Teraz jest czwartek, 18 września 2025, 10:23

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 18 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Egzotyczne wykrywacze :-)
PostNapisane: poniedziałek, 5 grudnia 2016, 15:33 
Kwatermistrz
Kwatermistrz

Witam

Nie chcąc robić offtopu w temacie z makro racer tworzę nowy temat.

Jakie jest Wasze zdanie, oraz świadomość tego jakie wykrywacze można by nazwać egzotycznymi? (nie mylić popularności z egzotyką) :-)

Pozdrawiam i zapraszam do dyskusji. Sam również niebawem podzielę się swoim komentarzem

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Re: Egzotyczne wykrywacze :-)
PostNapisane: poniedziałek, 5 grudnia 2016, 15:47 
Moderator
Moderator

jeśli bez kryterium popularności to egzotyki chyba nie ma

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 5 grudnia 2016, 17:29 
Starszy Chorąży Sztabowy
Starszy Chorąży Sztabowy

Różdżki typu "long range gold detectors" https://www.youtube.com/watch?v=Vo9hr1K6Bi0
Bardziej chyba są egzotyczni użytkownicy tego shitu niż same "urządzenia".

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 5 grudnia 2016, 17:33 
Starszy Plutonowy
Starszy Plutonowy

:h Mineoro :666
https://youtu.be/dBNvr7xpQwg

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 5 grudnia 2016, 18:29 
Generał Dywizji
Generał Dywizji

Przez 26 lat używałem praktycznie wszystkich wykrywaczy zarówno tych z pierwszej linni jak i totalnych egzotyków. Wszystkie one działają mniej lub więcej i znajdują albo mało, albo umiarkowanie, przeciętnie bądź są to wykrywacze wybitne. Często bardzo proste urządzenia dają o wiele lepsze efekty niż wykrywacze przesadnie rozbudowane. Po tych latach wiem, które wykrywacze są bardzo skuteczne i wydaje mi się, że nowsze pokolenia poszukiwaczy są mocno zmanipulowane. Obecnie nie muszę już posiadać kolejnej nowości aby wiedzieć, że nie spełni ona moich oczekiwań. Uważam, że każde forum kreuje za pomocą kilku wpływowych i mających zbyt dużo czasu, bądź osób fascynujących się nowinkami, testami itp. pewne trendy i większość używa tak sztucznie wypromowanych wykrywaczy. Nie interesują ich najczęściej wykrywacze egzotyczne, niszowe czy te które NIE są promowane na danym forum i nie wiedzą w ten sposób co tracą.
Na marginesie to czekam na pewien "egzotyczny" wykrywacz, który pojawi się w najbliższym czasie i wiem, że będzie bardzo dobry.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 5 grudnia 2016, 18:46 
Kwatermistrz
Kwatermistrz

berthiot napisał(a):
Różdżki typu "long range gold detectors" https://www.youtube.com/watch?v=Vo9hr1K6Bi0
Bardziej chyba są egzotyczni użytkownicy tego shitu niż same "urządzenia".

Nie chodzi mi o takie wynalazki :-) Tylko o tradycyjne wykrywacze z których wszyscy na codzień korzystamy i które dostępne są u naszych dystrybutorów/dealerów

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 5 grudnia 2016, 18:49 
Szeregowy
Szeregowy

yedrek1978 napisał(a):

Jak wyznaczył X na plaży to już wiedziałem że chce taki :lol:
w promocji tylko 7900€ :666 http://www.detectormax.rs/fg90

Denar - jak miałeś do czynienia z tzw "longe range locators" może napisz z dwa zdania
pozdrawiam

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 5 grudnia 2016, 18:57 
Szeregowy
Szeregowy

W pierwszy poście piszesz żeby nie mylić popularności z egzotyką a teraz
saku napisał(a):
Nie chodzi mi o takie wynalazki :-) Tylko o tradycyjne wykrywacze z których wszyscy na codzień korzystamy i które dostępne są u naszych dystrybutorów/dealerów

o tradycyjnych wykrywaczach dostępnych u dystrybutorów/dealerów
W tradycyjnych wykrywaczach dostępnych u dystrybutorów/dealerów nie ma egzotycznych (moje zdanie )a o tym miał być wątek (chyba) to może daj te przemyślenia o których mówisz w pierwszym poście bo nie ogarniam :roll:
Pozdrawiam

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 5 grudnia 2016, 19:12 
Kwatermistrz
Kwatermistrz

Cóż, w pośpiechu może źle się wyraziłem. Chodzi mi o to że bardzo popularne są u nas wykrywacze generalnie egzotyczne. A te mniej popularne produkowane np. w UE lub u wschodnich sąsiadów nazywane są egzotycznymi

