A no chyba wiem o czym mówicie, skądś znam tych ludzi... Sprawa wygląda tak: generalnie muzeum znajduje się tylko w schronie w Dobieszowicach (wyposażenie, rekonstrukacja izby załogi i bojowej, skromna jeszcze ekspozycja). W schronie w Chorzowie prowadzone są dopiero prace rekonstrukcyjne, trzeba przedewszystkim uzupełnić wyposazenie. Kiedy zostaną ukończone nie wiem, pewnie jak pojawi się jakiś bogary sponsor albo krewny z USA. Tak poważnie to nie wiem, jak wszyscy w tym kraju cierpimy na brak gotówki. Całością prac w obu schronach zajmuje się piekarskie stowarzyszenie Pro Fortalicium.
Impreza? Będzie impreza 8 maja w Dobieszowicach oraz prawdopodobnie 9 maja w Chorzowie. W programie generalnie to co napisał powyżej Janusz. Jeśli znacie jakichś ludzi w mundurach Wehrmachtu proszę bardzo o poinformowanie ich o tej imprezie a najlepiej także mnie gdyż chcemy zrobić rekonstrukcję szturmu na schron w Dobieszowicach a jest deficyt na "Niemców" (co na Śląsku zdaza się chyba po raz pierwszy...)
Poki co zapraszam na
www.profort.digi.pl