Teraz jest piątek, 12 września 2025, 01:25

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 31 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Pinpointer Gold Hunter
PostNapisane: wtorek, 5 stycznia 2016, 16:28 
Plutonowy
Plutonowy

Wygląda ciekawie:
https://www.youtube.com/watch?v=hBX_J3l ... e=youtu.be

cena 65$:
http://www.aliexpress.com/item/Free-Shi ... 18400_6149

ktoś miał okazję przetestować?

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Re: Pinpointer Gold Hunter
PostNapisane: wtorek, 5 stycznia 2016, 16:41 
Starszy Kapral
Starszy Kapral

Jeśli tak jak na filmiku działa w trybie statycznym, to za te 65 pesos można brać. Osobiście kupowałem na Ali. Zawsze towar dociera, tylko czasem trwa to bardzo dlugo, ale tu sprzedawca wysyła kurierem za free.

Ostatnio edytowano wtorek, 5 stycznia 2016, 16:52 przez gomski, łącznie edytowano 1 raz

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 5 stycznia 2016, 16:51 
Starszy Kapral
Starszy Kapral

Obejrzałem ten filmik

https://www.youtube.com/watch?v=pJsGJRsqNUg

Powiem tak, kupię sobie takiego jako drugi pinpointer. Czasem chodzę z moją drugą połową po polach i będzie miała krecika:)

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 5 stycznia 2016, 17:31 
Podporucznik
Podporucznik

Same ruski to kupują :D ale za 60,94 euro to jakieś 271,40 zł + 2,8% za przewalutowanie daje nam niecałe 280 zł z wysyłką dhl i w niecały tydzień powinien być. Jak ktoś zamówi i będzie ok proszę o info może też się skuszę, ostatnio mój garrett podupada mocno "na zdrowiu".

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 5 stycznia 2016, 17:46 
Kapral
Kapral

Wygląda jak kolejny klon Garretta.... Ciekawe co jest w srodku.

Sam uzywam Deteknixa i do świat byłem przekonany że to typowy noname (qpoint) obrandowany tylko logiem Deteknixa. Miałem z nim mały problem. Nie stroil się do gruntu na różnych bateriach i w różnych stanie naładowania. Była to loteria... Włączy się czy nie. Dać mu 10s na strojenie czy 10minut. Postanowiłem go rozebrać. Ku mojemu zaskoczeniu na wszystkich scalakach w środku jest logo Deteknixa :o Więc to nie do końca taki noname. Zauwazylem poważną wadę konstrukcyjną. Plastikowy rdzeń wypełniony żywicą przy kręcony jest do elektroniki 2 metalowymi srubkami. Skrecilem delikatnie czułość aby ich nie "widział" i teraz chodzi super. Planuje inna metodą tego połączenia i z podkrecenie trochę czułości :) zakres jest bardzo duży.

Wniosek taki. W Chinach kuleje kontrolą jakości. Przy marce jak Garrett po prostu się za nią płaci. Po przygodzie z deteknixem wolał bym chyba doplacic 200 zł do tych 65$ i kupić oryginał.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 5 stycznia 2016, 18:00 
Plutonowy
Plutonowy

jupi napisał(a):
Wygląda jak kolejny klon Garretta.... Ciekawe co jest w srodku.

Sam uzywam Deteknixa i do świat byłem przekonany że to typowy noname (qpoint) obrandowany tylko logiem Deteknixa. Miałem z nim mały problem. Nie stroil się do gruntu na różnych bateriach i w różnych stanie naładowania. Była to loteria... Włączy się czy nie. Dać mu 10s na strojenie czy 10minut. Postanowiłem go rozebrać. Ku mojemu zaskoczeniu na wszystkich scalakach w środku jest logo Deteknixa :o Więc to nie do końca taki noname. Zauwazylem poważną wadę konstrukcyjną. Plastikowy rdzeń wypełniony żywicą przy kręcony jest do elektroniki 2 metalowymi srubkami. Skrecilem delikatnie czułość aby ich nie "widział" i teraz chodzi super. Planuje inna metodą tego połączenia i z podkrecenie trochę czułości :) zakres jest bardzo duży.

Wniosek taki. W Chinach kuleje kontrolą jakości. Przy marce jak Garrett po prostu się za nią płaci. Po przygodzie z deteknixem wolał bym chyba doplacic 200 zł do tych 65$ i kupić oryginał.

