Teraz jest sobota, 6 czerwca 2026, 23:46

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 28 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: piątek, 18 listopada 2005, 22:04 
Chorąży Sztabowy
Chorąży Sztabowy

ten B-Werk w Szczecinku jest naprawdę niebezpieczny. to że go zabezpieczyli jest jak najbardziej na miejscu, ale czy akurat forma jest odpowiednia?
jak znajde zdjecie sprzed paru lat to wrzuce na forum,

pozdr

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: środa, 23 listopada 2005, 20:11 
Starszy Kapral
Starszy Kapral

witam,przepraszam ze zmienie temat ,ale kolego adamie 242 do czego służą twe wykrywacze i jak ich "używany" piszemy przez "ż"! - błąd ortograficzny!!!,tylko tak napoważnie

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: czwartek, 24 listopada 2005, 18:45 
Młodszy Chorąży
Młodszy Chorąży

"Na poważnie", to proponuję zainteresować się sprzętem innym od wykrywaczy metali a sam zobaczysz że gamma sprzętu poszukiwawczego jest o wiele większa niż możesz przypuszczać.
Pokrótce powiem tylko że miernik rezystywności gruntu umożliwia zlokalizowanie miejsca , obiektu lub dużego przedmiotu pod powierzchnią ziemi na znacznych głębokościach. Geofony oraz lampy ultrafioletowe ułatwiają znalezienie zamurowanych szczelin , przejść , dzwi , skrytek itp. Czujniki stężenia gazów i radiometry to chyba wiesz ze szkoły do czego służą więc szkoda żebym się tu rozpisywał.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: sobota, 26 listopada 2005, 00:59 
Moderator
Moderator

Tak przy okazji chciałem wyjaśnić jedną rzecz ,bo widzę ,że jest to mylone. Otóż są dwie niezależne instytucje ,"podmioty gospodarcze" czy jak je tam nazwać:

"Pro Nature" z Poznania -firma która przez pewien czas dzierżawiła trasę turystyczną przy Pz.W. 717 oraz na Pętli Boryszynskiej.

"Pro Natura" z Wrocławia - firma która wraz z Bundeswehrą betonowała obiekty na MRU ,w Górach Sowich i innych miejscach niby w ochronie nietoperzy.

Jeżeli firma poznańska próbuje przekonywać ,że zna się na fortyfikacjach ,to firma wrocławska nie kryje, ze nie ma o tym zielonego pojecia i chodzi im tylko o nietoperze.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: sobota, 26 listopada 2005, 01:39 
Major
Major

korbol napisał(a):
powiem jedno: jesli komuś sie wydaje ze co poniektórzy dobrze robią to polecam odszukać jeden z wątków w tym dziale albo rozejrzeć się troszeczkę po samych obiektach. ostatnio jeden z obiektów - praktycznie kompletny - został zaatakowany "w imię obrony" przed złomiarzami. z drzwi wewnątrz, z lawet i zamknięć strzelnic (w tym jednej nietypowej dla działka ppanc. pozostały tylko wspomnienia i poucinane zawiasy). zresztą kto siedzi w temacie to wie kto i z kim trzyma sztame: i Śląsk i Hel i przeklęta Pro DeNatura.. wiecej czujności bo teraz bunkry są od tego żeby robić na nich szmal...

pozdr

Witam, gdzie ten schron sie znajdowal ? Co do powyzszego musze sie nie zgodzic, nie wiem kta ta akcje organizowal, ale jesli chodzi o nas robimy takie akcje demontazu drzwi lawet etc. I to ma sens, nie wezna tego zule na jabola, lecz my zamykamy w cieplutkim, zamknietym schronie, gdzie te pozostalosci czekaja na lepsze czasy. Czesc juz z tych zdemontowanych trafila do odreustaurowanych schronow. http://www.profort.org.pl Ale jak mowie, nie wiem gdzie i kto organizowal ta akcje.

Pozdrawiam

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: środa, 30 listopada 2005, 00:35 
Chorąży Sztabowy
Chorąży Sztabowy

taaa, szczegolnie z obiektu ktory byl zalany woda a wejscie zasypane smieciami, gdzie nikt o zdrowych zmyslach nie probowałby szabrowac.. wciskaj kit dalej...
chetnie zobacze pozwolenie od konserwatora i spis elementów, które znikneły..
a akcję organizowaliście właśnie WY..

