Mario napisał(a):
Wolf - nigdy nie myślałem że jest tak baaaardzo druga POLSKA podziemna, to o czym czytam, słysze, widze, ...... prowadzi mnie coraz bardziej do teorii, iż pod naszymi miastami jest drugie państwo (podziemne), mało kto o nim wie, mało kto widział.
Chcę sprawdzić wszelkie informacje i teorie (potzreba tylko zapaleńców ze sprzętem) reszta się jakoś znajdzie...
Podziemia z XVI w i starsze.... dla amerykanów byłaby to sensacja historyczna, a u nas.... chciejmy to poznać..
Pzdr
Tak, bracie masz racje, ale zacząłeś od Mirowa, a to w tej chwili teren zamknięty. Trwają prace archeo. Wiesz z czym to jest związane? Ano właśnie, gdyby tam spotkali ludzi od "poszukiwań" zrobiłby się szum niesłychany, a i wyroczek można zafasować. Co do poszukiwaczy z doświadczeniem są po prostu ostrożni! Wystarczy powiedzieć jedno słowo za dużo i kłopoty gotowe. ;)
Ale jeżeli działasz z głową, to i tych doświadczonych jesteś w stanie przekonać.
Byłbym zapomniał, nie wiem jak z legendą, ale Mirów to również jaskinie, czyli jakby nie patrzeć podziemia są. Za podziemiami przemawia też bliska od drugiego zamku w Bobolicach. Razem tworzyły system obronny, a i jeszcze inne zabytki w okolicy mogą potwierdzać ich istnienie. Dame możemy sobie darować.