Teraz jest sobota, 7 lutego 2026, 10:52

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 34 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: poniedziałek, 5 listopada 2007, 20:39 
Starszy Chorąży Sztabowy
Starszy Chorąży Sztabowy

Witam
Mam piechocińca z sygnaturą braci Buch.
Pozdrawiam.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: środa, 7 listopada 2007, 22:02 
Specjalista
Specjalista

Jeszcze co do klamer... Ja nikogo od kupna nie odstraszam, wręcz zachęcam, człowiek się uczy na błędach :)
Co prawda nie o tej z połączonym godłem, tylko o starych Węgrach, ale z tego co mi wiadomo to obie pochodzą z tego samego kraju.
http://allegro.pl/item263262830_klamra_wegierska_strych_super_stan_.html
http://meltingpot.fortunecity.com/utah/894/austhungbelts.htm

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: czwartek, 8 listopada 2007, 09:48 
Generał Dywizji
Generał Dywizji

kolego drogi,co do klamerek,to mi się wydaje ze jednak jest znacząca różnica między tymi co zaprezentowałeś,a tymi co na aukcji,ja będę obstawał że to są oryginały !!! zdjęcia dokładne,widać dokładnie szczegóły,przyjrzyj sie !!! a swoją drogą musisz chyba strasznie nie lubić tego allegrowicza co je sprzedaje ;) bo robisz mu świetną kryptoreklame ;) ;)

Ostatnio edytowano czwartek, 8 listopada 2007, 13:33 przez pablo11, łącznie edytowano 2 razy

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: czwartek, 8 listopada 2007, 10:09 
Moderator
Moderator

Pablo wez wyluzuj, kup i przekonaj sie organoleptycznie czy to oryginał czy tez nie , ja osobiscie na podstawie zaprezentowanych zdjec nie dokonalbym zakupu.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: czwartek, 8 listopada 2007, 12:02 
Specjalista
Specjalista

Jeśli są to faktycznie oryginały to przyznaję się do błędu, muszę się jeszcze dużo poduczyć, niestety nie miałem w rękach 100% oryginału, pewno Ty miałeś wiele. Ale jechanie publicznymi danymi po forum to nie jest najlepsze rozwiązanie, jakoś ja też wiem kim jesteś i kim jest sprzedający te rzeczy i tego nie upubliczniam, jak widać jest zbyt na te klamry i schodzą, niech schodzą, fajnie, handel musi kwitnąć. Nikomu nie odradzam kupna, tylko wyraziłem swoje opinie, zresztą dwukrotnie wyraźnie to zaznaczyłem.
Pozdrawiam :1 :1 :1 :piwo

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: czwartek, 8 listopada 2007, 13:30 
Generał Dywizji
Generał Dywizji

witam,
do kolegi MKF,nie znam cie osobiście i nie wiem kim jestes,nie zywie do ciebie zadnej urazy,ale pernamętnie najeżdzasz na sprzedającego te klamry???
swoje dane sam upubliczniłeś w tym wątku,więc wystarczy użyć opcji szukaj??? więc do kogo masz pretensje o upublicznianie danych??? chyba tylko sam do siebie??? nie rozumiem??

viewtopic.php?t=32742&postdays=0&postorder=asc&start=180 ;

co do klamer to uwazam ze musisz sie jeszcze wiele poduczyc,wiedzialem już wiele klamer wykopanych i strychowych zarówno w polsce jak i za granica i w wielu muzeach na świecie !!!!
jezeli znasz sprzedającego te klamry to nie watpliwie jestescie znajomymi i sami sobie robicie reklame?? w taki czy inny sposób??? mozę macie w tym jakis wspólny interes??

trzymaj się cieplutko,bez urazy,pozdr.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: czwartek, 8 listopada 2007, 13:42 
Specjalista
Specjalista

No hej :) Absolutnie nie chowam urazy, sprzedającego znam, razem walczyliśmy przeciwko Niemcom rok temu, nawet dostał w prezencie oficerki :) Są miejsca, jest czas na podawanie danych. To nie było to miejsce i ten czas i tylko do tego mam żal.
pozdrawiam :piwo i kończę temat :)

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: czwartek, 8 listopada 2007, 14:06 
Moderator
Moderator