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: czwartek, 1 grudnia 2005, 00:03 
Major
Major

Bylo tu cos, ale usowam to, nie mam zamiaru wchodzic z tym pieniaczem w dyskusje, jak cos nie pasuje to do konserwatora, nierobie, nie no sory jak ja Cie moglem tak urazic, na pewno odnowiles jakies schrony ect. heheh szkoda ze na tym forum jest pelno kolesi madrych w gadce a nie "zlotych" w czynnach :)
W razie niejasnosci, szanowna brac, zapraszam na www.profort.org.pl , sami ocencie :)

Ps. z niecierpliwoscia czekam na efekty ochrony i ratowania fortyfikacji kolegi Korbola, no i rzecz jasna dowody, bo kazdy moze pobesztac bez sensownych argumentow i bez pojecia na kogo sie najezdza :1

Prosze Mar'a o usowanie kolejnych bezpodstawnych pomowien jak i innych bezsensownych wypocin kolegi Korbola. Nie wiem co przez neigo przemawia, żałosnosc czy zazdrosc... zapewne jedno i drugie :1

Pozdrawiam, z wyjatkiem tego Melepety ;)

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: czwartek, 1 grudnia 2005, 08:47 
Chorąży Sztabowy
Chorąży Sztabowy

czyżby trochę soli w oku? :666 kiedy na Waszej stronie pojawi sie rozliczenie z wyciętych elementów pancernych i innego wyposażenia schronów? uwierz mi że wiele osób w Polsce na to czeka! nie tylko ja :)

czyli rozumiem, zaprzeczasz że rozszabrowany schron numer 4 na mapce to Wasze dzieło. Przepraszam, chciałem powiedzieć z "zabezpieczonymi elementami"....

[ img ]

i wiecej szacunku Koleś bo ja Ciebie nie obrażam...

p.s.
Mar! niech sie ludzie dowiedzą co się na Śląsku wyrabia...

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: czwartek, 1 grudnia 2005, 13:17 
Major
Major

nie ? a powiedzenie ze zbijamy na tym kase, nie urazilo by Cie to ? jesli bys pracował godzinami by zrobic cos dla potomnosci, robiac to spolecznie dla idei ? Tak nasze dzielo jak mowilem jak jakies ale to do konserwatora, spowiadac sie nie musimy, przed osobami prywatnymi. Nie pasuje to do konserwatora, bo to on nad wszystkim czuwa (aha zapomnialem z eon o niczym nie wie :rotfl ). I bez takich hasel bez dowodow ze zbijamy na tym kase i kradniemy ! bo kazdy moze namieszac bez dowodow.

Pozdrawiam

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: piątek, 2 grudnia 2005, 11:29 
Chorąży Sztabowy
Chorąży Sztabowy

no pięknie widzę traktujecie innych pasjonatów...

mam małą prośbę! czy moglibyście swoją idee realizować poza granicami Polski?
zapewne zapomniałeś dodać że obiekt był niedostępny dla złomiarzy, bo raz, że był zalany wodą a dwa: miał zasypane wejście.
Szczytna idea plądrować obiekt za którego nie zabrał się żadny złomiarz od czasów wojny.
czy ta ciężka praca to odkopanie koparką wejścia i odcięcie palnikiem wewnątrz co się dało?
obiekt został okradziony, inaczej się tego nazwać nie da.
i nie nazywaj mnie osobą prywatną, bo taką samą jesteś Ty w PF (i nie gadaj bredni, że nie musicie się "spowiadać" - bo własnie musicie - na tym polega demokracja, na Śląsku również).
i jeszcze jedna prośba, napisz proszę co udało Wam się "uratować" z tego schronu. na pewno forumowicze będą się na bieżąco interesować co się dzieje z tymi przedmiotami...

pozdr

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: piątek, 2 grudnia 2005, 12:08 
Major
Major

patrz, wyzej "wal do konserwatora". Nie mam zamiaru odpowiadac na Twoje zaczepki. Spowiadac nie musimy sie osoba prywatnym a tym bardziej takim aroganckkim osoba jak Ty, nie podoba sie cos to do konseratora proste czy przeliterowac ? gdybys nie wywala swoich flustracji i nie podjudzal, ladnie bym powiedzial co jak i dlaczego, ale niestety...

Pozdrawiam

Ostatnio edytowano piątek, 2 grudnia 2005, 12:31 przez kombatant, łącznie edytowano 1 raz

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: piątek, 2 grudnia 2005, 12:25 
Generał Broni
Generał Broni

Panowie, Panowie nie jesteśmy dziećmi wyluzujcie!!!
Najlepiej spotkajcie się prywatnie w miejscu o którym negocjujecie i pogadajcie na spokojnie o tym newralgicznym obiekcie, a na pewno dojdziecie do porozumienia. :pub

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: piątek, 2 grudnia 2005, 12:52 
Generał Broni
Generał Broni

Korbol nie rzucaj słów na wiatr!!!
Z tego wszystkiego możesz mieć konsekwencje, a po co?
Jeżeli tak dalej będzie prowadzony ten temat i nie dojdziecie do porozumienia będę zmuszony do jego zamknięcia lub usunięcia albo posypią się karteczki, a tego ostatniego bym nie chciał bo was oby dwóch lubię i szanuję.
Zastanówcie się nad tym.
Mar

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 28 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]