Teraz jest środa, 1 lipca 2026, 17:21

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 36 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: niedziela, 16 marca 2003, 00:18 
Starszy Szeregowy
Starszy Szeregowy

Ja śmiem twierdzić że chyba więcej sztolni wysadzili ruscy wraz z naszym wojskiem niż niemcy.Są pewne niesprawdzone informacje od górników z Przedsiebiorstwa robót górniczych ,którzy tam cos kombinowali zaraz po wojnie, gosciu opowiadał ze cos z tamtad wyciagali, jakis sprzet, nastepnego dnia przyjezdzaja do pracy i widza ze jedna sztolnia jest odstrzelona. Tak samo sa informacje ze saperzy ze Swidnicy odstrzeliwali jakies sztolnie w Michałkowej, prawdopodobnie stre górnicze? Mi sie wydaje ze ktos wszedł(byc moze dzieci)komus spadł kamien na głowe, milicja dostała informacje i posłali tam saperów. Pozdrawiam Jasiek

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: poniedziałek, 17 marca 2003, 00:47 
Porucznik
Porucznik

wew - zauważ, że książki pana W. nawet nie wymieniam - nie ma się co denerwować tym co pisze i jakie wysnuwa teorie. Jeśli chcesz mieć trochę ubawu, to zapytaj kiedyś przewodników z Rzeczki jak pan W. robił zdjęcia do swojej książki - gwarantuję niezły ubaw. W poprzednich postach mówiłem tylko o tym co zaobserwowałem ze znajomymi w terenie i co padło w czasie wielu dyskusji, między innymi z jednym z autorów wymienionej przez ciebie drugiej książki.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: poniedziałek, 17 marca 2003, 10:53 
Plutonowy
Plutonowy

Muzzy-no bo życie ciężkie jest, a życie poszukiwacza ciężkie jak jasna cholera ( a złośliwcy dodają jeszcze że krótkie i zas.. jak dziecięca koszulka). Czy ja mówię żeby odkopywać zawalone-nie. Może trafiłoby się coś zamaskowanego np. szybik wentylacyjny w dobrym stanie-hi. Ja tam myślę że Niemcy zostawili sobie jakąś niezawaloną drogę dojścia-ale gdzie?

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: poniedziałek, 17 marca 2003, 11:56 
Moderator
Moderator

Ja w to wątpie. Niemcy byli przekonani że po wojnie wrócą na te tereny. Mieli by wolną rękę by wydobyć to co ukryli. Niestety konferencja Wielkiej Trójki pokrzyżowała im te plany. Sztolnie są odszczelone,ale w taki sposów by przy wyłożeniu odpowiednich środków finansowych można by było je udrożnić.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: poniedziałek, 17 marca 2003, 11:57 
Porucznik
Porucznik

Ja myślę, że jeśli już zostawili jakieś dojście, to i tak jest zasypane - ale w taki sposób, by można się było dostać w ciągu kilku godzin. Na 90% takie wejście będzie w jakiś sposób zabezpieczone przed niepowołanymi gośćmi - np miłe bum, jeśli nie zrobisz czegoś, co miało być zrobione przed wejściem.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: poniedziałek, 17 marca 2003, 12:43 
Plutonowy
Plutonowy

Muzzy-w zasadzie sie zgadzam z tym ostanim postem (oprócz zasypania-myslę że raczej zamaskowane). Tylko po cholerę my to wszystko wypisujemy jeśli i tak macie zamiar posiedzieć, poczekać, popatrzeć, i po ptokach.

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 36 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]