meko napisał(a):
Dwie sprawy nic nie wycinamy tylko musimy się osłuchać oczywiśćie tylko All metal i manualne ustawienia max jak się da i słuchawki bez nich to wiatru w polu możecie szukać przy wykrywaczach tego typu słuchawki to potęga !! Co do noise cancel to od 1- 4 MAX !!!! i oczywiście jak koleka wyżej napisał Threshold 13-15 nie więcej tak aby był w tle słyszalny w słuchawkach .
Koledzy, czy zauważyliście jakąś różnice w głębokościach lub wykrywalności (małe monetki i płycej lub większe sztuki i głębiej) ustawiając noise cancel 1-4 lub 10-11, bo to przecież jest eliminacja zakłóceń (ale czy od gruntu czy zakłóceń będących w powietrzu na danym terenie) która nie powinna mieć na to wpływu.
Jednak spotkałem się ostatnio z opinią że zmieniając te ustawki regulujemy trochę częstotliwościami etracka a co za tym idzie i jego zasięgiem i czułością na drobnicę.
Idąc tym tropem zmieniałem ostatnio te wartości i spacerowałem.... ale raczej niczym mi to się nie objawiało, ID pokazywało takie samo na przypadkowym fancie, żadnych zakłóceń nie było na wykrywce. Więc po co ta funkcja i co ona daje skoro jeśli się jej zakres zmienia to nic się nie zmienia.
Generalnie jest to ,, anulowanie zakłóceń" ale czy z powietrza czy z gruntu ??? Bo samo ustawianie patrząc na instr. to powinno odbywać sie trzymając cewkę ok 30 cm nad pow gruntu