Wolfsschanze napisał(a):
Warto kolegę odesłać do forum rutusa, tam już ten model tak różowo nie wypada w opinii jego użytkowników. W natłoku achów i ochów są merytoryczne i rzeczowe wpisy, które rzetelnie opisują plusy i minusy tego trudnego i nieprzewidywalnego modelu. Bo taka jest też produkcja tego rodzimego wykrywacza - nieprzewidywalna. Są egzemplarze, które przez lat się nie psują, są też i takie, które przysparzają nie lada problemów ich właścicielom. Znane i opisywane są problemy z cewkami, elektroniką, ciągle występują jakieś luzy, coś w środku lata, odkręca się. Przy tym konstrukcja tego wykrywacza nie zmieniła się od lat. Niestabilna praca, ciągłe wzbudzanie się, wrażliwość na linie energetyczne i pastuchy, problemy z wykrywaniem niektórych monet. To są opisywane i częste dolegliwości tego modelu - i nie tylko tego :) . Serwis serwisem, jednaj brak reżimu jakościowego i jego nieprzewidywalność nie jednego przeraża i skutecznie odstrasza. Zresztą wystarczyć zaobserwować rynek wtórny - kilku miesięczne egzemplarze są cały czas w ofercie - i to zarówno na lokalnych forach jak również na portalach aukcyjnych - o czymś to świadczy, prawda?
Odsyłać mnie na forum Rutusa nie ma potrzeby bo na obu forach rutusowych jestem aktywnym uczestnikiem :) a ponieważ coś nie coś o argo wiem, bo od wielu lat się nim posługuje więc tak się składa że sporo pomagam szczególnie nowym posiadaczom tego sprzętu.
Wiem też z różnych for że inne sprzęty mają podobne problemy, też coś się urywa nie działa itp. są problemy z cewkami, urywają się uszy jak w każdym sprzęcie.
Wzbudzenia w argo w większości są winą złego obchodzenia się ze sprzętem na początku po wyjaśnieniach praktyce i zrozumieniu tego wykrywacza są zadowoleni.
Problem jak już wspomniał tu _cheetah_ wynika z tego że faktycznie argo ma dużo mocy i nie na każdej miejscówce można wykorzystać jego moc. Jednak wzbudzanie pod liniami wysokiego napięcia to bzdura.
Prawda że na początku wydania nowych cewek dd29 były problemy z ich szczelnością i to powodowało popiskiwanie ale szybko usterka została opanowana.
Różnica rutusa z innymi producentami i serwisami polega na tym że o ile w Rutusie usterki automatycznie szybko się naprawia lub bardzo często sprzęt lub cewki wymienia się na nowe, a w innych serwisach jest z tym różnie.
Dalej podtrzymuje to co napisałem wcześniej. :)