Witam
Chciałbym zaproponować wszystkim coś na kształt zabawy dotyczącej gór Sowich i kompleksu Riese. Nie chcę tu na razie mówić o jego przeznaczeniu, ale jedynie o zasięgu i możliwych lokalizacjach poszczególnych obiektów. Owszem wszyscy znamy znane mniej lub bardziej obiekty, ale postawmy pytanie, czy rzeczywiście wszystko to jest rzeczywistymi obiektami, czy może stanowi tylko część, tą którą po wojnie Polacy mieli odnaleźć. Dodajmy do tego domniemane centrum, oraz obiekty nieodnalezione (a całkiem prawdopodobne na Mosznie i Wielkiej Sowie). Pomyślmy razem, gdzie jeszcze mogły znajdować się fragmenty tego przedsięwzięcia, czy może obecnie zlokalizowane stanowią tylko doskonałą przykrywkę. Wiem wiele osób powie, że to metoda na wyciągnięcie informacji od ludzi, ale daleki jestem od tego, potraktujmy to jako zabawę, spróbujmy popuścić wodze fantazji, a jednocześnie podczas wakacyjnych wypadów (tak przypominam trwają wakacje :) ) spróbujmy zweryfikować te koncepcje. W nowym czasopiśmie pojawiła się informacja mówiąca o istnieniu jeszcze jednego obiektu, więc może nie jest to taki zły pomysł.
Zapraszam
K(?)
|