tomekzkatowic napisał(a):
będę miał wille gdzie urządze małe muzeum, a w ogrodzie zrobię mini kolekcję wykopanych z ziemi i przywiezionych na platformie kochów
A może to ty podkradasz te bunkry w Klimontowie ?? Z doniesień mojego kolegi, który się na tym zna to w ciągu kilku ostatnich lat, ktoś wywiózł już ich kilka. Normalnie zapakował na ciezarówke i wywiózł. Dziwne to....
jms-bytom napisał(a):
Pytalem o te wieksze gdyz spotkalem na gieldzie w DG malolatow ktorzy twierdza ze znaja wieksze i do ich eksploracji potrzebna jest lina !??
Na pewno są takowe bunkry w Sosnowcu, tylko nie o wszystkich wiadomo, albo nie wszystkie jeszcze istnieją. Zajrzyj sobie na stronke
http://www.sosnowiec.info.pl/modules/news/news_view.php?id=3092. Z opowiadań mojego ojca, który mieszkał w Sosnowcu koło Dańdówki i Niwki, to tam także były głębokie bunkry, tylko zostały przysypane. Pozostałości ich (podobno dawne składnice pocisków w co mi się nie chce wieżyć) można spotkać tuż koło baru Indiana przy ul. Kalinowej. Oczywiście nie mają zadaszenia i są częściowo "odkopane" co raczej wyklucza, aby służyły jako składnica pocisków.