frank napisał(a):
Takie testy to teoria często podszyta manipulacją, to marketing dealerów detektorów i pokarm dla fascynatów sprzętowych. Jest zbyt wiele współzależności składających się na pracę detektora, na jego wskazania i w efekcie na rezultaty poszukiwań. Ważna jest wiedza nabyta w terenie, obycie i poznanie swojego detektora co w jakimś stopniu pomoże zrozumieć i doprecyzować możliwości detektora przez poszukiwacza. Dlatego, tak wielu adeptów detektorystyki przekonało się i nadal wciąż się przekonuje, że w terenie rzeczywistość staje się okrutna.
Frank, to twój punkt widzenia... że widzisz te rzeczy inaczej... Intronik testowaliśmy 3 dni na 5 różnych cewkach... na różnych programach... i ta cewka pracująca z częstotliwością 7/60 kHz... sprawdziła się naprawdę dobrze na tym polu testowym. Oczywiście testowaliśmy również inne detektory... DEUS1, DEUS2, VERSA i Manticore...
Zadaniem podczas testowania Introniki było sprawdzenie różnych programów i ustawień... oraz ich skupienia na różnych typach celów.
Program 3 Deep okazał się najgłębszy w przypadku osadów i innych najgłębszych celów... ale dobrze radził sobie również z innymi celami... jak pokazuje ten film...
Sam przeprowadziłem ten test i skupiłem się na bardzo głębokich celach, aby pokazać... że nawet mała cewka przy takich częstotliwościach może dobrze wykrywać głębokie cele...
Mam nadzieję, że nie chcesz mi powiedzieć, że nie wiem, co robię... z detektorem...