Teraz jest środa, 22 kwietnia 2026, 03:33

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 48 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: wtorek, 23 stycznia 2007, 18:39 
Porucznik
Porucznik

wars98 napisał(a):
i przestępcy żyjący z nielegalnych poszukiwań, wydobyć i przemytu. :wq
Ale ich czas dobiega końca. :cop
:drap :strz

wiesz ja na twoim miejscu dawkował był takie epitety , bo jesli bardziej zaglebic sie w twą teorie to połowa tego forum to przestepcy wiec , spokojniej kolego Wars .

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: wtorek, 23 stycznia 2007, 18:44 
Złosliwy Nieludzki Doktor

z tym Vickersem to tak jak z tym murzynem ktory sie zapisal do szkoly wieczorowej, jechal czolg ponoc i wpadl do bagna I TYLE GO WIDZIELI
Ale pan Adam S. znany jest z takich sensacji, jakos nigdy nie doszlo do prawdziwych odkryc, mimo ze szukano &TP, TKS a pod krasnobrodem etc A JUZ BYL w zasiegu, juz prawie wydobyty...,,juz byl w ogrodku i wital sie z gaska"

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: wtorek, 23 stycznia 2007, 20:10 
Strzelec galicyjski

Witam . PREM napisał niestety prawdę .Ogólnie bardzo jestem sceptyczny co do poszukiwania pojazdów z drugiej wojny , niestety z tymi tygrysami to prawda i nie były one wcale zatopione czy zasypane po prostu stały w polu - a miejscowi odkręcali z nich co się dało . Pozyskanie elementów z tych czołgów to jedynie zakup i to za niemała gotówkę od okolicznych mieszkańców . Poszukiwania prezentowane przez Pana Adama S. na TVP kończą się zazwyczaj klęską - niestety nikt przy zdrowych zmysłach nie da ci miejscówki za friko , a miejscowi w ostateczności przeliczają to po cenie złomu . Akcje poszukiwawcze kończą się zazwyczaj mniejscem gdzie dokonano rozbiórki pojazdu na częsci . Kiedyś się tym zajmowałem na poważnie niestety odpusciłem ze względu na brak odpowiedniego zaplecza finansowego , jak i miejsca gdzie bym miał to składować - nie mówiąc już o pojazdach ( w zasadzie ich resztkach ) których pozostało tyle co kot napłakał .Podziwam Warsa98 i zaangażowanie w poszukiwania pojazdów , jedakże twój wcześniejszy post potraktowałem jak atak na moją wypowiedż i nie wiem czemu to miało służyć -podniesienia autorytetu ( wiedzy w tej dziedzinie ) ? Ja jednak dalej jestem przekonany że raczej tego Vikersa tam nie będzie i raczej zajęli sie nim prędzej niemcy lub nasi wojacy zaraz po 1945 roku - o ile on tam w ogóle był . Pozdr.

Ostatnio edytowano środa, 24 stycznia 2007, 20:18 przez dalton, łącznie edytowano 1 raz

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: środa, 24 stycznia 2007, 15:55 
Porucznik
Porucznik

Koniu i dalton. Pisząc to miałem na myśli tych co z poszukiwań, wydobyć i przemytu uczynili sobie źródło dochodu. :(
O poszukiwaczach latających z wykrywką dla rekreacji, bo może trafi się łuska, czy bagnecik nie myślałem. Osobiście uważam, że powinni mieć szansę na prowadzenie swoich działań legalnie i na zatrzymywanie znalezisk. Oczywiście państwo powinno mieć prawo pierwokupu co cenniejszych znalezisk.
Co do czołgów i tym podobnych, to wbrew rozpowszechnionym opiniom jeszcze trochę tego złomu w ziemi jest. ;)
Reasumując. Nie chciałem nikogo urazić, jeśli tak ktoś to odebrał, to przepraszam. A wraki jeszcze będą wychodzić. :1
Pozdrawiam
wars98

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: piątek, 26 stycznia 2007, 09:43 

