Teraz jest poniedziałek, 13 lipca 2026, 09:42

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Autor Wiadomość
 Tytuł: Puszcza Bolimwska
PostNapisane: poniedziałek, 29 marca 2004, 23:59 
Starszy Szeregowy
Starszy Szeregowy

Jak wszystkie znaki na ziemi i niebie wskazują tłukli się tutaj poczciwie. Ostatio znalazłem nieśmiertelnik i fajne części od zapalnikiów. Zastanawiam się czy trafiają się inne fanty.
Tylko nie mówcie iż tutaj nikt nie szuka - bo teren przeryty.

B92

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: wtorek, 30 marca 2004, 11:24 
Chorąży Sztabowy
Chorąży Sztabowy

Oj tłukli, tłukli... a później kopali, kopali.... :)
W Puszczy Bolimowskiej kopali, kopią i będą jeszcze długo kopać. Jeździ tam każdy kto chce pokopać I wojne, to taki kampinos dla I-szo wojennych poszukiwaczy. Wiem, że stali bywalcy tych terenów (ja się do nich nie zaliczam) określili by Twoje znaleziska - bez obrazy - jako miernotę. Znaleźć tam można wszystko co związane jest z armią pruska i rosyjską z I wojny. Teren mocno przeryty ale myślę że zostało jeszcze trochę tego w ziemi.

pozdr
marwro

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: poniedziałek, 5 kwietnia 2004, 22:36 
Starszy Szeregowy
Starszy Szeregowy

Jasne - ja też słyszałem że można nakopać wiadro odznaczeń i tysące blaszek. Jednak traktuje to jako dobrą bajkę dla mojego syna.
Jak na razie znalazłem dodatkowo dwie sparciałe ładownice(nic z nich prawie nie zostało).

B92

Ps Nawet się nie spodziewałem iż tyle tam cmentarzy z Iwś.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: czwartek, 22 kwietnia 2004, 14:28 
Porucznik
Porucznik

Witajcie Poszukiwacze z Puszczy Bolimowskiej!

Może by tak zrobić wspólny wypad w jakies ciekawe miejsce??? Ciekawe kto reflektuje na wspólny wypad może w weekend?

Pozdrawia :h : b2 m

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: piątek, 23 kwietnia 2004, 22:05 
Starszy Chorąży Sztabowy
Starszy Chorąży Sztabowy

W temacie Bolimowa sugeruję żeby walić na priv bo będzie łatwiej się ewentualnie ustawić.

PoDsToLi

podstoli@poczta.onet.pl

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: sobota, 24 kwietnia 2004, 13:34 
Szeregowy
Szeregowy

witajcie,bylem tam tydzien temu i oprocz troszke wykopanych szrapneli to nadzialem sie na lesniczego i policje bo okazuje sie ze jest to teren rezerwatu przyrody i bolimowskiego parku krajobrazowego ,nie szlo nic zalatwic spisali mnie i czekam na wezwanko prawdopodobnie zakonczy sie to kolegium lub sadem zalezy pod co mnie podciagną wykrywke zatrzymali mi do sprawy ,pozdrrawiam i uwaga,a zajechali niespodzianie i to w dodatku cywilnym radiowozem opel vectra.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: sobota, 24 kwietnia 2004, 23:57 
Starszy Chorąży Sztabowy
Starszy Chorąży Sztabowy

No to tylko współczuć KOLEDZE. Naszczęście wykrywka nie z najwyższej półki... więc idzie się odkuć. Ale żeby bydlaki od tyłu... jak nie powiem kto :-). :lol:

Traktujmy to jako przestrogę !!!

AVE

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: niedziela, 9 maja 2004, 00:09 
Starszy Szeregowy
Starszy Szeregowy

Krzysztof napisał(a):
witajcie,bylem tam tydzien temu i oprocz troszke wykopanych szrapneli to nadzialem sie na lesniczego i policje bo okazuje sie ze jest to teren rezerwatu przyrody i bolimowskiego parku krajobrazowego ,nie szlo nic zalatwic spisali mnie i czekam na wezwanko prawdopodobnie zakonczy sie to kolegium lub sadem zalezy pod co mnie podciagną wykrywke zatrzymali mi do sprawy ,pozdrrawiam i uwaga,a zajechali niespodzianie i to w dodatku cywilnym radiowozem opel vectra.

Czy możesz opisać szczegóły, kiedy, gdzie... jak???

