Witam :)
Poszukuje informacji na temat rozlokowania carskich korpusów i dywizji 12 czerwca 1915r. Jest to dzień ofensywy którą podjęły wojska państw centralnych na odcinku Lubaczów-Lwów. Chodzi mi o linie Sanu od Piskorowic przez Sieniawe aż po Manasterz a następnie na lini Lubaczówki . W Zapałowie linia ta skręca na południowy wschód i przebiega przez rejon Korzenicy, Miekisza Nowego, Tuchli i Młynów. Z tego co wiem to w rejonach Sieniawy walczył III Korpus Kaukaski. Z innych informacji wiem tez, że te korpusy prawdopodobnie walczyły na wspomnianych liniach- XXIV,XXIX, II Kaukaski, V Kaukaski. Niestety nie wiem jak i gdzie przebiegały granice między tymi korpusami i jakie dywizje wchodziły w skład poszczególnych korpusów. I z tego co wiem to wszystko podlegało pod 3. Armię. Jeśli się mylę co do armii to mnie poprawcie. Do tego tematu dorzucam własnoręcznie wykonaną mapę :D Jeżeli moglibyście mi zaznaczyć kolejność jak były ustawione korpusy, gdzie przebiegały granice między nimi i jakie dywizje wchodziły w sklad każdego korpusu(wraz z ich rozlokowaniem w terenie) to bym Wam chyba pomnik wybudował :luv
Na mapie wspomniana linia wojsk carskich 12 czerwca pokazana jest czerwonym kolorem. Spróbujcie mi to zaznaczyć na tej mapce albo jak bedzie lepiej to jakoś opiszcie :1
[ img ]