Teraz jest środa, 12 listopada 2025, 13:30

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Autor Wiadomość
 Tytuł: Zestaw bezprzewodowy do e traca
PostNapisane: poniedziałek, 10 sierpnia 2015, 22:04 
Starszy Szeregowy
Starszy Szeregowy

Czy ktoś używa - może polecić bezprzewodowy zestaw do e traca . Im mniej kabli tym lepiej, już trzy razy ukręcił mi się kabel w Kossach przy jacku. Zresztą zestaw bezprzewodowy jest poręczniejszy. Widziałem cudo Deteknixa ale mam mieszane wrażenia ,ich pinpointery wzbudzają się mocno z e trakami no i czas pracy zestawu 4 do 6 godzin to przesada. Kupić dwa czy wracać w połowie dnia do domu

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Re: Zestaw bezprzewodowy do e traca
PostNapisane: wtorek, 11 sierpnia 2015, 00:09 
Specjalista
Specjalista

sluchawky sennheiser rs 160,nadajnik 100 godzin, sluchawky 20-25 godzin... y bez opoznen...

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 11 sierpnia 2015, 10:32 
Starszy Sierżant
Starszy Sierżant

A co powiecie na zestaw sennheiser rs-110 + t bone transmitter

Czy to jest normalne, że wyjście w E-Tracu (które jest stereo), może mieć duży wpływ na dźwięk przy zastosowaniu transmitera z wtyczką mono? Złożyłem taki zestaw i dźwięk jest dość zniekształcony. Określił bym go jako taki pływający bez ostrości, jak by brakowało tonów.

Spotkał się ktoś z podobnym zjawiskiem ?

Czy przylutowanie kabli we wtyczce i zmiana wtyczki na mono w e-tracu powinna rozwiązać ten problem ?

Pozdrawiam

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 11 sierpnia 2015, 21:22 
Kapitan
Kapitan

Ja używam TDK WR 700 i jestem zadowolony.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 11 sierpnia 2015, 22:04 
Młodszy Chorąży
Młodszy Chorąży

calii89 napisał(a):
A co powiecie na zestaw sennheiser rs-110 + t bone transmitter

Czy to jest normalne, że wyjście w E-Tracu (które jest stereo), może mieć duży wpływ na dźwięk przy zastosowaniu transmitera z wtyczką mono? Złożyłem taki zestaw i dźwięk jest dość zniekształcony. Określił bym go jako taki pływający bez ostrości, jak by brakowało tonów.

Spotkał się ktoś z podobnym zjawiskiem ?

Czy przylutowanie kabli we wtyczce i zmiana wtyczki na mono w e-tracu powinna rozwiązać ten problem ?

Pozdrawiam

Kiedyś na innym forum użytkownik e-traca testował słuchawki bezprzewodowe właśnie z Tbone. Pisał o podobnych problemach. Próbowałem mu pomóc, ale ostatecznie nie znaleźliśmy przyczyny na odległość. Tbone od niego później odkupiłem i używam czasem z starszymi detektorami. Nie narzekam.

Podejrzewaliśmy niedopasowanie gniazda słuchawkowego z t-bone. Podjęto próby obniżania poziomu sygnału z gniazda słuchawkowego ale nie dało to raczej nic.

Osobiście podejrzewam, że E-trac zakłóca pracę T-bone. Spróbuj więc podłączyć go do E-tracka za pomocą przejściówki z dłuższym kablem, najlepiej ekranowanym. Być może będzie wiadomo o co chodzi. T-bone jest zaprojektowany do współpracy z gitarą. Pamiętam, że sonda pracującego detektora potrafiła zakłócać jego pracę. Słychać było delikatny przydźwięk. Być może E-track zakłóca jeszcze bardziej.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 12 sierpnia 2015, 09:22 
Starszy Sierżant
Starszy Sierżant

Muszę więc zrobić testy również z Deusem. Ciekawy jestem, czy podobne problemy również się pojawią.

Czyli wykluczasz taka możliwość, że wpływ na te zniekształcone dźwięki ma stereo gniazdo w e-tracu i mono wtyczka w t-bone ? Jeszcze jedno, po podłączeniu oryginalnego transmitera słuchawkowego sennheiser, pojawia się ten sam problem. Dźwięki są dokładnie tak samo zniekształcone jak przy t-bone.

Pozdrawiam

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 15 sierpnia 2015, 00:08 
Młodszy Chorąży
Młodszy Chorąży

Etrac ma gniazdo stereo ale podłączone są tylko prawy i lewy kanał. Masa nie jest podłączona. Tak to rozwiązali gdyż etrac nie ma stereofonicznego audio w pełnym tego słowa znaczeniu jak to jest np w Spectrze. Z tego co pamiętam to nie potrzeba żadnej przejściówki by podłączyć monofoniczny nadajnik tBone do Etraca. Osobiście podejrzewam, że zakłócenia generowane przez sondę wywołują zniekształcenia dźwięku słyszanego w słuchawkach bezprzewodowych. Spróbuj użyć przedłużacza do nadajnika aby maksymalnie oddalić sondę od nadajnika i słuchawek. Ewentualnie podłącz nadajnik do innego źródła audio i w trakcie odsłuchu na słuchawkach próbuj zbliżać się do pracującego detektora. Może będą z tego jakieś przydatne wnioski...

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 15 sierpnia 2015, 10:39 
Starszy Sierżant
Starszy Sierżant

B-tone że sluchawkami rs 110 nie działa poprawnie. Wylutowalem oryginalny transmiter z sennheiserkow, zrobilem obudowe. Wyciagnalem kable audio z e traca do obudowy transmitera. Dodatkowo dałem prad do transmitera z e traca. Nie ma potrzeby uzywania bateri dodatkowych. Ladujemy jedynie sluchawki. Wszystko smiga jak z fabryki. Za niecale 200 zl mam bezprzewodowe sluchawki w e tracu z idealnym dzwiekiem.

Pozdrawiam

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 28 października 2015, 13:08 
Porucznik
Porucznik

czy uzywał ktoś słuchek na bluetooth Blaupunkt Comfort 112 Wireless?czy sa jakies opoznienia w dzwieku i czy wystepuja jakies zakłócenia lub zniekształcenie dzwieku?

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 28 października 2015, 13:28 
Chorąży
Chorąży

Solo8 napisał(a):
czy uzywał ktoś słuchek na bluetooth Blaupunkt Comfort 112 Wireless? ...

viewtopic.php?f=37&t=140842

Odpowiedz z cytatem  

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]