B92

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Re: Puszcza Bolimwska
PostNapisane: niedziela, 12 września 2004, 17:04 
Generał Broni
Generał Broni

b92 napisał(a):
Jak wszystkie znaki na ziemi i niebie wskazują tłukli się tutaj poczciwie. Ostatio znalazłem nieśmiertelnik i fajne części od zapalnikiów. Zastanawiam się czy trafiają się inne fanty.

B92

To jest poligon doświadczalny dla młodych adeptów sztyki wykrywki. Teren 200.000 razy zryty ale lubia tam pare razy w roku wpaść bo zawsze coś fajnego znajduje. Ostatnio szóstaki i półgrosze w pewnym miejscu przy rowie którym kiedyś płynął strumyk i gdzie było wczesne osadnictwo. Tam znajduję monetki od denara Ludwika Węgierskiego po monety z 20-stolecia MW.
Nieśmiertelniki tez się trafiają i niewybuchy też - UWAGA!!!!! :no

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: niedziela, 12 września 2004, 17:08 
Generał Broni
Generał Broni

Krzysztof napisał(a):

Dwa pytania:
1. Co miałeś w kieszeniach jak Cie dorwali
2. Jak się tłumaczyłeś - bardzo wazne!
aha - jaki kolor tej vectry?
pozdro

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: środa, 22 września 2004, 23:55 
Starszy Szeregowy
Starszy Szeregowy

Tak się spytam nieśmiało czy rozpoznajecie teren z fotki? - może mały barter, oferuję fajne mapy za info.

http://www.polska.pl/galeria/gallery.ht ... id=5&sh=45

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: czwartek, 23 września 2004, 08:21 
Generał Broni
Generał Broni

Dzięki za namiar na link. Zciągnąłem sobie wszystkie zdjęcia i spróbuję nałożyć conieco na mapkę w terenie.
Powiadomie Cie b92 o sukcesach i może sie razem kopniemy którego dnia......

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: czwartek, 23 września 2004, 09:45 
Pułkownik
Pułkownik

Krzysztof napisał(a):
nadzialem sie na lesniczego i policje bo okazuje sie ze jest to teren rezerwatu przyrody i bolimowskiego parku krajobrazowego ,nie szlo nic zalatwic spisali mnie i czekam na wezwanko prawdopodobnie zakonczy sie to kolegium lub sadem zalezy pod co mnie podciagną wykrywke zatrzymali mi do sprawy ,pozdrrawiam i uwaga,a zajechali niespodzianie i to w dodatku cywilnym radiowozem opel vectra.

Krzysztof jaki był efekt:
było kolegium
czy sąd
czy Ci oddali wykrywacz?

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Re: Puszcza Bolimwska
PostNapisane: wtorek, 12 października 2004, 20:03 
Generał Broni
Generał Broni

b92 napisał(a):

B92

Wszyscy chyba Warszawscy a raczej Mazowieccy etektoryści przeszli chrzest bojowy w Bolimowie. Nie tylko w lasach ale i na polach.
To właśnie w Bolimowie zrodziła się akcja "OŁÓW Z PÓL - MNIEJSZY BÓL"

Tu, kiedy przywiózł mnie pare ładnych lat temu niejaki Corvax opowiedział mi historyjkę o niejakim Adamku Zdziercy właścicielu jednego sklepu z detektorami, który podniósł w Bolimowie jak długi i szeroki razem ok. 4000 monet.
Ja to włożyłem między bajki i radocha moja bez granic była jak przywiozłem z pierwszego wyjazdu 11 monet.

dziś wiem, że te 4000 monet to żaden kit bo mój rekord był 108 w dzień (w Bolimowie). To nie mój rekord w ogóle. Rekord w ogóle to - bez podnoszenia dzbanków - 132 monety i to kilka dni temu w W............... kurde! :usta :usta :usta
Kiedyś powiem. Wczoraj wracałem z Łodzi przez Bolimów i jako że mam zawsze wykrywke z soba zatrzymałem się na kilka chwil. Parę guzików, kilkanaście monetek i kółko od ostrogi - apropos kółko. ZBIERAM JE!!! Jak kto ma to chetnie oddam podwójne egzemplarze monetek w zamian lub guziki.....
Bolimów jest i bedzie jeszcze długo nieodkryty do końca.... można tam zanleżć jeszcze masę rzeczy i co najmilsze w kazdym miejscu.

Darz DÓŁ !!

:ang

Odpowiedz z cytatem  

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]