty to ponad 91% zlota 24 karaty to 99% (teoretycznie 100) taki fant znalazlem bez najmniejszego problemu wiec to raczej nie problem z wykrywaczem.

Pozdrawiam

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 9 czerwca 2014, 17:52 
Kapitan
Kapitan

Chyba mam do czynienia z dilerem Minelabów

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 9 czerwca 2014, 18:00 
Sierżant Sztabowy
Sierżant Sztabowy

Na forum jestem ponad 10 lat malo pisze duzo czytam. Od 2010 chodze z e-trakiem i zastanawia mnie po prostu jak moze nie widziec zlota inny Etrac. Minelaba ani innego wykrywacza jeszcze nie sprzedalem (na razie posiadam 4). Widze ze raczej nie chcesz znalezc przyczyny takich wynikow testu (dlaczego nie wiem) wiec z mojej strony koniec tematu.

Pozdrawiam

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 9 czerwca 2014, 18:34 
Generał Broni
Generał Broni

Adam Kryst obydwaj macie racje. Adam zapewniam Ciebie, ze nie masz do czynienia z przedstawicielem M. Wypadaloby przeprosic. Jak bede mial chwilke czasu to cos dopisze o m8nelabach I zlocie.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 9 czerwca 2014, 20:36 
Generał Dywizji
Generał Dywizji

Adam a może ustawienia? sprawdzę z ciekawości jak będę miał możliwość- raz tylko miałem obrączkę w ręku i było super...
....aż pożyczyłem przed chwila...na dwutonowym ferrous, czułość manualna sprawdziłem 2 łańcuszki jeden cienki a drugi gruby z zawieszką - zero reakcji wykrywacza w obu opcjach..jeśli chodzi o obrączkę Au piękny czysty sygnał, mocna odpowiedz stabilne ID 12:09.. :roll:
Ekran prawie cały otwarty a w drugiej opcji all metal

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 9 czerwca 2014, 21:18 
Generał Broni
Generał Broni

Sprobojcie z pierscionkiem/obraczka peknieta tak zeby nie tworzyla zamknietego kolka.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 9 czerwca 2014, 23:27 
Młodszy Chorąży
Młodszy Chorąży

ADAM2 napisał(a):
kryst76 napisał(a):

Pozdrawiam

Przedmioty własne ,jak również od zaprzyjażnionego jubilera.Najwyższe próby.Z mojej strony nie ma sensu na ten temat pisać.To są fakty i nerwy mi puszczają.To jest wykrywacz z górnej pułki ,w takiej wysokiej cenie,a nie widzi złota.Widzi stopy złota,gdzie jest kupę miedzi.Pozdrawiam.

Z wykryciem złotych drobin ma problem większość sprzętu nawet tego z najwyższej półki i chyba głównie tego lepszego ale o przeznaczeniu na konkretne przedmioty o realnej wartości i ściśle określonych wymiarach (czytaj monety, biżuteria) gdzie producent przyłożył się do prawidłowej identyfikacji skorodowanego złomu oraz pozostałego uciążliwego badziewia. Na drobiny i łańcuszki trzeba specjalistyczne wysokoczęstotliwościowe zabawki. Ale nie łódź się, nie ma nic za darmo. W sprzęcie na złoto leży dyskryminacja żelaza.

Etrack jest zrobiony pod monety z naciskiem na dobre przewodniki (srebro/miedź) i maksymalne eliminowanie śmiecia żelaznego. Za cenę drobin złotych i powolną reakcję masz bardzo dobrą dyskryminację żelaza, ale złote monety to on musi musi wykryć. Otwórz całkiem dyskryminację i wtedy zobacz co Ci wykrywa a czego nie i później ustaw tak dyskryminację żebyś osiągnąć swój cel.

Wykrywaniu drobin pomagają wyższe częstotliwości. Spróbuj go zmusić do używania wyższych częstotliwości. Podejrzewam, że można to prawdopodobnie zrobić jedynie poprzez ręczne zmiany ustawień noise cancel. Po kolei zmieniając parametr badaj czy jest wpływ na wykrywalność przedmiotów które Cię interesują ale niech nie będą to od razu łańcuszki tylko np trochę masywniejsze kolczyki. Jeśli nie będzie wpływu na wykrywalność słabych przewodników to niech diabli wezmą tego Minelaba z ich marketingowym pełnym spektrum częstotliwości... W spectrze V3i zmieniam częstotliwość w zależności od potrzeb i jak chcę złota drobnego to ustawiam 22,5 kHz+mniejsza sonda a jak srebra grubego to 2,5 kHz i to działa bardzo dobrze zmieniając istotnie właściwości wykrywacza.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 11 czerwca 2014, 06:01 
Szeregowy
Szeregowy

Witam panowie tak czytam i czytam aż sam sobie sprawdziłem czy mój e-track widzi i owszem kolczyki obrączkę łańcuszek taki średniaczek widzi bez problemu pokazuje 12:20 12:43 12:28 zależy jak sie machnie :) wiec nie mam problemu

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 11 czerwca 2014, 14:07 
Kapitan
Kapitan

12-43 u mnie widzi jako miedzianą monetę typu kopiejka.Ja z minelabem i jego reacją na złoto daję sobie spokój.

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 78 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]