Teraz jest poniedziałek, 8 czerwca 2026, 15:26

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Autor Wiadomość
 Tytuł: Schron przeciwlotniczy Szczecin
PostNapisane: sobota, 23 lipca 2005, 21:05 
Użytkownik zbanowany
Użytkownik zbanowany

Witam serdecznie to są zdjecia naszego schronu w trakcie remontu. Schron znajduje się w Szczecinie. Schron ten będzie siedzibą naszego stowarzyszenia oraz muzeum II WŚ. Wszystkich chetnych którzy są z okolić i chcieliby uczestniczyć w tym projekcie zapraszamy. Na zdjeciach Ziboli :) pozdrawiam :)

Mam nadzieje ze wkrórtce spotkamy sie na polu :) :)

ps
zapomniałęm dopisać najważniejszego :)

Jeżeli ma ktoś jakies dokumenty zdjecia na których widać jak wyglądało oryginalne wyposażenie to proszę o kontakt ostatni 15 metrowy korytarz chcemy urządzić oryginalnie.

Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.

Ostatnio edytowano sobota, 23 lipca 2005, 21:09 przez pietro, łącznie edytowano 2 razy

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: sobota, 23 lipca 2005, 21:06 
Użytkownik zbanowany
Użytkownik zbanowany

kolejne

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: niedziela, 24 lipca 2005, 19:02 
Generał Dywizji
Generał Dywizji

A sa w tym schronie jakies inne pomieszczenia oprocz tych tuneli??,Swietny pomysl gratuluje!

p.S. jak udalo sie go "zdobyc"

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: środa, 27 lipca 2005, 20:34 
Użytkownik zbanowany
Użytkownik zbanowany

Witam

Schron jest taki jak na schemacie wybaczcie, że tak marnej jakości :) są trzy pomieszczenia A,B,C takie jak na zdjęciu pietro-schron2.jpg wymiary ok 2mx2m.A zdobyć go było bardzo łatwo po prostu w zamian za remont i wysprzątanie dostaliśmy go na 3 lata :) bez dodatkowych opłat. Niestety czasu brakuje żeby go dokładnie wyremontować i urządzić wszyscy pracujemy jednak w weekendy sie spotykamy i to w coraz większym gronie na dzień dzisiejszy juz 7 osób :) Tutaj dziękuję administratorom tego serwisu bo wszyscy poznaliśmy się właśnie na tym forum (zabrzmiało jak w serwisie matrymonialnym ciekawe kiedy będzie pierwszy ślub na poszukiwanieskarbow.com hehe . :) :1 :piwo. Zapraszamy pozytywnych ludzików do przyłączenia się do naszej wesołej "ekypy" :)

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: środa, 27 lipca 2005, 22:00 
Major
Major

Pytanie, czemu cjhcecie tylko 15 metrow koncowki schronu przywrocic do dawnej swietnosci ? Jak juz cos robic Panowie to wszystko i perfekcyjnie ;) Z czasem i nowymi mozliwosciamy odrestaurujecie caly... a potem nastepne schrony... :) Tego z calego mojego betonowego serca Wam zycze ! http://www.profort.org.pl takie sa efekty wspolnej pracy ;)

Pozdrawiam

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: czwartek, 28 lipca 2005, 00:53 
Major
Major

Coś tu widzę, że kolega KoMbAtAnT nie zrozumiał intencji i pomysłu . Schron remontowany jest w całości. Ostatnie 15m ma zostać odrestaurowane w duchu epoki z której pochodzi i zgodnie ze swoim przeznaczeniem. Jest pomysł aby w tym odcinku ulokować salę audio-video z odpowiednimi dźwiękami komunikatów p.lot., odgłosami bombardowań itp. a ławki zajmą 2 może 3 (lub z czasem więcej) manekiny w ubiorach z okresu II WS. Może znajdzie się też mundurowy. Dalsze fragmenty schronu mają być adoptowane na część muzealno -wystawienniczą oraz na pomieszczenie biurowe stowarzyszenia i na jeszcze inną działalność, ale to na razie tajemnica. Będzie gotowe to Śruba i Pietro na pewno powiadomią (również na forum). Na razie priorytetami są : udrożnienie całej wentylacji, izolacja przeciwwilgociowa, dokończenie malowania ścian i gruntowania posadzek. Następnie rozbudowa instalacji elektrycznej i podłączenie zasilania (na razie prąd z agregatu). Acha i jeszcze oczyszczenie ostatniego 6-cio metrowego odcinka , który przez ostatnie 60 lat służył jako skład śmieci i odpadów dzikich lokatorów i innych meneli. Będzie tego jeszcze dobry kontener bo syfu pod sufit. Dlatego zwracamy się do osób chętnych i chcących się włączyć do tego przedsięwzięcia a może i stowarzyszenia BASTION . Każda chęć pomocy na pewno będzie przyjęta z radością. O szczegóły prosimy pytać na PW najlepiej do Pietro lub Śruby - ojców pomysłu.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: czwartek, 28 lipca 2005, 07:19 
Kapral
Kapral

ZIBOLI - Gratulacje za inicjatywę chęci i życzę wytrwałości :1 :1 :1 , ja bym z chęcią się dołączył do was ale mam strasznie daleko :(. Szkoda że w Warszawie nic takiego się nie dzieje, albo ja nie wiem :(.

Serca w górę, głowy w dół - RESPEKT :za

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Ja bym chciał dołaczyc .
PostNapisane: niedziela, 7 sierpnia 2005, 21:28 
Generał Broni
Generał Broni

Wysłałem emaila , ale odpowiedzi nie otrzymałem . Prosze powiedziec gdzie to jest .

Odpowiedz z cytatem  

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]