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 5 grudnia 2016, 19:16 
Młodszy Chorąży Sztabowy
Młodszy Chorąży Sztabowy

Myślę że nawet aka signum to już egzotyka w swoim rodzaju, nie wspominając o nokcie golden king deep ćwierkajacej jak kanarek i to w momencie kiedy nic nie wykrywa ;) ...a ponadto saku wyraźnie napisał żeby nie offtopowac w temacie makro racera tworzy nowy temat więc najprawdopodobniej chodzi mu dokładnie co najmniej o stajnie makro ;) ...jakiś nowy model musi być niezłym odlotem z wytryskami ;) skoro aż nowy wątek. Ale jakby nie było, kanarek to ptaszek egzotyczny :D

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 5 grudnia 2016, 19:34 
Kwatermistrz
Kwatermistrz

:1

Otóż Signum to nie egzotyka. Właśnie mylisz popularność z pojęciem egzotyki i chcesz być przy okazji troszeczkę złośliwy :-) Co masz tam egzotycznego? Używałeś go? Bił Ci na Nickle, Dime czy 25 centów? :lol:

Golden King to egzotyka i nigdy bym się w to nie pakował. Już to kiedyś pisałem, więc pudło.

ps. nie napalam się zbytnio na żaden nowy wypust nokta/makro

I nie chodzi mnie generalnie o stajnie makro. Jeśli już to np. o Golden Mask. Nie wiem w jakim śnie żyją osoby nazywające takie wykrywacze egzotyką.

Chcę poznać opinie osób i ich stan świadomości na temat tego co się dzieje na rynku

I ogólnie takie zakłamywanie rzeczywistości zauważyłem u osób które boją się że upadnie "stary ład" ;-)

Pozdrawiam

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 5 grudnia 2016, 19:51 
Starszy Chorąży Sztabowy
Starszy Chorąży Sztabowy

Używam bułgara gm4wd i jest to dla mnie fenomenalny patyk. Myślę nawet że w kategorii cena/jakość/efektywność nie ma lepszego patyka niż Coinkiller.
Ale, kolego Saku, jak Twoim zdaniem ma się cena 25 tysięcy ziko za coś tak egzotycznego?: http://mocnysygnal.pl/pl/p/Makro-DeepHunter-PRO/108

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 5 grudnia 2016, 19:55 
Generał Broni
Generał Broni

A co się ma dziać na rynku.rynek wcześniej czy później zweryfikuje co jest dobre i warte pieniędzy.Xp były kiedyś nazywane w pewnym czasopiśmie egzotycznymi, ale wyrobiły sobie renomę na naszym rynku w polu i z egzotyki stały się pospolite :)

Cytuj:
Chcę poznać opinie osób i ich stan świadomości na temat tego co się dzieje na rynku

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 5 grudnia 2016, 20:04 
Kwatermistrz
Kwatermistrz

berthiot napisał(a):
Używam bułgara gm4wd i jest to dla mnie fenomenalny patyk. Myślę nawet że w kategorii cena/jakość/efektywność nie ma lepszego patyka niż Coinkiller.
Ale, kolego Saku, jak Twoim zdaniem ma się cena 25 tysięcy ziko za coś tak egzotycznego?: http://mocnysygnal.pl/pl/p/Makro-DeepHunter-PRO/108

Cena jest egzotyczna, ale ja ich nie ustalam. Moim zdaniem nie tak adekwatna do zasięgów. Chociaż są tacy którzy go chwalą. Ma wyjść coś nowego za jakiś czas, zobaczymy. Ogólnie czy istnieje jakiś wykrywacz powyżej 25 czy 30 tyś wart swej ceny? :-)

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 5 grudnia 2016, 21:48 
Młodszy Chorąży Sztabowy
Młodszy Chorąży Sztabowy

eee moja wypowiedź miała mieć brzmienie na takim samym poziomie humoru w stosunku do tematu :P
Nie miałem w ręku żadnej aki jak i nokty czy chociażby makro, gma itd ;) dla mnie i wg mnie każdy wykrywacz który odbiega od wzorca jedno, dwu, multi tonowca jest egzotyczny ;) ..aka bo jej jeden z trzech profili dźwiękowych ma bardzo dziwną polifonię ;) GM raczej bym nie nazwał egzotycznym, kanarek zaś z koloru obudowy i dzwoneczków jak najbardziej :D A w zasadzie oceniać sprzęt pod względem egzotyki miałby sens gdyby tak określić co rozumiemy przez egzotykę i trzymać się tego, inaczej pojęcie egzotyki staje się względnym i indywidualnym dla każdego stąd te rozbieżności :8)

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 18 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]