Kilka slow komentarza na koniec tego cyrku, dopuki dyskusja jest cywilizowana i merytoryczna to ok, nie wnikam, ale to na jakie tory tu zeszla to przegiecie, klamry co widac golym okiem, sa bardzo dyskusyjne, a wypowiedzi jednego z dyskutantow nie sa calkiem bezinteresowne, jesli sytuacja sie powtorzy to skonczy sie bardzo bolesnie dla winowajcy, rozumiem ze na aledrogo robi sie rozne szemrane interesy, ale dzial I wojna swiatowa na FPS nie bedzie tego firmowac. :n

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: czwartek, 8 listopada 2007, 14:10 
Specjalista
Specjalista

Jeżeli chodzi o klamry Bośniackie, sam łażę po Bieszczadach od dłuższego czasu....., w środowisku wiadomo o jednej takowej znalezionej kilka lat temu w rejonie pewnych mocno przekopanych gór :). Ekstremalna rzadkość wykopkowa, już więcej wychodziło cynkowych tyrolskich, hehehhe. Nagły wypływ klamer bośniackich, podoficerskich, węgierskich obydwu wzorów, o podobnym stanie dał mi wiele do myślenia (może dlatego, że kiedyś naciąłem sie na doskonale podrobione patynowo klamry carskie wytwórnia Przemyśl), więc popytałem , zainteresowałem się cała sprawą. I okazało się, że takowe klamry można było za zachodnią granicą (w kraju X :) jeszcze niedawno za całkiem śmieszne pieniądze nabyć.

pozdr.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: czwartek, 8 listopada 2007, 14:19 
Moderator
Moderator

Płaj napisał(a):
Jeżeli chodzi o klamry Bośniackie, sam łażę po Bieszczadach od dłuższego czasu....., w środowisku wiadomo o jednej takowej znalezionej kilka lat temu w rejonie pewnych mocno przekopanych gór :).

Mam bardzo dziwne wrazenie ze wiem o jakie mocno przekopane gory chodzi ;), mnie tam wyszedl bagnet wz 88 z biciami bosniackimi na głowicy, niestety nr pułku nieczytelny.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: czwartek, 8 listopada 2007, 14:34 
Generał Dywizji
Generał Dywizji

witam ponownie,
jest jeszcze taka klamra od innego sprzedającego??
prosze aby moderator zamiescil samo zdjecie a usnąl link do trwającej aukcji..

http://www.allegro.pl/item266128059_kla ... yginal.htm

http://www.allegro.pl/item266128059_kla ... ginal.html

niech ktos mi powie czy na podstawie zdjec da sie okreslic jasno czy oryginal czy kopia???

moze pomalowana?moze polana kwasem?przypalana?a moze oryginalna patynka??

cos wypływaja czesciej te bośniackie?? urodzaj sie zaczął czy co??

Ostatnio edytowano czwartek, 8 listopada 2007, 16:32 przez pablo11, łącznie edytowano 1 raz

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: czwartek, 8 listopada 2007, 15:28 
Specjalista
Specjalista

Dość się napatrzyłem na te kopie mając je w łapskach i to nie tylko te bośniackie, zresztą jak się siedzi w terenie to się wie jaka patyna występuje. Te klamry po części niby wykopy np. znad Sanu, sądząc po wcześniejszych opisach aukcyjnych, schodzące po 300 zł początkowo na allegro, nie mają nawet miligrama naturalnej patyny. Jak zobaczę blaszkę prosto z ziemi to zmienię zdanie, choć znając pomysły chemiczno-dekarsko-gruntowe handlarzy czy wytwórców, może to nastąpić wcześniej wcześniej niż później :) . Moim zdaniem fals do kwadratu.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: czwartek, 29 listopada 2007, 01:00 
Specjalista
Specjalista

Wracając na chwilkę do tematu, kolejne oryginały (jak to znów w opisie), znowu takie same stany, taka sama konfiguracja, dziwny zbieg okoliczności :D
http://allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=128679

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: czwartek, 29 listopada 2007, 03:15 
Generał Dywizji
Generał Dywizji

LESKO... to chyba Michale w twoich stronach...
pozdr.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: czwartek, 29 listopada 2007, 08:36 
Specjalista
Specjalista

Tak, Nowy Sącz też niedaleko. Czy to coś zmienia?

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 34 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]