robson napisał(a):
Kolega kupił kiedys na olx 2 buraki zamiast telefonu. Przesyłka też była pobraniowa ale niestety bez wglądu w paczkę.Ostatnio pojawiło się kilkanaście dziwnych aukcji albo deusy full wypas idą po 1800zł albo fishery f75ltd z dodatkowymi sondami za troszkę ponad 2000zł.Według mnie jak już cos kupujemy to pobraniowo z wglądem w paczkę. Jesli sprzedawca nie ma nic do ukrycia to co mu to zależy jak wysle.??? A tłumaczenie że nie wysyłam za pobraniem bo ....to czy sro...świadczy o rzetelności transakcji.. :ups:
Kupiliśmy ostatnio Deusa z Olx , początkowo jak miało dojść do odbioru osobistego , sprzedający zadzwonił i powiedział , że są jakieś problemy coś z Allegro itd. pomyślałem wałek roczny Deus za 3,8 tyś. cena bardzo dobra , ale jednak za dobra .....tydzień później kupilismy ten wykrywacz , sprzedający jest okey i nie ściemniał , a to co dla mnie wydawało się ściema było prawdą . W sumie deusa nabyliśmy za 3,7 tyś i mamy dobry kontakt ze sprzedającym . Reasumując jak kupujemy sprzęt to starajmy się umawiać w miarę możliwości na odbiór osobisty unikniemy oszustw , niedomówień i tym podobnych spraw .