Uzywałeś chińskiej podróbki, a nie deteknixa, jak z tym drugim byłoby coś nie tak, to wystarczy wysłać na gwarancję.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 5 stycznia 2016, 19:59 
Starszy Kapral
Starszy Kapral

Jak dotrze do mnie to podziele się spostrzeżeniami.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 5 stycznia 2016, 22:18 
Kapral
Kapral

Rizar,

Ale o czym ty do mnie mówisz. Pisze chyba wyraźnie o moim zaskoczeniu gdy na wszystkich układach zobaczyłem napis "Deteknix". Więc jaką podrobka. Na gwarancję nie poszedł bo kupilem uzywke jak " jest" bez dowodu zakupu.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 5 stycznia 2016, 22:48 
Plutonowy
Plutonowy

jupi napisał(a):
Rizar,

Ale o czym ty do mnie mówisz. Pisze chyba wyraźnie o moim zaskoczeniu gdy na wszystkich układach zobaczyłem napis "Deteknix". Więc jaką podrobka. Na gwarancję nie poszedł bo kupilem uzywke jak " jest" bez dowodu zakupu.

a to wybacz, myślałem, że kupiłeś w chinach (bo tego temat dotyczy), czyli ktoś Ci sprzedał uszkodzony, tak?
Nie żebym bronił tej firmy, bo miałem ich xpointera kilka dni i szybko go odesłałem :D
Ale znów tragedii (jeśli chodzi o zasieg) nie ma, i na pewno lepiej dopłacić 100zł do ceny np. gównianego fishera f-point, którym musiałem w powietrzu dotykać cewką monetki aby coś tam zapikało.
Mój xpointer działał nawet ok, ale nie widział np. folii, a to już była lipa.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 6 stycznia 2016, 08:46 
Kapral
Kapral

Nie mam pojecia. pierwsze wypady dzialal. nie uszkodzony tylko zle wyștrojony albo rozstrojony. problemy zaczely sie od kopania przy lotnisku (okecie). Pozniej na polach dzialal normalnie i gdy wrocilem na "lotnisko" znowu sie zaczelo. kolejny wypad na pole normalne i wlaczyl sie juz tylko raz.
Moj folie widzi. Swiadczy to wlasnie o kontroli jakosci.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 19 stycznia 2016, 17:50 
Starszy Plutonowy
Starszy Plutonowy

Ktoś już przetestował ten sprzęt ?

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 19 stycznia 2016, 20:04 
Generał Broni
Generał Broni

Kupiłem tak z czystej ciekawości.Przesyłka expresowa DHLem i do tego darmowa.Pinpointer wydaje się być dobrym produktem ,który jak na swoją stosunkowo niską cene jest pinpointerem o niebo lepszym aniżeli fisherowski,whites bulls eye etc.Posiada przełącznik który wyłącza dzwięk a pozostawia drgania w momęcie gdy jest nakierowany na jakiś metal.W niedługim czasie wypróbuje go w terenie...to tak na szybko ;)

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 19 stycznia 2016, 20:47 

Nagraj z ilu cm łapie Ci aktualne 5zł (czarny garrett z ok. 5cm).

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 31 maja 2016, 10:29 

Coiner napisał(a):
Kupiłem tak z czystej ciekawości.Przesyłka expresowa DHLem i do tego darmowa.Pinpointer wydaje się być dobrym produktem ,który jak na swoją stosunkowo niską cene jest pinpointerem o niebo lepszym aniżeli fisherowski,whites bulls eye etc.Posiada przełącznik który wyłącza dzwięk a pozostawia drgania w momęcie gdy jest nakierowany na jakiś metal.W niedługim czasie wypróbuje go w terenie...to tak na szybko ;)

Możesz coś więcej napisać o tym sprzęcie? Jak się sprawuje po tym czasie użytkowania?

Wysłane z mojego SM-G925F przy użyciu Tapatalka

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 12 września 2016, 09:52 
Kapitan
Kapitan

Czy ktoś może podzielić się wrażeniami z użytkowania tego krecika?
Mój znajomy napalił się na niego i pomyślałem, że warto byłoby przed zakupem zasięgnąć opinii o nim.

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 31 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]