Przeglądając mapę, którą mam dzięki uprzejmości
majeranka ( :) ), a która ma być dostępna u
superstefana, jak tylko problemy techniczne zostaną rozwiązane, zauważyłem ciekawą rzecz:
[ img ]
w lewym dolnym rogu, w polu Johann August II (eksploatowanym przez kop. Jadwiga) jest Spülversatzbohrloch - otwór podsadzkowy. Otwory podsadzkowe czasami mogą być mylone z szybami. Np. na trasie kolei piaskowej (którą opisał
senda, zapewne opierając się na źródłach), dwa ostatnie mosty podsadzkowe - Guido i Makoszowy obsługiwały właśnie otwory podsadzkowe a nie szyby (wiem, wiem -
senda nie pisał, że to szyby, pisał tylko o mostach).
Może tu było to "nieczynne pole po drugiej stronie rzeki Bytomki w rejonie szybu podsadzkowego"? A może kolejna poszlaka w temacie poszukiwania przez
kristofa zaginionego szybu (choć ja bym stawiał na szyb Zachodni kop. Bobrek - jest między Piaskowym III a Wojciechem ;) )?
Przy okazji - na tej mapie otwory podsadzkowe oznaczone są raz jako Spülversatzbohrloch a raz jako Versatzbohrloch co mogłoby sugerować rozróżnienie podsadzki hydraulicznej od suchej - tylko czy da się transportować otworem materiał do podsadzki suchej? Może ktoś ma większą wiedzę na temat podsadzania wyrobisk?
PS
Jeżeli kogoś interesuje, jaka jest obecnie technologia wykonywania otworów podsadzkowych, może sobie poczytać
tutaj w części "Wykonawca jest zobowiązany do wykonania w szczególności następujących prac"