Teraz jest niedziela, 12 kwietnia 2026, 00:29

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Autor Wiadomość
 Tytuł: Pole magnetyczne - Bialystok ;)
PostNapisane: środa, 6 maja 2009, 21:38 
Generał Brygady
Generał Brygady

http://w472.wrzuta.pl/audio/8m1YYrFqKsO ... _bialystok

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: środa, 6 maja 2009, 23:14 
Użytkownik zbanowany
Użytkownik zbanowany

Moooocne :1 :1

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: czwartek, 7 maja 2009, 11:44 
Generał Dywizji
Generał Dywizji

o w morde, co ta babka chciala osiagnac ? o co kaman, jestem w szoku...

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: czwartek, 7 maja 2009, 12:31 
Major
Major

w naszym mieście cuda niewidy :D

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: czwartek, 7 maja 2009, 13:41 
Specjalista
Specjalista

Niestety w tym nagraniu nie ma nic z czego można by się śmiać. Owszem same teksty brzmią czasem śmiesznie, czasem jeszcze śmieszniej brzmi niewzruszona, flegmatyczna postawa pana z którym owa pani rozmawia, szkoda, że to raczej nie dowcip, a ludzka tragedia.
Pani cierpi chyba na Schizofrenią paranoidalną (częściowo ma też coś z Schizofrenii hebefrenicznej, ale tą rozpoznaje się raczej u młodszych ludzi). Ta pani zwyczajnie potrzebuje pomocy i leków, bez tego będzie coraz bardziej samotna i niezrozumiana, bez pomocy. Mam nadzieję, że ktoś zwrócił na to uwagę, choćby pan który tę rozmowę nagrał. Zostawić tą panią bez pomocy, to jak zostawić rannego na polu bitwy, nic dobrego to nie wróży.
Dodam, że to co ta pani mówiła,w cale nie jest jakieś wyjątkowo szokujące, jeśli chodzi o stopień zaburzenia, są zdecydowanie bardziej "widowiskowe" przypadki, ale całe szczęście nie trafiają do internetu dla publicznej uciechy.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: czwartek, 7 maja 2009, 14:30 
Moderator
Moderator

SiD napisał(a):
Niestety w tym nagraniu nie ma nic z czego można by się śmiać. Owszem same teksty brzmią czasem śmiesznie, czasem jeszcze śmieszniej brzmi niewzruszona, flegmatyczna postawa pana z którym owa pani rozmawia, szkoda, że to raczej nie dowcip, a ludzka tragedia.
Pani cierpi chyba na Schizofrenią paranoidalną (częściowo ma też coś z Schizofrenii hebefrenicznej, ale tą rozpoznaje się raczej u młodszych ludzi). Ta pani zwyczajnie potrzebuje pomocy i leków, bez tego będzie coraz bardziej samotna i niezrozumiana, bez pomocy. Mam nadzieję, że ktoś zwrócił na to uwagę, choćby pan który tę rozmowę nagrał. Zostawić tą panią bez pomocy, to jak zostawić rannego na polu bitwy, nic dobrego to nie wróży.
Dodam, że to co ta pani mówiła,w cale nie jest jakieś wyjątkowo szokujące, jeśli chodzi o stopień zaburzenia, są zdecydowanie bardziej "widowiskowe" przypadki, ale całe szczęście nie trafiają do internetu dla publicznej uciechy.
Sid nie zrozum mnie źle......
Ja się temu panu z KP nie dziwię. Jak byś kilka lat popracował sobie na dyspozytorni to zapewne tak samo byś podchodził do takich przypadków. Pogadać, pogadać i olać. Policjant to redaktor działu "Przyjacjółka radzi". Takie same podejście mają komornicy, ratownicy medyczni, pracownicy prosektorium etc. To taka znieczulica zawodowa, żeby nie dostać przysłowiowego pier..olca od wykonywanej pracy. Smutne ale prawdziwe, a nawiedzonych nie brakuje, czasem jest śmiesznie, a czasem tacy nawiedzeni potrafią zamęczyć swojego rozmówce, gdzie po jednym dyżurze masz dość wysłuchiwania podobnych historyjek.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: czwartek, 7 maja 2009, 16:12 
Specjalista
Specjalista

Bardziej chodziło mi o wyjaśnienie sytuacji:
"o w morde, co ta babka chciala osiagnac ? o co kaman, jestem w szoku..."
Oraz o fakt umieszczenie tego w dziale humor i rozrywka, niż o gościa z nagrania, bo podzielam Twoje zdanie Wojtek.
Nikogo nie potępiam, nie oskarżam, rozumiem, że w sumie to brzmi trochę śmiesznie, ale wyjaśniam i to tyle i aż tyle. Dobrze jest chociaż rozumieć, z czym się ma do czynienia i z czego się człowiek śmieje (mówię to bez sarkazmu i krytycyzmu).

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: czwartek, 7 maja 2009, 17:05 
Użytkownik zbanowany
Użytkownik zbanowany

Witam, pozdrawiam

Sid ... wiem, ze w sumie to dosc tragiczne i tak po raz ktorys wsluchujac sie w wypowiedz kobiety widze pewne "zbieznosci" z zachowaniem mojej bylej zony :nicnie .
"... nie napije sie kawy, ktora zrobiles bo Ty potrafisz zabijac bez zostawiania sladow..."
"... tak, wszyscy sie Ciebie boja bo masz znajomych w mafii ze Slaska ..."
"... Ty to tylko takie seriale ogladasz ("Archiwum X", Emergency room", itd) bo planujesz mnie zlikwidowac ..."
Aha ... i ja tez z odleglosci okolo 120Km spowodowalem zawal serca u tesciowej ... ja bylem w Gogolinie a tesciowa w okolicy Olesnicy pod Wroclawiem i trzy miesiace z tesciowa nie gadalem.
...
A mi wmawiala, ze chloranksen (czy jakos tak) to dentysta jej przepisal ... :sciana ... i ta kobieta dzieci w szkole naucza.

Takie jest po prostu zycie :nicnie

Pozdrawiam - Piotr

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: poniedziałek, 11 maja 2009, 20:50 
Starszy Kapral
Starszy Kapral

Uszanujcie chorą kobietę. A poza tym jestem ciekaw kto wyciągnął nagranie z policyjnego rejestratora?

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: poniedziałek, 11 maja 2009, 22:49 
Podporucznik
Podporucznik

Tak się kończy słuchanie radia MA-RYJA RYDZYKOWEGO a nie jakaś choroba ! słychać pogłosie iż to 100% MOHER !

Odpowiedz z cytatem  

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]