Teraz jest poniedziałek, 22 czerwca 2026, 12:13

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Autor Wiadomość
 Tytuł: Wyć się chce ze złości..... znowu złomiarze w akcji.
PostNapisane: czwartek, 2 września 2004, 19:03 
Starszy Chorąży
Starszy Chorąży

Twierdza Kraków - fort 50 Prokocim - Złomiarze w czasie wakacji wycieli palnikami sponson pancerny, jedyny tego rodzaju zabytek w twierdzy, a może i w Europie (Sponson jest pancernym elementem wystającym przed lico koszar szyjowych fortu posiadajacy otwory obserwacyjne i strzelnicze pełnił funkcję kaponiery szyjowej, w której mieściły się 2 stanowiska dla karabinów maszynowych). Kilkanaście lat temu już dobierano sie do niego palnikami, ale w porę został zabezpieczony przez obmurowanie go cegłami. Mur osłaniający został zburzony, a sponson pocieto palnikiem na kawałki. Została zaledwie dolna część sponsonu, chociaż złodzieje (sk...ny) próbowali też ten kawał stali zdemontować - widać na niej ślady cięcia.
Brak mi słów, mało się nie poryczałem jak to zobaczyłem....

Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: czwartek, 2 września 2004, 20:51 
Major
Major

wulgaryzm* takich to ino do komor gazowych :mad: :mad: :mad: i niech ktos mi powie, oni tak robia bo nie maja na zycie, niech sobie puszki zbieraja :gil

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: piątek, 3 września 2004, 15:34 
Generał Brygady
Generał Brygady

biedaczki, "przecież błąd ortograficzny!!! czym oni wyżywią rodziny i jak zarobią na chleb :lol: ??? :mad: :mad:
pozdrawiam M40
ps. Oj oj... Dużo dała ta nowa ustawa...

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: piątek, 3 września 2004, 16:36 
Moderator
Moderator

..............oczywiscie zlomiarze to podprowadzili ....biedni jak myszy kościelne, nie maja na chleb dla dzieci i inne głodne kawałki, a ja sie qrna pytam skad w takim razie mieli na palnik zeby to pociac i samochod zeby to wywieźc , to nie biedaki podpierniczyly tylko jakies cholerne pazerne sqrvysyny ( sorry ale chyba temat usprawiedliwia reakcje :mad: ), chyba ten proceder jedynie jest w stanie zatrzymac rozstrzeliwanie bez sądu zlapanych na goracym uczynku , moze jeden z drugim by sie zastanowili ze to co niszcza jest wiecej warte niz te pare marnych złotych, a jezeli sa za tepi to moze chociaz by sie bali ...................
........ no dobra troche mnie popusciło, generalnie brak mi słow, za chwile nie bedzie juz co w tym kraju ogladac, wszystko pojedzie do hut, cholerna komercha i chec zysku za wszelka cene :mad:
zbulwersowany Argo

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: piątek, 3 września 2004, 17:09 
Generał Dywizji
Generał Dywizji

o ze duze kawalki i rozne elementy kradna zule to bujda na kulkach takie rzeczy robia nowobogaccy panowie w bluzach adidasa ktorym brakuje do butow za 2 stowy albo nagrywarki .... za zlodziejstwo zabytkow powinni obcinac jakas czesc ciala od nogi do glowy

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: środa, 8 września 2004, 21:18 
Starszy Szeregowy
Starszy Szeregowy

takich to na najblirzszym drzewie wieszac :szu :szu

p.s. niemozliwe zeby nikt nie zauwazyl kiedy to cieli przeciez to dluzsza chwile musialo trwac!

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: czwartek, 9 września 2004, 17:34 
Generał Dywizji
Generał Dywizji

Ostatnio widzialem jak w pewnej starej fabryce probowali oderwac wywietrznik jeden sobie stal i tylko co sie pojawil straznik to tak "ooo pan Józek,ee to nasz"
a drugi sobie majstrowal na dachu,gdyby bylo ich mniej i mialbym czym to juz by byli w lepszym swiecie,albo i nie :666 :gil :mg:

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: poniedziałek, 27 września 2004, 12:16 
Porucznik
Porucznik

Kradną ch...je wszystko .....jak na helu otworzyli kompleks bunkrów to gdyby nie (znienawidzona i tak : :666 ) :cop to by dziadki żurki wszystkie drzwi pancerne z bunkrów wywieżli ...........aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

A jak dziada jednego złapali to powiedział coś w stylu ....."co za państwo, że nawet puszek zbierać nie można" to sie nazywa mentalność!!!

