Teraz jest środa, 27 sierpnia 2025, 23:06

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 199 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Dywagacje Aśka72 na temat strony PZE
PostNapisane: sobota, 14 lipca 2018, 20:48 
Podpułkownik
Podpułkownik

Ależ nie zamierzałem koledze odmawiać prawa do zadawania pytań. Ale kolega zadał to pytanie w próżnię, czyli nie skierował go do żadnej konkretnej osoby, a jednocześnie je ponawiał, stąd udzieliłem sugestii odnośnie sposobu pozyskania odpowiedzi. Dopiero teraz mogliśmy się dowiedzieć, że pytanie było skierowane personalnie do Jacka - gdyby kolega napisał to od początku, nie byłoby mojego komentarza.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 14 lipca 2018, 22:03 
Starszy Sierżant
Starszy Sierżant

A ja mam takie pytanko. Jak się zapiszę do PZE jako członek niezrzeszony to będę musiał odbyć przeszkolenie . Czyli dane stowarzyszenie będzie miało wgląd do moich danych i czy nie obróci się to przeciwko mnie?. Może głupie pytanie , ale wolę zapytać.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 14 lipca 2018, 22:15 
Podpułkownik
Podpułkownik

Dobre pytanie. Spytałem już przez stronę PZE i zamieszczę odpowiedź, jeżeli nikt nie odpowie tu wcześniej.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 14 lipca 2018, 22:19 
Generał Dywizji
Generał Dywizji

Drucik napisał(a):
Dobre pytanie. Spytałem już przez stronę PZE i zamieszczę odpowiedź, jeżeli nikt nie odpowie tu wcześniej.

I myslisz,ze odpowiedz moze byc taka-tak,obróci sie przeciwko Tobie ? :o

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 14 lipca 2018, 22:33 
Generał Dywizji
Generał Dywizji

te wasze posty jak żona mężem lub jak dzieci poczekajmy zobaczymy co oni zrobią ja jestem pesymistą nie wieże w cuda nikt zwykłym poszukiwaczom nie pozwoli legalnie kopać. po co te posty nawet PZE nie wywalczy zmian. ja ich wspieram może będzie lepiej. nasze prawo w Polsce nigdy nam nie pozwoli legalnie kopać . Panowie szkoda się denerwować i pisać bzdury teraz trochę polityki. nie bądźmy jak nasz rząd i nie kłóćmy się. ja jestem za tym żeby PZE działał będę ich spierał. chodź jak dla mnie robią dobrą robotę. pozwólmy im działać. bo my nie robimy nic tylko krytykujemy a czy z tych krytykujących ktoś zrobił w tym temacie jak dla mnie to wszyscy co krytykują to chcą dla siebie coś przypisać panowie dajcie spokój pozwólmy im działać nie piszcie bzdur bo szkoda psuć nerwów pozdrawiam

Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 14 lipca 2018, 22:35 
Podpułkownik
Podpułkownik

Krzysiekk - myślenie zostawiam sobie na czas, kiedy dostanę odpowiedź.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 14 lipca 2018, 22:37 
Użytkownik zbanowany
Użytkownik zbanowany

Widzę, że jesteś oblatany w temacie więc może udzielisz mi informacji. Zapoznaję się właśnie ze statutem PZE i na początek nasunęło mi się takie pytanie: czy poza wpisowym w wysokości 100 pln są przewidziane jakieś miesięczne, roczne składki a jeśli tak to w jakiej wysokości?
Uprzedzam pytanie. zamieściłem moje zapytanie w tym wątku aby zainteresowani userzy PS mogli zapoznać się z odpowiedzią

P.S. Szukałem gdzie by zadać to pytanie na stronie PZE ale jedynie w zakładce "'Biuro" jest jakiś adres mailowy.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 14 lipca 2018, 22:44 
Generał Dywizji
Generał Dywizji

filek napisał(a):
Widzę, że jesteś oblatany w temacie więc może udzielisz mi informacji. Zapoznaję się właśnie ze statutem PZE i na początek nasunęło mi się takie pytanie: czy poza wpisowym w wysokości 100 pln są przewidziane jakieś miesięczne, roczne składki a jeśli tak to w jakiej wysokości?
Uprzedzam pytanie. zamieściłem moje zapytanie w tym wątku aby zainteresowani userzy PS mogli zapoznać się z odpowiedzią

