Argo napisał(a):
dzialalnosc kabaretowa tych durniów to juz nawet smieszna nie jest ...tu nie ma co komentowac, tylko zapytac sie o dilera tzn po czym maja takie odjazdy
Błąd. Nie doceniasz przeciwnika.
Tu należy się zastanowić czemu ma służyć wypłynięcie tego właśnie teraz?
Zestawmy ze sobą fakty:
- 1 maja 2025 r. wchodzi odroczona zmiana ustawy, która wprowadza poszukiwania na zgłoszenie przez aplikację,
-
Ministerstwo Kultury odpowiedzialne za wdrożenie tej ustawy w ciągu ostatniego roku nie uczyniło nic, nie ogłosiło przetargu na aplikacje, nie przedstawiło projektów rozporządzeń do ustawy (jakby na coś czekali, albo mieli inny plan),- nagle wypływa projekt SNAPu idący w podobnym, lecz jednocześnie odmiennym, kierunku niż "wchodząca" zmiana ustawy.
Jaki będzie dalszy scenariusz?
1. Powrót do uchylenia zmiany pod hasłem: mamy tu projekt regulujący materię przygotowany przez specjalistów w tej dziedzinie i to nad nim trzeba pracować?
2. Dalsze odroczenie wejście w życie zmiany pod hasłem konieczności pochylenia się nad SNAPo-wskim projektem i prowadzenia prac w celu pogodzeniem go z projektem "poszukiwaczy"?
Ciekawe, którzy posłowie tym razem podpiszą się pod tym jako "poselskim" projektem?
Oczywiście mogę się mylić :)
Co do projektu. Nie dziwie się, że nie wskazują nazwisk prawników, którzy rzekomo projekt "sprawdzili". Też nie chciałbym, żeby moje nazwisko było wymieniano w kontekście takiego dzieła. Ewidentnie stworzone przez amatora bez podstawowego pojęcia o prawotwórstwie, konstruowaniu norm prawnych czy wiedzy na temat tego jaką materię można regulować na poziomie rozporządzeń a jaką ustawą.
Zbliżają się wybory - ja już się deklaruję Wszystkim, że na pewno nie zagłosuję na osoby powiązane z partiami które przyczynią się do tego że aplikacja i obecny projekt ustawy nie wejdzie.