Teraz jest środa, 29 kwietnia 2026, 23:43

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 30 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: niedziela, 1 października 2006, 08:48 
Moderator
Moderator

Hehe kolego W...bo od Ciebie na 100% jest ta PW o Ance..:)
Chlopaki maja racje-teren dobrze opisany,wiec i kopacze ciagna.

Waterlo-test-jak u Was z czasem w tygodniu? Jesli kiepsko-proponuje wspolny wypad w niedziele za tydzien-reszte omowimy na priv.

Ps-Potwierdzcie-nie dalej jak dwa tyg temu plynolem pod Zdzieszowicami promem-w co pewien moderator tego forum nie chce uwierzyc!!! :)

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: niedziela, 1 października 2006, 10:57 
Kapral
Kapral

zgadza sie prom jest w Zdzieszowicach. Pragne cie poinformowac ze plynales przez najstarsza czesc Zdzieszowic nazywana Solownia. Jest to starozytna osada, w ktorej przeladowywano sol na barki i splawiano Odra.
Pozdrawiam!!!! :jump

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: niedziela, 1 października 2006, 12:41 
Kapral
Kapral

a szukamy panowie tego ;)

[ img ]

mi to wyglada na niepozorna piwnice ;) wejscie bylo zasypane, idzie sie waskim korytarzem mija sie komore po prawej stronie dosyc duza, pozniej przechodzi sie przez kolejna komore, ktora jest przedzielona na 2 czesci, i waskim korytarzem dosyc dlugo sie idzie... ale znowu zasypane, autor zdjecia nie chce sie pochwalic gdzie to jest dokladnie dopuki tego nie odkopie, mam nadzieje ze szybko to nastapi ;) w srodku znalazl kawalki skrzyn drewnianych zalepionych smola, kawalki workow, tasmy metalowe (przerdzewiale)

zainteresowal mnie drut kolczasty na zdjeciu, ale to podobno przypadek, kawalek byl obwiazany o drzewo

a tu mamy juz bunkier 2 komorowy, widok od strony wejscia, od strony polnej drogi praktycznie go nie widac (niestety sporo w nim smieci)

[ img ]

jak widac beton i cegla, na pierwszym zdjeciu kamien wapienny, przeciez niemcy tak nie budowali? co to moze byc? podobno nie jest ukryte, ale bardzo latwo mozna to przoczyc, on tam wpadl ;) jak chodzil po grzybach, zero nowoczesnych malunkow, zero smieci, warto polazic i poszukac !

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: niedziela, 1 października 2006, 18:33 
Generał Broni
Generał Broni

No no interesujące fotki i zachęcające.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: niedziela, 1 października 2006, 20:21 
Kapral
Kapral

dzieki ;) chetnie zobacze wasze zdjecia zrobione na gorze swietej anny

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: środa, 4 października 2006, 17:02 
Generał Broni
Generał Broni

Te fotki są z jaskini bobliskiej jak i okolicy nic specialnego.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: piątek, 6 października 2006, 09:57 
Moderator
Moderator

Mar napisał(a):
Te fotki są z jaskini bobliskiej jak i okolicy nic specialnego.

??? Nie jarze albo nie w temacie...:)

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: piątek, 6 października 2006, 13:44 
Porucznik
Porucznik

Janusz - Mar po prostu zaczyna pisać szyfrem :666 :666 :666

pozdro
Muzzy

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: niedziela, 8 października 2006, 21:17 
Kapral
Kapral

zdjecie grupowe, co za konspira ;) nie wiem jakie sa tu obyczaje, nie wiem tez czy reszta zyczy sobie zeby umieszczac ich twaze w internecie, dlatego przynajmniej na razie fotka lekko obrobiona i zmniejszona zeby szybciej sie ladowala ;)

[ img ]

Dzieki za pozyczenie wykrywacza ;) moze znalazlem najmniej ciekawych zeczy, ale za to duzo sie nauczulem ;)

pierwsze znalezisko (od razu uprzedzam ze nie moje ;) )

[ img ]

reszcie znalezisk nie robilem zdjec, pozniej moze wzuce to co ja znalazlem,
niestety nie ma tego zbyt wiele ;)

ktos prosil o dokladniejsze zjdecie bunkrow? prosze bardzo ;) (bunkier wygladal na troszeczke bardziej kopany niz kiedy ostatnio tam bylem, podobno nie jest dokonczony, widac bylo koniec cegiel?)