P.S. Szukałem gdzie by zadać to pytanie na stronie PZE ale jedynie w zakładce "'Biuro" jest jakiś adres mailowy.

zobacz sobie tutaj
viewtopic.php?f=9&t=193147

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 14 lipca 2018, 22:45 
Główny Administrator
Główny Administrator

Nie jest

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 14 lipca 2018, 22:49 
Podpułkownik
Podpułkownik

Filek - nie wiem, do czego odnosi się powyższa wypowiedź Jacka. Do tej chwili myślałem, że nie ma wpisowego tylko 100 zł rocznej składki, ale zaskoczyłeś mnie słowem wpisowe.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 14 lipca 2018, 22:58 
Użytkownik zbanowany
Użytkownik zbanowany

stachu1969 - dzięki za linka ale ten temat jest z marca i de facto dotyczy społecznej konsultacji dot. wysokości składek.
Natomiast w statucie PZE par.9 pkt 2.ppkt c stoi jak byk "regularnego opłacania składek członkowskich, w wysokości i w sposób określony przez Walne Zebranie Członków". Nie wiem czy PZE miało już walne dlatego pytam o wysokość składki. Nie wiadomo też czy składka będzie miesięczna, kwartalna czy roczna.

drucik - wpisowe w wysokości 100 pln płacisz w momencie rejestracji. Po wpłacie otrzymujesz instrukcję co do otrzymania legitymacji PZE (tajemniczo to brzmi).
I właśnie nawet w tak błahej sprawie kłania się totalna brak informacji.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 14 lipca 2018, 23:53 
Generał Broni
Generał Broni

Ostrzeżenia: 1
Niezrzeszeni składka 100 zł na rok i to wszystko.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 15 lipca 2018, 07:52 
Podpułkownik
Podpułkownik

A ja, samotnik, chciałbym wiedzieć jak PZE wyobraża sobie prawo dotyczące szaraczka nie zrzeszonego? Bo czytając wszystkie watki dotyczące PZE mowa jest tylko o tym jak my to sobie wyobrażamy. Jak chcielibyśmy żeby było. Chciałbym wiedzieć o co będzie walczyć PZE dla tych maluczkich niezrzeszonych, i nie chodzi mi o odpowiedź typu, o zmianę prawa, a o to jak konkretnie to prawo miałoby wyglądać, jaka wizję prawa ma PZE. Jak na razie dla zwykłego kopacza który chodzi z piszczałka żeby się zrelaksować nie proponuje nic oprócz następnej kłody pod nogi w formie szkolenia i legitymacji która nic w sumienie daje. Czytając wszystkie wątki wiem jednak że odpowiedzi się nie doczekam .

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 15 lipca 2018, 09:12 
Użytkownik zbanowany
Użytkownik zbanowany

ramzes1

Ja pytalem o to samo, wielokrotnie, az zrobili ze mnie oszoloma, lecz odpowiedzi nie otrzymalem wiec pozwol, ze ja odpowiem.
Oni - PZE nie maja pojecia ani planu. Plan ma ministerstwo i ich koledzy archeolodzy z ktorymi kopia stowarzyszenia.

Jak bedziesz natretnie zadawal pytania to odpowiedza pytaniem na pytanie co Ty zrobiles i robisz dla poszukiwaczy i kolko sie zamknie...

Ja z pytaniami zwracam sie do SNAP i do dyrektor departamentu zajmujacej sie tym tematem. Pomimo, ze sa wrogami mojej pasjii, sa merytoryczni i profesjonalni.
Aaaa bylbym zapomnial i grzeczni w przeciwienstwie do ludzi z PZE, z ktorzy tu sie udzielali.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 15 lipca 2018, 11:05 
Moderator
Moderator

A wiecie jak to wygląda? Trolliki natrollowali, a teraz udają, że zadają pytania i udają, że chcą otrzymać odpowiedzi. Ja się Jackowi nie dziwię.

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 199 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]