|
Oczywiście, że komercja, ale jak napisał Eddie bez komercji niestety się nie da. A poza tym czy kiedykolwiek widział ktoś tyle czasu antenowego w TVP (a pewnie i w ogóle w całej TV) poświęconego MRU?? Dwa razy po 45minut ( jak mecz piłkarski drużyn: Boryszyńska Lubrza-Scharnhorst Miedzyrzecz :jump) . Pseudo rollercoster rozbawił mnie serdecznie, Pani Miłka nazywała MRU "wałem", strażacy "bili" pianę, a komandosi ruszali się jak na powtórkach w zwolnionych obrotach. Ale był Robert Jurga ,który dwoil się i troił aby w 3 minutowych wejściach streścić całą historię umocnień, były zdjęcia z wnętrza Pz.W.717 (od czasu jak go zamknęli nie byłem w nim-muszę powiedzieć ,że jednak dużo w nim zrekonstruowano i fajnie to zaczyna wyglądać), były grupy rekonstrukcyjne . Program miał charakter popularno-turystyczny, więc trudno wymagać by zaspokoił oczekiwania bywalców tego działu PS, ale na pewno zainteresował tematem wielu "zwyczajnych" ludzi i taki był cel -promocja. Z za kulis wiem, ze miał to być też krok w kierunku zjednoczenia skłóconych gmin Lubrza i Miedzyrzecz. Może zaowocuje to dobrem dla MRU. Grzebiuszka
|