Wraki beda wychodzic, glownie w zbiornikach wodnych takich ja duze jeziora, w rzekach jak Pilica, moze wiekszych. Widze ze nie lapiesz ze dziennikarze szukaja sensacyjnych tematow, co czesto wiaze sie z ogladalnoscia programu, walcza o chleb. Bo jezeli ogladalnosc spada to dziennikarz sie zegna ze swoim programem. Czesto z praca.
Nie neguje wartosci programow tego typu, ale tak naprawde znam kulisy jednego z nich i prawde powiedziawszy odrzucilo mnie to od ogladania tegoz programu. Chyba nie zdjaesz sobie sprawy z mechanizmow regulujacych ogladalnosc. Rzetelnych programow jest naprawde niewiele. Wyolbrzymianie legendy czy podania doprowadza do tego ze zaczynamy w to wierzyc. Gdyby Pan X nakrecil program zalozmy o taczance Samsonowa - ktora bedzie odkopana za 2 tygodnie - oczym w nastepnym programie- tez bys w to uwierzyl??

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: piątek, 26 stycznia 2007, 14:48 
Kapral
Kapral

mam pytanko ile mozna wycagnac np.za namiar na czolga:)tak tylko pytam z ciekawosci:)

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: piątek, 26 stycznia 2007, 17:00 
Porucznik
Porucznik

Że co?? :mad: Marcin.p. wyjaśnij co masz na myśli, bo nie wiem, czy dobrze Cię zrozumiałem, a nie chcę się denerwować.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: piątek, 26 stycznia 2007, 19:21 
Generał Broni
Generał Broni

Witam.W sprawie podzielenia się wiedzą jak powstają programy TV coś napiszę. Bardzo często z Adamem Ś. byłem w terenie na poszukiwaniach i wiem że przerywa się kręcenie w najciekawszej chwili aby nadać programowi większej oglądalności. A jak myślicie skąd brać tyle tematów na dobre programy. Pan Wołoszański też nigdy do końca nic nie pokazał. Pan Stojak - dokończenie w następnym wejściu itd... Ale czytałem też sporo listów wysyłanych do TV zapewniających o ukryciach różnych przedmiotów, skrzyń itp i po wyjeżdzie w teren okazuje się że stoi tam leśniczówka, droga przebiega przez wskazane miejsce.I co o tym myśleć ja w ten czołg wierze na 20% .

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: piątek, 26 stycznia 2007, 19:33 
Starszy Chorąży Sztabowy
Starszy Chorąży Sztabowy

marcin.p. napisał(a):
mam pytanko ile mozna wycagnac np.za namiar na czolga:)tak tylko pytam z ciekawosci:)

No oczywiscie, ze nic. Kazdy mowi wszystko za darmoche :bir :D

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: niedziela, 28 stycznia 2007, 15:32 
Kapral
Kapral

pytalem z ciekwosci jak juz napisalem i tak jakbym znalazl to bym tego nie zglosil.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: piątek, 2 lutego 2007, 12:54 

marcin.p. napisał(a):
pytalem z ciekwosci jak juz napisalem i tak jakbym znalazl to bym tego nie zglosil.

a co bys z nim zrobil??? Na polke w pokoju czy przed dom na postument??? A moze na zlom????

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: sobota, 3 lutego 2007, 23:27 
Porucznik
Porucznik

Marcin.p. :kolko Wiesz co to wydobycie czołgu? Jakie problemy się z tym wiążą? :666 No chyba, że mówimy o takim w skali 1:72 lub 1:35... :hahaha

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: wtorek, 6 lutego 2007, 18:47 
Kapral
Kapral

a na czesci niemozn sprzedac mialem kiedys pare zeczy bardzo szybko sie nich pozbylem i tak samo bym zrobil jakbym znalazl :) a :cop mogom mi naskoczyc :skromny

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: wtorek, 6 lutego 2007, 18:51 
Generał Broni
Generał Broni

Karteczka się chyba nalezy za to " mogom mi naskoczyć" :zolta
Na części? :jump I co jak je wytargasz z ziemi? Razem z całym czołgiem czy pojedynczo je będziesz wyrywał? :)
I nie bądź taki chojrak, nie jednego kozaka większego od ciebie już uwalili :cop :n :n

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: wtorek, 6 lutego 2007, 23:02 
Kapral
Kapral

na to trzeba miec dowody zeby mogli uwalic. :jump

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 48 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]