Teraz jest sobota, 3 stycznia 2026, 19:03

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Autor Wiadomość
 Tytuł: E-track Wasze wzorce dyskryminacji.
PostNapisane: czwartek, 28 sierpnia 2014, 22:32 
Podporucznik
Podporucznik

Temat może wałkowany ale nigdzie nie ma ujętych konkretnych ustawień na konkretne tereny-pola,lasy,łąki, plaża.. Jak by Koledzy i Koleżanki chcieli się wymienić doświadczeniami to bardzo proszę.jeśli nie sprawi to Wam problemów to wklejajcie zdjęcia ekranu swoich etracktorów.. :1

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Re: E-track Wasze wzorce dyskryminacji.
PostNapisane: piątek, 29 sierpnia 2014, 13:11 
Kapitan
Kapitan

Nie szukaj żadnych wzorcy dyskryminacji.Lekko żelazo.Stosując wzorce ograniczasz zasięg.Po identyfikacji ,po kilku wyjściach będziesz wiedział co jest pod cewką. :oops:

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 29 sierpnia 2014, 18:59 
Użytkownik zbanowany
Użytkownik zbanowany

Od dołu do wysokości 18 wszystko czarne, a cała góra biała, reszta na słuch.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 30 sierpnia 2014, 04:53 
Generał Dywizji
Generał Dywizji

robson napisał(a):
Temat może wałkowany ale nigdzie nie ma ujętych konkretnych ustawień na konkretne tereny-pola,lasy,łąki, plaża.. Jak by Koledzy i Koleżanki chcieli się wymienić doświadczeniami to bardzo proszę.jeśli nie sprawi to Wam problemów to wklejajcie zdjęcia ekranu swoich etracktorów.. :1

nie potrzebne rózne ustawienia, w etracu ustawiasz raz uniwersalny wzorzec z mała ilościa żelaza na stałe :h, dół nawet niżej między 30 a 35 a prawą ściankę też tniesz do 18 tak samo jak lewą, quickmask zostawiasz all metal 100 procent odkryte, na ddwutonowym z czulością manualną w quickmask podgladasz krzyżyk czy jest w dolnym prawy rogu( raczej żelazo) czy skacze góra dół niestabilnie lub jest w górze( zawsze kopiemy mając łamany sygnał kolor/ Fe)

Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 30 sierpnia 2014, 09:57 
Podporucznik
Podporucznik

Witam. Ja osobiście Kolego Alex chodzę na twoich ustawieniach co mi kiedys podrzuciłes. Tak jak piszesz trzeba się trochę osłuchac by zakumac co jest pod cewką.Mam jeszcze takie pytania w ktorym miejscu na wyświetlaczu jest sreberko?i jaki jest wtedy sygnał. Jakos nie mam ostatnimi czasy szczęścia do sreber i nie wiem czy to wina moich ustawien czy terenu.pozdrawiam.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 30 sierpnia 2014, 17:29 
Major
Major

Chyba to wina terenu kolego bo przy tej dyskrymie raczej nie sposób przeoczyć sreberek nawet tych cieniutkich
A cyferki różne od 3,4 - 47 przy grubym (50 kopiejek) do 10,12 - 20,25,27 przy cienkich szelągach ale też i guziki kalesoniaki na tych cyferkach wychodzą, ostatnio chyba z 50 szt z pola przyniosłem, no ale weź i nie kop, a nóż widelec sreberko wyskoczy a przy dwutonowym masz wysoki sygnał choć jego moc bywa różna i tu można kombinować z kopaniem lub nie

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 30 sierpnia 2014, 20:08 
Podporucznik
Podporucznik

Dzięki chłopaki za info. Szkoda że nie mieszkacie blisko bo byśmy się kiedys scykneli na jakie kopanie.pozdrawiam.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 30 sierpnia 2014, 23:14 
Major
Major

Proszę bardzo i :1 owocnych poszukiwań

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 31 sierpnia 2014, 09:24 
Generał Dywizji
Generał Dywizji

noc dzisiejsza była owocna..na tych ustawkach:) , nawet okruchy srebra sygnalizuja b mocno- minus- kawalki blaszek trzeba kopac drobne nawet. Ale jak jest dobre miejsce to warto kopac wszystko- ta dyskryma jest generalnie na miejsca przeszukane juz i wyczyszczone z plytszych warstw, tzn. wchodzisz po całym batalionie i czyścisz z dolnych warstw z granic zasięgu minelaba :h . Na dużej cewce 15x12 i sluchawkach solid SAP czy boratynka nawet głębiej to czysta powtarzalna odpowiedź. Ja chodze na tym wzorcu na dzień dobry, jest to moje stałe ustawienie uniwersalne, trochę więcej zachodu ale warto :h

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 31 sierpnia 2014, 10:11 
Generał Dywizji
Generał Dywizji

robson napisał(a):
Witam. Ja osobiście Kolego Alex chodzę na twoich ustawieniach co mi kiedys podrzuciłes. Tak jak piszesz trzeba się trochę osłuchac by zakumac co jest pod cewką.Mam jeszcze takie pytania w ktorym miejscu na wyświetlaczu jest sreberko?i jaki jest wtedy sygnał. Jakos nie mam ostatnimi czasy szczęścia do sreber i nie wiem czy to wina moich ustawien czy terenu.pozdrawiam.

Nie polegaj na ID z wyswietlacza, przy dwutonowym kop wszystko co ma sygnal koloru i łamany z żelazem- min. taki sygnal daje głeboki kolor na granicy zasięgu. Przy tym ekranie- wycinka Fe- może się zdarzać przekłamanie przy większych głębokościch będziesz kopal skorodowane gwoździe które najczęściej quickmask pozycjonuja się w prawym dolnym rogu jako kwadracik :) .Tym sie nie przejmuj, nie kopiąc łamanych sygnałów nie wyjmiesz głębszych monet

Odpowiedz z cytatem  

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]