[ img ]

co sie udalo jeszcze znalezc?

edited ;)

najwiecej wyszlo zlomu (ale to juz glownie moja zasluga :D ;) )

PS. Wszystkie zdjecia ostro zmniejszone, ktos chce zobacyzc je w wiekszym formacie to PM, tak sie po prostu szybciej laduja ;)

Ostatnio edytowano środa, 11 października 2006, 21:56 przez testuser, łącznie edytowano 1 raz

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: niedziela, 8 października 2006, 23:12 
Porucznik
Porucznik

testuser napisał(a):
kawalek rdzy sie odlamal, odslaniajac blyszczacy, zolty rdzen, co to za naboj? (malo mialem do czynienia z takimi zeczami)

Nabój to najnormalniejszy w świecie mauser - więcej info po podaniu oznaczeń z dna łuski :)

pozdro
Muzzy

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: poniedziałek, 9 października 2006, 08:44 
Moderator
Moderator

Moge Ci z pamieci zacytowac-nie pamietam tylko czy luska czy naboj-bo te ja koplem a byly obok siebie-ale ze mnie to juz nie bawi....oddalem.
Wiec-P i DZ daty nie pamietam,S* -czyli bardzo popularny...ale raczej nie podawajcie opisu-niech mlody kolega sam pouczy sie szukac w necie takich identyfikacji.
Test-mysle ze sie nie pogniewasz-to bardziej edukacyjne od "gotowca"

"Bunkry" ciekawostka-na 99,9% poprzemyslowe-tylko nie moge sobie wyobrazic przeznaczenia-lekko zalamane dwa nieomal identyczne tunele-byc moze doprowadzaly do skladu materialow wybuchowych-komieniolom jest olbrzymii-wiec musialo tez tam tego sporo sie uzywac-oddalenie od zabudowy-tez pasuje.A to ze "skonczyly sie cegly"...moze wlasnie to jest poczatek hali magazynu-skonczyly sie a raczej korytarz sie przeksztalca w sale-ktos sie tam dokopal.ale do udowodnienia tej tezy,trzeba jeszcze sporo ton wybrac.Co do wypelnienia piaskiem kwarcowym-tu nie mieliscie racji-to glinka typowa w tej okolicy-konsystencja tylko troche inna-bezwodna.
Szer dla samochodu nawet za mala-ale woz z koniem przejedzie...
Musze pogrzebac w starych mapach-chyba ze ktos ma-prosilbym o kontakt-bo mam jeszcze inna teorie..

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: poniedziałek, 9 października 2006, 08:59 
Moderator
Moderator

Wracajac do naboju-dla ulatwienia podam zebys poszukal na tym forum-w gornym pasku....
I "zdoluj" * go-pewien kolega /tez z tego forum/ dostal wyrok za same luski-z niezbita splonka wiec za caly naboj tymbardziej :cop Ci sie nalezy...parodia ale "z zycia wziete"-realia zycia w dziwnym kraju-u sasiadow mozesz w sklepie kupic takie splonki:)

* "zdoluj"-termin uzywany przez kopaczy na ukrywanie w dolach /inaczej Banku Ziemskim/ przedmiotow,o charakterze niezgodnym z prawem i czekanie na nowe,lepsze czasy kiedy posiadanie zabytkow bedzie dzowolone :1

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: środa, 11 października 2006, 08:14 
Kapral
Kapral

naboj jest juz zakopany, zeczywiscie paranoja ;) ale fakt faktem, stare materialy wybuchowe ciagle moga stanowic zagrozenie, nawet jesli obchodzi sie z nimi ostroznie... szczegolnie splonki? skladniki masy zaplonowej, moga twozyc malo stabilne zwiazki z miedzia (skladnikiem mosiadzu, po kilkunastu latach, jesli do srodka dostala sie wilgoc), tak przynajmniej slyszalem ;)

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: środa, 11 października 2006, 17:01 
Generał Broni
Generał Broni

Muzzy klawiatura mi się cięła i napisałem bobliskiej zamiast p. Teraz jest już wszystko na miejscu.
Jms ładne kwiatki tej jesieni.
Pozdrawiam.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: środa, 11 października 2006, 21:56 
Kapral
Kapral

Ja to ciagle nie wiem o co ci biega ;)

by testuser
fotki

by Mar
Cytuj:
No no interesujące fotki i zachęcające

by testuser
Cytuj:
dzieki ;) chetnie zobacze wasze zdjecia zrobione na gorze swietej anny

by Mar
Cytuj:
Te fotki są z jaskini pobliskiej jak i okolicy nic specialnego

by testuser
:que

wstawiles wlasne fotki? bo ja nic nie widze, a moze mowisz o tych moich z wczesniejsza ironia? tylko powiedz gdzie ta jaskinia i te okolice z mojej pierwszej fotki w poprzedzajacym wypowiedzi poscie ;)

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 30 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]