|
Witam wszystkich.
Poszukuję wszelkich informacji na temat sterowca Z V (LZ20) zestrzelonego 27 sierpnia 1914r. w rejonie Mławy.
1. Gdzie dokładnie znajduje się miejsce, gdzie sterowiec lądował przymusowo po uszkodzeniu? 2. Skąd operował? W necie spotkałem się z informacjami Olsztyn lub Poznań. 3. Proszę o ewentualne zdjęcia tego sterowca, szukałem ale nie udało mi się odnaleźć.
Hubert Mordawski w książce "Siły powietrzne w I Wojnie Światowej" podaje takie dane: Numer fabryczny: LZ 20 Oznaczenie wojskowe: Z V Rok budowy: 1913 Pojemn. gazu (w m3): 19500 Długość: 143 m. Ciężar użyteczny: 7250 kg. Liczba silników: 3 Prędkość: 75 km/h
Oto ciekawy fragment tej książki: "27 sierpnia, już w czasie bitwy pod Tannenbergiem, dowódca załogi sterowca Z V otrzymał rozkaz zbombardowania węzła kolejowego w Mławie, przez które szło główne zaopatrzenie dla rosyjskiej 2. Armii. Akcja nie powiodła się. W czasie porannego lotu do celu sterowiec został uszkodzony przez ogień rosyjskiej baterii artylerii konnej i zmuszony do awaryjnego lądowania w rejonie Mławy. Zdarzenie to opisał naoczny świadek, Polak służący w armii rosyjskiej, Zdzisław Michalski: Nad ranem obudziła mnie wściekła strzelanina i morze wrzasków. Na niebie zobaczyłem zeppelina w kształcie ogromnego cygara, z zapadniętym jednym końcem. Okazało się, że nad nasze skupisko obozowe nadleciał nad ranem zeppelin i zaczął zrzucać na nas bomby. Wszystko, co żyło wszczęło wściekły ogień do niego ( a były i armaty) i w rezultacie sterowiec zestrzelono. Widziałem kilku lotników niemieckich, którzy wyszli z tego bez obrażeń, ale gdy ich prowadzono do sztabu - rozwścieczona masa żołnierska tłukła ich bez pamięci, że nie wiem, czy ich żywych doprowadzono"
W necie znalazłem info w jęz. angielskim, że załoga została wzięta do niewoli przez kawalerię w momencie kiedy próbowała podpalić sterowiec.
Z góry dziękuję za pomoc i pozdrawiam.
|