Puszki mogą se zbierac, a nie drzwi od bunkrów ................debilizm :mg:

Ale jednego dresiarza złodzieja mniej ----------Gdańskie zakłady mięsne ---tzw. Rzeżnie na Przeróbce (ZABYTEK)!!!
kolesie wyjmowali stalowe belki podtrzymujące ..........DACH :no .........reszty można sie domyślić :D:D:D :666 :666 :666

Ku przestrodze...

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: poniedziałek, 27 września 2004, 13:15 
Pułkownik
Pułkownik

zgadza się z przedówcami że to nie drobne żuliki zbierające na winko tylko własnie takie buraki którze chcą się na tym dorobic na nowy dres lub tuning do samochodu :mad: u mnie rozkradli kilka kilometrów torów kolejki wąskotorowej która biegnie kilka metrów od uczęszczanej drogi- "po prostu" piszemy oddzielnie - błąd ortograficzny!!! byli juz beszczelni!!może powiecie że to nie zabytek (bo z komunizmu pochodzi) ale teraz powstał projekt ponownego uruchomienia kolejki i trzeba kupe kasy na nowe wyłozyć!!!a tak by sie może turystyka rozwinęła!!!!!!!

ale dopóki jak słusznie zauważono nie zmieni się mentalnośc naszego wspaniałego narodu to pozostaje walczyć z tą pląga tylko ogniem i mieczem :666

ciekawe co by ci kolesie powiedzieli jakby im ktoś z ich branzy samochód lub elementy zabudowań lub ogrodzenia palnikiem zaczął rozbierać!!!!!!!!

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: poniedziałek, 27 września 2004, 13:48 
Forum Thesaurus - Użytkownik Zbanowany
Forum Thesaurus - Użytkownik Zbanowany

rudy.. to witek zaje....ł...heheheheheh(dla nie wtajemniczonych-najbardziej paskudna kreatura jaka matka ziemia wydała na świat)

moze dlatego go nie ma bo go zdupili i teraz siedzi w sanatorium na koszt ciemnogrodu.....

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: środa, 29 września 2004, 16:04 
Porucznik
Porucznik

Od początku go podejrzewałem gnój jeden śmierdzący (uwaga pieta :o )

apropo fajnego se avatara znalazłem w galeryji mojej ????? :D

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: piątek, 8 października 2004, 23:16 
Chorąży Sztabowy
Chorąży Sztabowy

Panowie! trzeba pamietać że tutaj nie chodzi tylko o fortyfikacjie i zabytki, tylko o całe mienie "metalowe"!!! sam widziałem jadąc do pracy jak przez srodek Krakowa dwóch dresów ciągnie za sobą wielki metalowy słupek ogrodzeniowy z kawałem betonu!!! szybko zawinęli do skupu złomu za rogiem i zamienili trofeum na butle z winkiem szery. a szukając na odleglejszym podwórku zapie****ono drzwi z obiektu 724 na MRU, chociaż tam cieżko powiedzieć kto ukradł...
pozdr

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: sobota, 6 listopada 2004, 14:15 
Starszy Sierżant
Starszy Sierżant

Niestety, krakowscy zlomiarze nie proznuja. :evil: Oto wiadomosc z dzisiejszej prasy - "Dziennik Polski"; artykul pt. "Buszowali w bunkrze":
http://dzis.dziennik.krakow.pl/?2004/11 ... 7/c07.html
Na szczescie policja w tym wypadku okazala sie byc sprawna, bo sprawcow ujela. Szkoda tylko, ze troche za pozno, gdyz juz zdazyli co nieco zdemontowac. Ciekawe jaka dostana kare? No i zatrzymany zostal tez gosc ze skupu zlomu. Postaram sie sprawe sledzic, bo moze okazac sie, ze wyroki beda smiesznie niskie...

Odpowiedz z cytatem  

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]