Teraz jest wtorek, 23 czerwca 2026, 17:02

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Autor Wiadomość
 Tytuł: Nowy numer INFORT-a
PostNapisane: czwartek, 14 października 2004, 20:35 
Moderator
Moderator

W nowej szacie graficznej pojawił się już 21 numer INFORT-a. Do tej pory był wydawany jako „kserówka”, w zasadzie bez zdjęć, dlatego też różnica między poprzednimi numerami a najnowszym jest kolosalna. Stał się 106-cio stronowym „grubasem” ,z dobrej jakości zdjęciami,rysunkami i kolorową wkładką na końcu. Zamieszczone artykuły zostały podzielone tematycznie na fortyfikacje starożytne, ceglane ,betonowe i żelbetowe, więc każdy może znaleźć coś dla siebie. Na brzegach stron zastosowano graficzne odsyłacze do w/w tematów. Artykuły są pisane przez wielkie autorytety w tej dziedzinie. No i jeszcze cena –jak na tak obszerne pismo nie wygórowana – 19,90 PLN . Gratulacje dla Redakcji. Myślę ,że miłośnicy fortyfikacji dostali wreszcie - podobnie jak modelarze ,czy nurkowie - tematyczne pismo dla siebie. Ciekawe ,jaki ruch zrobi teraz konkurencyjna „Forteca”.Z wyrazami uznania ,zaczytana „Grzebiuszka”

Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: czwartek, 14 października 2004, 21:56 
Starszy Chorąży
Starszy Chorąży

Wszystko super, ale gdzie mozna kupić to cudeńko. Na stronie Inforta nadal nowością jest nr20.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: sobota, 16 października 2004, 01:19 
Moderator
Moderator

No szczerze mówiąc to nie wiem ,gdzie można kupić-ja kupiłem na konferencji w Świnoujściu. ale więcej informacji znajdziecie tu: http://www.infort.digi.pl/strony/wstep.html
Natomiast tu: http://www.infort.digi.pl/strony/zam.html
rzeczywiście nie ma jeszcze nr 21
Grzebiuszka

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: piątek, 22 października 2004, 12:37 
Młodszy Chorąży
Młodszy Chorąży

Na stronie internetowej INFORT-u można już zamówić najnowszy numer. Ja dzisiaj nabyłem bezpośrednio u wydawcy, i różnica jeśli idzie o oprawę jest faktycznie kolosalna w stosunku do poprzednich numerów ze wskazanie na plus oczywiście. polecam wszystkim miłośnikom fortyfikacji, INFORT, jest redagowany przez naprawdę wyśmienitych fachowców. Wydaje mi się że najłatwiej będzie nabyć ten numer właśnie poprzez pośrednictwo internetu, ale można naprzykład spróbować także poprzez członków Stowarzyszenia "Pro Fortalicjum" , "na pewno" pisze się oddzielnie - błąd ortograficzny!!! pomogą w dotarciu do tej publikacji.
pozdrawiam
VW Wojtek

Odpowiedz z cytatem  

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]